-
Re: Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
Mne to robili RAM tak ako si nakoniec zistil aj ty. Pritom boli stabilne v pohode secko ficalo ale proste pc nebiehalo az na 2,3 krat. jedine co pomohlo bolo najst taky pomer delicky a frekvencie RAM aby to neblblo, v tomto ma gigabyte sklamal lebo necital som nikde zeby to robilo aj na inych doskach v takom ropzsahu ako na gigabyte. Robilo mi to na 965 a to som skusal 4 roznych vyrobcov ram a fsetky tak blbli. teraz mam p35ds3 ale kedze este som sa nedostal k ladeniu RAM tak zatial mi to slape ok na 800MHz a delicke 1:1 pri 401 fsb..
tak ja uz jsem to vyresil..koupil jsem A-DATA 800+ ale delalo to to same..:),takze nestihala deska..zvedl jsem na vsem napeti o 0,1V krom teda PCIexpres slotu a nyni jedu pri 1,296V s C2D 6550 2,33 na 3,3Ghz..Orthos je stabilni a teplota je do 65stupnu a to s BOX...:-D
EDIT:mereno v CoreTempu, v TAT mne to ukazuje do 50stupnu,coz se mi zda kravina..idle dokonce neco kolem 30stupnu..:-D
-
Jáká verze Core Tempu?
Já mám teploty idle / burn
TAT 22°/47°
speedfan 4.33 22°/ 47°
core temp 0.95.4 22°/47°
Core temp 0.96 37°/62°
Takže spíš věřím většině :)
Jinak teda E2140 ESIT zapnutý
1,92 GHz 1,168 V / 2,56GHz 1,28 V
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Jáká verze Core Tempu?
Já mám teploty idle / burn
TAT 22°/47°
speedfan 4.33 22°/ 47°
core temp 0.95.4 22°/47°
Core temp 0.96 37°/62°
Takže spíš věřím většině :)
Jinak teda E2140 ESIT zapnutý
1,92 GHz 1,168 V / 2,56GHz 1,28 V
CoreTemp 0.95.4 a podobne teploty to ukazuje i v Everest Ultimate,jen v tom TAT to uzkazuje tak o tech 10° min..
edit: ted jedu na 3,33ghz bez zvyseni napeti..burn do 66°..pri 3,4Ghz uz je to nestabilni a pada to ve winech..ale napeti budu zvedat az pri lepsim chladici..
-
Nevím, jestli je na vině deska nebo cpu, nejvíc co POSTnu je 370*6 :confused: Vyšší FSB nemožno...i kdyz zvednu napětí skoro všemu :D
Jinak ted to provozuju na těch 320*8 a no problem.
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Nevím, jestli je na vině deska nebo cpu, nejvíc co POSTnu je 370*6 :confused: Vyšší FSB nemožno...i kdyz zvednu napětí skoro všemu :D
Jinak ted to provozuju na těch 320*8 a no problem.
a si si isty ze to nieje kvoli RAM, dal si delicku na 2?
-
Jasne, dělicku sem měl nastavenou spravne...:-)
-
Je to fsb wall u procesoru. Nektere procesory proste vysoke fsb nezvladnou.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Je to fsb wall u procesoru. Nektere procesory proste vysoke fsb nezvladnou.
No to sa mi nezda pretoze 360 nieje moc vysoke fsb, s tym cpu co ma by mu to malo ist v pohode do 400MHz, kazdopadne skus dat vyssi nasobic 6 je malo ja mam napr 8*401, daj 8 nasobic alebo nehaj default aky mas tusim 8 :) a chod hore s fsb, pripadne pridaj cpu par V ale do 3GHz myslim ze nebude treba cize ked nastavis 8*380 tak by ti to malo ficat... ale cez 400FSB sa asi s tym cpu nedostanes..
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
No to sa mi nezda pretoze 360 nieje moc vysoke fsb, s tym cpu co ma by mu to malo ist v pohode do 400MHz, kazdopadne skus dat vyssi nasobic 6 je malo ja mam napr 8*401, daj 8 nasobic alebo nehaj default aky mas tusim 8 :) a chod hore s fsb, pripadne pridaj cpu par V ale do 3GHz myslim ze nebude treba cize ked nastavis 8*380 tak by ti to malo ficat... ale cez 400FSB sa asi s tym cpu nedostanes..
Je to tak, vim to z vlastni zkusenosti, nektere procesory z rady e21xx, to tak maji. Snizeni nasobice nepomuze.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Je to tak, vim to z vlastni zkusenosti, nektere procesory z rady e21xx, to tak maji. Snizeni nasobice nepomuze.
Hmm no tak potom smola. pokial vyskusal fsetky moznosti a viac neda tak to asi bude strop, aj ked mozno s inou doskou by to slo ja som mal predtym 965 a viac ako 398fsb som nedal teraz mam p35 a 460 mi ide v pohode...
-
Tak CPU mi jede jak jsem už psal bez problemu na 8*320=2,560 na 1.28V, na 370*8 se taky rozjede (nezkousel jsem,jestli je stabilní), ale vyšší FSB prstě ne:)
A to mám revizi M0, která co jsem slyšel by na FSB wall neměla tolik trpět...
-
Citace:
Původně odeslal
Busch
Tak CPU mi jede jak jsem už psal bez problemu na 8*320=2,560 na 1.28V, na 370*8 se taky rozjede (nezkousel jsem,jestli je stabilní), ale vyšší FSB prstě ne:)
A to mám revizi M0, která co jsem slyšel by na FSB wall neměla tolik trpět...
No uz sme trosicku OT toto sa riesi inde kukni tam, az si tak este nespravil pripadne pokracuj tam...
-
tak sem dneska zkouaml a ja se s FSB nedostanu pres 255mhz. jak dam 260 pc nabehne ale po tm co stoji celou noc a rano ho zapnu ho musim resetovat bios. Sestavu mam v podpisu. Zkousl sem i menit ramky ale stale nic. zvedat ramky napeti zvedat proc. napeti ale stale stale nic:( ramky se snazim drzet kolem 800 .Stalo se to tu nekomu???
Jo a zapomel sem. Sekne se to dycky kdyz to zacne nacitat ramky. Bud to nedokonci cislo a je tam dva a pulka nuly a nebo to napise 2048 a konec taky. Chvilku stoji a pak reset:( nez bios smazu. A mam prehrany bios na F11 ale dela to stale.
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
tak sem dneska zkouaml a ja se s FSB nedostanu pres 255mhz. jak dam 260 pc nabehne ale po tm co stoji celou noc a rano ho zapnu ho musim resetovat bios. Sestavu mam v podpisu. Zkousl sem i menit ramky ale stale nic. zvedat ramky napeti zvedat proc. napeti ale stale stale nic:( ramky se snazim drzet kolem 800 .Stalo se to tu nekomu???
Jo a zapomel sem. Sekne se to dycky kdyz to zacne nacitat ramky. Bud to nedokonci cislo a je tam dva a pulka nuly a nebo to napise 2048 a konec taky. Chvilku stoji a pak reset:( nez bios smazu. A mam prehrany bios na F11 ale dela to stale.
Vyskusaj nastavit delicku RAM na 1:1 cize 2,0 v biose ak ti to nepomoze tak je mozne ze mas bud taku zlu RAM alebo je vadna...
-
no tak sem zkousel jeste fsb 300 a stane se tohle. : Pc napoprve nabehne a bezi. resetnu nebo vypnu a zase se sekne u nacitani ram. Kdyz dam na 255 fsb tak proc i ram bezi stale. Delicku sem ted nastavi ze ramky bei pres 1ghz a stale to s nima nabiha. i po celonocnim stani. Je mozne ze to dela deska a nebo porc?kdyz ramky bezi na 1ghz v pohode zda se mi ze to bude prave procem a ne ramkou:(i kdyz proc semm usel uz nkrmit 1,4V)co kdyz zkusim zmenit casovani ramek?stane se nec o a hlavne zvladnout to?ted mam 5-5-5-18) a mam na nich chladice
-
otestuj ram memtestem na default, po oc, pokud je to ok, tak zkus zvednout V (+0,1V) na northbridge...
-
ram v pohode takze je to procesorem:( ach jo proc dycky ja musim mit spatnej kousek:D
-
Chci se zeptat, když mám na P35 DS3 procesor (E2160) s FSB 200Mhz/800MHz, zvýším FSB např. na 333MHz/1333Mhz, nebude to pro desku to samé, jako kdybych do ní dal procesor běžící nativně na FSB 1333MHz? Vyplívá mi z toho, že do 333MHz by nemělo být potřeba zvedat napětí desky, protože se vlastně nejedná o přetaktování, a do této frekcence to musí být stabilní bez zvedání napětí. Pochybuju, že by deska po vložení E6750/1333MHz zvětšovala napětí pro chipset.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte :)
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Chci se zeptat, když mám na P35 DS3 procesor (E2160) s FSB 200Mhz/800MHz, zvýším FSB např. na 333MHz/1333Mhz, nebude to pro desku to samé, jako kdybych do ní dal procesor běžící nativně na FSB 1333MHz? Vyplívá mi z toho, že do 333MHz by nemělo být potřeba zvedat napětí desky, protože se vlastně nejedná o přetaktování, a do této frekcence to musí být stabilní bez zvedání napětí. Pochybuju, že by deska po vložení E6750/1333MHz zvětšovala napětí pro chipset.
je to tak ako pises, len musis mat ram co to zvladnu...
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
je to tak ako pises, len musis mat ram co to zvladnu...
Samozřejmě můžu zvětšit děličku pro paměti tak, abych ve výsledku nepřekračoval jejich frekvenci. Pak to bude jen o stabilitě procesoru.
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Samozřejmě můžu zvětšit děličku pro paměti tak, abych ve výsledku nepřekračoval jejich frekvenci. Pak to bude jen o stabilitě procesoru.
alebo tak, sice budes mat o trosku nizsi vykon ale viaz zalezi na cpu akona ram co sa tyka MHz :)
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Tak já jsem zatím u žádné DS4 (965P ani P35) nezvedal napětí desky až do 400MHz a vždycky mi to jelo v pohodě...
-
mam taky E2140 a max jde 2k9... vic uz ne a to jsem ho kostil jak to jen slo... zvysovani napeti nepomahalo, takze to da na default a pak uz nic....
-
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
mam taky E2140 a max jde 2k9... vic uz ne a to jsem ho kostil jak to jen slo... zvysovani napeti nepomahalo, takze to da na default a pak uz nic....
asi som blby ale ake cislo je 2k9??? 2009???
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
asi som blby ale ake cislo je 2k9??? 2009???
2900 :p