Re: Lze použít ADSL modem/router/AP D-Link G664T jako router/AP pro UPC-net?
no nevim - klikam si na STATIC a ono se neco zmeni a o 3sec pozdeji se to zase prepise na PPPoE... tak nevim jestli to je stejny...
to skoro urcite bude, mozna by to slo zmenit pres telnet/ssh, ale zrejmne ani to ne. jedina moznost je sehnat do toho hacknuty/upraveny/linuxovy FW.
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Díky, ale asi to nemá smysl, protože sem opravdu zkoušel všechno možný - podle mě je WAN natvrdo nastavenej na DSL port, nikolive na jakykoliv ethernet... Resp. nikde v nastavení není možnost přidělit WAN na nějaký ethernet. port...
Na Session bych ho vzít mohl, ale už jsem v praze a nedostanu se pro něj teď už. No když ho neprodám, tak to aspoň zkusím (ale zkoušel sem to, mám za to).
Ahoj, me to facha a routuje v pohode :-)
(internet i kompy pripojim na LAN porty -- tzn. ADSL wan je nezapojen)
Nastavim si v ip managementu adresu ve moji siti -- napr 192.168.1.1
Dal si nastavim dhcp, pripadne si na svych kompech pevne nastavim adresy.
Pak je treba mit ve webovem rozhrani routeru zaply v advanced security -- nat.
Pripojit se pres telnet a nastavit sit providera jako virtualni ip u br0:
Priklad: (nutno nahradit smyslene adresy, adresami od providera)
ifconfig br0:0 134.34.21.43 netmask 255.255.255.0
nastavit branu:
route add default gw 343.43.21.5
a zapnout preklad adres:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o br0 -j MASQUERADE
Nyni pripadne dokonfigurovat ve webovem rozhrani DNS.
Preju hodne zdaru :smoke:
Mohl bych poprosit o podrobnosti? Potřebuji nastavit D-Link G664T tak, aby se mi pomocí wifi připojil k providerovi, DSL port měl nezapojený a 4xLAN mohl použít pro připojení PC.
ufff ... to, ze neco pouziva stejnej konektor, neznamena, ze je to vzajemne kompatibilni ...
ADSL interface vypada elektronicky UPLNE! jinak, nez ethernet a pochybuju, ze by se nekomu vyplatilo bastlit to do jednoho konektoru.
suma sumarum to na 95% nepujde.
stejnetak velmi pravdepodobne nepujde pouzit ani lanport, protoze uvnitr ten router velmi casto vypada takto:
[WAN] -- [CPU] -- [LAN] -- [5port switch]
takze procesor je uvnitr pripojenej do 5. portu switche. jsou i routery, ktere maji switch primo v cpu. tam je nejaka nadeje, ze ten switch bude umet vlany ... ale na to bych nespolehal a predpokladam, ze to rozjedes jen s openwrt/ddwrt/jinym hodne custom firmware...
Pokud vim, jeste to tu nikdo nerozchodil (opravte me kdyztak).
Tak jak to je origos to nepujde na 100%. Muzes z toho udelat leda tak switch s wifi AP :-)