.... skoro presne :wink: .. flatron a trinitron sou rovny .. to co ma 959NF je diamondtron - skutecne decentni valec (viditelny shora) pro voptickej pocit uplny roviny ....
Printable View
.... skoro presne :wink: .. flatron a trinitron sou rovny .. to co ma 959NF je diamondtron - skutecne decentni valec (viditelny shora) pro voptickej pocit uplny roviny ....
2kecinzer: na 19" monasu provozovat 1600x1200 je trochu moc, to uz budou fonty a vsechno moc mrnavy. optimalni je 1280x960. a ten SyncMaster 959NF je celkem dobrej, daval sem kamosovi jeden k sestave a zadny problemy ani nejaky obrazovy vady, proste dobrej monas.
Ne - je trošičku prohlý, koukám přímo na něj - jak píše : PRASoR : "decentní válec", při pohledu zepředu nesnadno postřehnutelné. :-)Citace:
Původně odeslal PiT
Tak jak je to stym samsungom ? 959 NF rad by som ho kupil a ak neni plochy tak nieco ine take , kvalitne a ftej cene ?
.... u klasickejch rovin vypada vobraz jakoby fpouklej dovnitr (nekomu to treba muze vadit, takhle sem si trochu zvykal dyz sem mel flatrona) .. diamondtron s tim decentnim valcem imituje uplnou rovinu vuci nasemu voku .... porad to ofsem neni dynaflat, kde je videt ze je pod tim rovnym sklem "kulatak", ackoli to sklo tomu pomerne dost doda na plochosti f porovnani s klasickym deltakem .... jo to vis cece jestli chces plosiny tak kup LCDcko :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
No to máš pravdu,s tím plochým předním sklem,je to oblíbený trik výrobců,prodávat prohnuté obrazovky jako ploché,lidi si myslí,že si kupují plochý monitor,ale ve skutečnosti je vše jinak.On totiž opravdu plochý monitor má ještě i jiné kouzlo,než jen že nechytá boční odlesky a to je skryto v jeho konstrukci.Obrazovky se v zásadě dělí na 2 druhy:invarové a štěrbinové.V té invarové(vypouklé) je zobrazovací maska prohnutá a ¨rozšprajcovaná¨ve vypouklé(i když mírně)obrazovce a vlastní mřížka vypadá při pohledu z blízka jako velmi hustá síť.Hustota této sítě je vzdálenost obrazových bodů,obraz je touto sítí přerušován jak horizontálně,tak vertikálně a vlastně ho část pohlcuje,u některých typů je velmi viditelná.Když se ale podíváme na štěrbinovou obrazovku (Trinitron Diamondtron nekteré LG) tak zjistíme,že jejich zobrazovací mřížka je sestavena jen vertikálně,je mnohem jemnější a téměř není vidět.Obraz není horizontálně přerušovaný mřížkou a je mnohem jasnější,kontrastnější a ostřejší,s invarovou obrazovkou nesrovnatelné :!: :!: Tyto obrazovky jsou úplně ploché i uvnitř.Bezpečně jí od invarové rozeznáte tak,že je na velmi světlých(nejlépe bílých) jednobarevných plochách velmi slabounce vidět v obrazu struna,která drží obrazovku pohromadě,17¨jí má uprostřed horizontálně a 19¨má 2,samozřejmě taky horizontálně,v 1/3 a v 2/3 obrazovky.Zákazníci většinou vědí,že plochý monitor je lepší než prohnutý,taky o něj většinou prodavači řeknou,ale spousta z nich z prodejny odejde s něčím co vlastně nechtěli(prohnutá,invarová obrazovka za rovným sklem :!: :!: :!: ) Myslím,že pro každého,kdo má v úmyslu kupovat skutečně plochý monitor je to velmi důležitá informace.Většina typů monitorů mají typ obrazovky uveden v dokumentaci,proto vřele doporučuji před koupí zkontrolovat,a pokud je tam napsáno invarová,tak nebrat. :idea: A vy,co máte invarový monitor mne nekamenujte,věřím,že jste s ním spokojení,ale věřte mi,že je mezi nimi rozdíl,jako nebe a dudy ;D ;D . Celé jsem to psal jen kvůli tomu,aby ti co chtějí opravdu plochý monitor se v tom trochu zorientovali a nenechali se podfouknout.Citace:
Původně odeslal PiT
Řekl bych to asi takto:Citace:
Původně odeslal AjsTi
Samsuny řady NF nejsou sice úplně plochý, je to velmi mírný válec, kterýho si člověk na první pohled vůbec nevšimne a při koukání na monitor to vůbec nevnímá, protože vono to vypadá jako DOOPRAVDY PLOCHÝ (to je asi pravý význam toho Natural Flat (NF)). Přední sklo samozřejmě úplně plochý je. Mě osobně toto řešení velmi vyhovuje, protože ten monitor nevyvolává jako u některejch úplně plochejch dojem, že je vydutý dovnitř, naopak působí naprosto přirozeně.
Nie lcd ma nelaka zatial a aj cena je moc. Videl som u kamosa ViewSonic nejaky 95+P 19" za nejakych neviem kolko a tam som si nic take nevsimol.Citace:
Původně odeslal : PRASoR :
2Kankal: Dik za informace. Zatila je to stale moj favorit. Mozno by som sa este rozhodoval na LG 900 ci tak nejak je ta rada. Presne tento LG-F900P.
Jenom pro upresneni ploche LG obrazovky Flatron zadne stabilizacni prouzky nemaji.Citace:
="Pavelka
Když se ale podíváme na štěrbinovou obrazovku (Trinitron Diamondtron nekteré LG) tak zjistíme,že jejich zobrazovací mřížka je sestavena jen vertikálně,je mnohem jemnější a téměř není vidět.Obraz není horizontálně přerušovaný mřížkou a je mnohem jasnější,kontrastnější a ostřejší,s invarovou obrazovkou nesrovnatelné :!: :!: Tyto obrazovky jsou úplně ploché i uvnitř.Bezpečně jí od invarové rozeznáte tak,že je na velmi světlých(nejlépe bílých) jednobarevných plochách velmi slabounce vidět v obrazu struna,která drží obrazovku pohromadě,17¨jí má uprostřed horizontálně a 19¨má 2,samozřejmě taky horizontálně,v 1/3 a v 2/3 obrazovky.
Samozřejmě se nejedná o žádný proužek,takový monitor by si asi těžko někdo koupil ;D ta struna je o trochu silnější než vlas,musíš si dát práci,aby jsi to nasel,musíš mít jednobarevný světlý podklad,na něčem barevném nemáš šanci to najít.Koukal jsem na ten typ co máš http://www.lg.sk/795.php a podle všeho by to Trinitronová obrazovka být měla a to co jsem psal,je jejich typický konstrukční prvek.Nehledej ale žádný pruh,je to vidět opravdu slabě.Citace:
Původně odeslal Honza
No prave LG ho u obrazovek typu Flatron nema, bracha ma AOC A7+ s Diamondtron obrazovkou a tam prouzek je, samozrejme ze pri normalnim pouzivani monitoru neni skoro postrehnutelny, clovek se na to musi soustredit.
Flatron x Trinitron obrazovky nejsou stejne, jsou to odlisne technologie.
No to je možné,já jsem technologii výroby obrazovek LG detailně nestudoval,vím jen,že jsou spolu se Sony(Trinitron) a tuším Mitsubishi(Diamondtron) jediní světoví výrobci opravdu plochých obrazovek a dodávají je i jiným výrobcům,ať tak nebo tak,ten Tvůj plochý opravdu je. ;D ;D Taky jsem se doslechl,že Sony jejich výrobu pomalu zastavuje,dělají prý už jen velké formáty a teď se zaměřují na LCD.Citace:
Původně odeslal Honza
CRT odchádza, treba kupovat LCD - to bude urcite ploché :-)
Citace:
Původně odeslal Kankal
Tak abych se vyjádřil k mé recenzi:
ad 2) Někomu to vadí, někomu ne. Mně osobně to vadí dost. Moire pro mě není tak moc důležité, ale geometrie a nekonzistence barev si někdy všimnu při běžném používání - a to mě ruší.
ad ostatní) Stabilitu obrazu v této kategorii předpokládám, to by muselo být extra špatné, aby byl obraz nestabilní. S tou ostrostí nevěřím - zde diktují směr monitory se Sony FD Trinitron (zejména testované Sony G420 a EIZO T765), ostatní jsou v řadě případů znatelně pozadu. Kdo je zvyklý na bodovou masku, ten při přechodu na Trinitron může zažít menší šok, jak moc že je to neostré. Jako výborná náhražka bodových masek mě z trinitronů uspokojilo jen ono Sony a EIZO.
ad Highlight zone) Podle mě nic extra, pouze mění nastavení standardních hodnot. Proti high-brightness u IIYAMA VisionMaster Pro 454 je to velmi slabý odvárek, který ani zdaleka nemůže poskytnout takový dojem.
Jinak samozřejmě souhlasím, že řada problémů se může týkat jednoho konkrétního kusu, ale zase na druhou stranu co v recenzi bylo k jednomu kusu, se v bledě modrém obvykle vyskytuje u jiných kusů. Kvalita CRT monitorů šla extrémně dolů, kdo máte doma starší 15" nebo 17" monitor, budete při koupi nového nemile překvapeni. U starých monitorů se jaksi automaticky předpokládala výborná geometrie, málo moire, dobře seřízená elektronika... a to u těch nových nečekejte.
Jediné ploché CRT jsou Sony FD Trinitron a LG Flatron. Diamondtron od Mitsubishi není zcela plochý, je to válec jako klasické Sony Trinitron (i když mnohem méně), v krajích se to dá docela snadno poznat - ploché je jenom sklo nalepené na vlastní obrazovku.Citace:
Původně odeslal Pavelka
Sony ukončilo výrobu obrazovek FD Trinitron do 19" včetně. Nyní vyrábí pouze 21" FD Trinitrony 0.24-0.25 (Sony G420, EIZO T96x) a 0.22 (Sony F520 - monitor s nejmenší roztečí bodu mezi Trinitrony a tedy asi nejlepší 21" monitor na trhu) a konečně 24" (Sony FW900 - ale to je již postarší kousek).
Až budou LCD dosahovat kvality dobrých CRT monitorů, pak teprve budu o LCD uvažovat. Do té doby ale ne.Citace:
Původně odeslal lol555
Mírný šok jsem skutečně utrpěl, předtím jsem měl Samsung 950P Plus - invar (bohužel reklamace) a to je znát. Pokud ale porovnávám s ostatními ploch. monitory, které jsem viděl (ADI, AOC, ...), je ostrost Samsungu 959NF skvělá.Sony G420 ani Eizo T765 jsem bohužel neviděl. Eizo bych samozřejmě chtěl, ale je drahý.Citace:
Původně odeslal Eagle
Tu Iiyamu jsem neviděl, ale highlight zone mi přijde opravdu skvělý (je třeba si s tím dost pohrát - tovární nastavení bylo na nic).Citace:
Původně odeslal Eagle
Souhlasím, teď jsem viděl nějaký nový AOC a to na mě bylo opravdu moc - obraz rozmazaný ve středu obrazovky atd. fuj.Citace:
Původně odeslal Eagle
Docela by mě zajímala podrobná statistika reklamací u jednotlivých značek, zda jejich počet roste, jak se mění reklamační pravidla... Volal jsem do servisu kvůli tomu prohnutí několika spodních řádků a technik mi řekl, že až do 3 mm to neuznají.
K LCD: vzhledem k ceně a parametrům zatím velmi nevýhodná koupě. Ty levné snad jen do kanceláře, ty drahé - moc drahé.