U me vse ok..F7 beha tak jak ma
Printable View
Ten F7 som nahadzoval do poslednej zostavy a fical korektne ako mal (E6850, 2GB, tato doska, 8800GTX od Leadteku.).
deska nová min.týden, komponenty: OCZ zdroj 420W, C2D6750, Noctua cooler, A-DATA 2GB Dual ch., 1x DVD-RW na IDE, 2x SATA II, 1x 8800GTS. Vše default ( vč. BIOSu). Potíže s rozpoznáním IDE mechaniky ( nerozpoznaná vůbec, zkusil jsem 2 různé, i vyměnit kšandu..), zatuhávání i v BIOSu, SATA disky v pohodě. Koupil jsem DVD mechaniku na SATA ( stejně jsem ji chtěl) s tím, že oželím, pokud by na desce IDE řadič nefungoval, jak má. Nepodařilo se mi nikdy nainstalovat žádný systém ( zátuhy opět často i v BIOSu), instalace ( různých OS) zatuhávaly často těsně před dokončením.
Podotýkám, že shodné komponenty šlapaly bez nejm.problému na MoBo Intel Lemont.. ( IDE mechaniku to nenajde, i když odpojím všechna ostatní zařízení - tzn. zdroj bude OK). Buďto se jedná o těžkou nekompatibilitu RAMek s deskou ( podle mě ne), nebo jsem trefil blbej kus boardu ( bohužel, můj první Gigabyte).. Líbil by se mi ten Abit P35 Pro, ale na něj nedám ten Noctua chladič.. Co s tim, zatra...?
Tak jsem se konečně rozhoupal k upgrade, právě testuju rev.2 + E2180. Všechno šlape v pohodě (zatím 2.66GHz na default), ale mám problém s regulací ventilátoru CPU. Speedfan a MBM bez reakce, tak jsem skusil EasyTune5 (nejnovější verzi z webu Gigabytu). Ten sice vypadá opravdu úžasně :rolleyes:, reguluje, ale pokud jej nechám běžet na pozadí, vždycky po chvíli vytuhne a musím jej odstřelit přes Správce úloh. Regulace přes BIOS funguje, ale je tam poměrně málo nastavení.
Můžete někdo prosím doporučit SW, který umí u rev.2 regulovat CPU fan a nepadá?
Možná lehce ot, ale odkud z desky si proboha jaká programy čtou teploty? Půstím Orthos a CoreTemp a SpeedFan ukazujou 80stupňů, kdežto Everest a Intel Thermal Analysis Monitor cca 67. Co z toho je správně? Hádám to nižší, jinak už by se asi kouřilo :D
P-35 rev.2.0 ukazuje dve hodnoty.CPU a CPU dioda.Coretemp/everest vse stejny.Bios ukazuje kraviny..
Ale já mám rev 1.0.
Uvažuju o této desce (rev.2.0) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000F31 a zajímalo vy mě jak funguje IDE řadič. Jestli jde v pohodě boot z CD/DVD a instalace OS a jestli ve Windows jsou mechaniky k dispozici hned po instalaci OS a nemusí se pro ně instalovat spec.ovladač. (který je většinou na CD/DVD). Popř. i jiné rady.
Díky
2Rombo>Vidím, že máš SATA mechaniku, doufám, že to platí i pro IDE mechaniky...
Jen přidám jeden možnej problém - alespoň mě to postihlo na Win XP SP1 u desky s revizí 2.0. (bios F7), měl jsem problém s instalací ovladačů k integrované zvukove kartě - realtek kodek, musel jsem odebrat microsoft UAA bus drivers a smazat pár položek ze systému - návod jsem někde našel, pak už to šlo v pohodě.
Prostě nešel zvuk. :-)
P.S.
tak jsem našel, to co jsem k tomu našel :-), tak kdyby to někdo potřeboval:
"Pokud mate problem s instalaci ovladacu k integrovane zvukove karte, zkuste nejdriv ve spravci zarizeni (ovladaci panely / system / hardware / spravce zarizeni) odinstalovat ovladac sbernice HD audia (microsoft UAA bus drivers) a pote nainstalovat ovladace z prilozeneho CD
Podrobnejsi popis: Instalace ovladacu k desce, restart, vsude smazat - Hdaprop.dll, Hdashcut.exe, Hdaudbus.sys, Hdaudio.sys, Hdaudres.dll, Portcls.sys, restart, nastroje pro spravu, odinstalovat MSaudio, instalace realtek kodeku".
Já bych okamžite upgradoval na SP2, byť to asi není až takovej problém z hlediska tohohle konkrétního problému... :)
JJo s tim zvukem to byla jebacka uz s DS4 P-965.Ja migroval se systemem z P-965 na DS4 P-35.Zvuk se chytil(se ani nedivim)Akorat jsem reinstaloval chipset a LAN.Jiny vyrobce.Jinak zatim pohoda.Ted jsem jeste upgradoval na 4GB ADATA za 2,7.A pohoda nejvetsi.Trochu jsem zatim potrenoval Celer 420.100% OC z 1,6 na 3,2.Overclocking dnes nuda.Cekam spis na pekny 45nm qcore kousek.
Lehce nestandardni dotaz: jak hodne velkej shit je ta integrovana Realtek zvukovka?
Polepsim si treba nejakou bazarovou Audigy? Normalne mam vyhlidlou Prodigy, ale nejsou momentalne prachy... Coz mi pripomina srovnani FPS ve hrach na ruznych kartach - cili jak je to s integrovanyma? Ztraci se tim nejak vykon?
Zvuk na DS4 (Realtek ALC889A s DTS) je obstojnej, přidávat levnou zvukovku je o ničem a pokud nemáš uši jak netopýr nebo nepotřebuješ provádět se zvukem nějaký šílenosti, tak bych to neřešil.
Jinak záleží samozřejmě na aplikaci, mrknout můžeš třeba sem:
http://www.svethardware.cz/branch_sc...ty+a+%C4%8Dipy
No levnou, Audigy je levna protoze je stara :) Plus me zajimalo, jestli/kolik vykonu pouzivani onboardovky zere...
Nevěděl by někdo, jestli na tom mizerným Realtek zvuku jde rozchodit "zesílení mikrofonu"? V tom ovládacím panelu to není a přímo z Win je všechno šedivý.. Usuzuju teda, že to nejde. Ale asi je to záležitost ovladačů. Každopádně DOST nepříjemná záležitost.
Takže jsem konečně upgradnul 965P-DS4 na P35-DS4, a to bez reinstalu Windows Vista... zatím vše šlape v pohodě, systém si chvilku tahal nějaké aktualizace a procesor Q6600 se chová taky korektně i při mírném OC...
BIOS mám původní F7, do vyšších se mi zatím nechce...
Tak na svojí nové desce P35-DS4 mám taky F7 bios a krásně podporuje i 45nm procesor E8200,tak není co řešit... :)