Z toho co jsem pochopil, tak tu nejsou předpoklady, že bude provozované 90% OC... teda alespon já si pod tím nepředstavuju lehce upravené takty jak tu bylo psáno :-) Takže třeba i 350×8 by mělo stačit ne? :-)
Printable View
Z toho co jsem pochopil, tak tu nejsou předpoklady, že bude provozované 90% OC... teda alespon já si pod tím nepředstavuju lehce upravené takty jak tu bylo psáno :-) Takže třeba i 350×8 by mělo stačit ne? :-)
Všem díky za názory, teď mám čas to tak akorát číst, ale ne se tím nějak víc zabývat a zkoušet nové varianty, každopádně dík za podněty, zkusím si tu sestavu tak nějak "poupravit" :-D
2Boin: Case byl jen návrh, na té netrvám... Upřímně na "kastle" jsem nějak moc ujetej nikdy nebyl :wink: A tu 7600GS jsem bral hlavně proto, že je pasivně chlazená :wink:
Pasívně chlazené je kde co, 7600GS má výhodu v tom, že minimálně topí a žere. Ale vyměnil bych to na Tvém místě za HD2600Pro/XT - sice o dost vyšší spotřeba, ale pasív není problém a výkon (ve hrách i videu) je jinde a cena se za DDR2 verze liší minimálně (za DDR3 je vhodné si připlatit u všeho). Vysolit dneska skoro 2K za 7600GS DDR2 mi připadá, jemně řečeno, jako vyhozené peníze (i na drahém CzC stačí pár stovek navíc např. na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50234 a asi najdeš levnější alternativy)
Ad zdroj - záleží, jestli Ti jde o ticho, nebo ne. Pokud ne, tak 350W Fortron je v pohodě, pokud ano (a budeš to řešit odpovídajícím způsobem i u dalších komponent), pak ten Seasonic bude správně, ale pro takové konfigurace Ti v klidu postačí S12II-380W za nějakých 14 stovek.
Paměti vezmi rozhodně 2x 1 GB, celkem jedno jaké.
Ad deska - určitě zvaž, zdali nebudeš nikdy používat RAID. Diskutované varianty mají jen ICH9, tzn. 4 porty bez RAIDu. Doporučoval bych vybírat něco s ICH9R.
koukni me do podpisu...nemam zadny OC, sice chybí GK ale to bych volil nejaky levny passive co ti tu uz doporucovali a mas tichounký PC. me k uchlazeni CPU staci jen pasive ze zmineneho chladice v podpisu ;-)
Ještě co se týče zdroje, tak mám dobrou zkušenost s tímto http://www.patro.cz/p/objects/1074607127.html ...samozřejmě jsou i lepší, ale za ty prachy mi to přijde slušnej kup...navíc tam nebudeš mít 2×G8800GTX tak bude bohatě stačit i třeba na případný upgrady...
Mám ho sice krátce, ale napětí mi drží stejně jako třeba Chieftec 410W...
Pánové, dík moc za vaše názory a tipy. Dneska večer se (snad) dozvím, jestli budu mít kupce na svoje současné komponenty (case+mb+cpu+gpu+ramky), čili pak hned uvidím, jak akutní bude ten kup dvoujádra.
Ramky jsou tedy jasný nějaký "normál" 2x1 GB
2jan555: Díky za tu ATInu, upřímně přiznávám, že jsem prolítl jen nVidie :oops: a tahle mi nějak unikla... Jinak s RAIDem - to je jedna z mála věcí, kterou jsem si téměř stopro jistý, že zohledňovat nemusím :wink: Jinak ten Fortron by určitě stačil, ticho sice rád mám, ale na hodnotu limitně se blížící 0 dB rozhodně neaspiruju. A radši souvislý jemný hluk ventilátorů, než pak slyšet chroustání disku :-)
2Boin: Nene, 8800GTX tam opravdu mít nebudu, byla by to škoda peněz, jak jsem psal, "stíhám" si tak akorát občas něco "picnout" ve WarRocku a na to fakt tyhle dvě "hovada" nepotřebuju :-D
EDIT: Vděk za rady bude posléze po zásluze samozřejmě vyjádřen i ikonkou s vahami :wink:
EDIT2: Debug smajlíků, už tam těch xichtů bylo trochu moc.