No..já obyčejný smrtelník fotograf si dost dobře nedokážu představit, jak si na sebe vydělá sklo za >200KKč..ale asi to možné je, bo si je lidi kupují:)
Printable View
No..já obyčejný smrtelník fotograf si dost dobře nedokážu představit, jak si na sebe vydělá sklo za >200KKč..ale asi to možné je, bo si je lidi kupují:)
No, ono strasne moc ludi ho bude pouzivat ale nie vsetci ho budu mat kupeny ;) to funguje totiz tak, ze dojdes na olympiadu (ako priklad akcie kde sa toto robi) a tam ti v mega stanku canooonu (ked fotis canoonom samozrejme) su schopny ponuknut vselico ... druhe/dalsie tela, dlhe tele objektivy, servis ... vsetko v mene supportu a dobreho pocitu :) > robi to aj nikon ;)
On je dost rozdíl obyčejný smrtelník fotograf amatér a a obyčejný smrtelník fotograf profesionál - dvanáctistovky byly ve vlestnictví třeba National Geographic a věř tomu, že se o ně podělilo dost fotografů... to že se to rychle vrátí třeba v renomovanosti dané organizace není třeba nijak zdůrazňovat...
Je to trochu OT, ale kdesi jsem četl, že jedno z prvních středoformátových zrcadel prodaných v ČR si koupila dohromady pětice profesionálních fotografů, kteří se střídali v jeho používání podle zakázek. Investice se jim údajně vrátila v několika měsících... Takže věřím, že si na sebe vydělá i takhle drahý objektiv. Je k tomu potřeba jen maličkost - umět fotit a umět to prodat :D
200K není na profi sklo (na ptáčky si ho asi moc amatérů nekoupí a nebude se s ním taky tahat) moc, pro představu si stačí uvědomit, že na 35 mm nemá Canon žádný zoom s dlouhým koncem přes 400 mm a že jeden profík třeba u sportu bude fotit 2 - 4 skly najednou a na každém bude mít tělo za minimálně 100K a stativ a další příslušenství za další desítky tisíc.
Tak kdo chce zamachrovat na kámoše, má jedinečnou možnost, 1200/5.6 je na BHPV v bazaru: http://www.bhphotovideo.com/c/produc...mm_f_5_6L.html :D . (jen za cenu shipu se dá ale pořídit slušné sklo, ale menší :lol: )
tak to vypada spravna vybava fotoreportera na americkem baseballu..
mozna jste to uz videli pokud ne tak to stoji za to.
30fps con Canon EOS-1D Mark III
http://www.youtube.com/watch?v=_AuyV...eature=related