tak oni su tie popisy pouzivania vzdy tak nejak zvelicene ;)
Printable View
tak oni su tie popisy pouzivania vzdy tak nejak zvelicene ;)
Jinak ani nijak moc neresi teploty. V zime prijde, zapne ho.. na disku 15°C :-D Taky se celkem divim, ze jeste funguje. Kdyby to bylo nejaky zelezobetonovy IBM, tak bych ani moc necumel... ale low end dellu. Jednou sem byl u toho, kdyz ho vytahl mokrej z promocenyho batohu (od deste :-D), zapnul... :-D Za ten displej ho teda nosi jen obcas... :-D
no, ani bych nerekl :), vzhledem k tomu, ze ta vodka z dzusem byla moje :-D
Inspiron to skryva v tej obludnej velkosti ;) americky styl, mussle big bitch
Tohle jsem si samozrejme take puvodne myslel, citovanou recenzi jsem cetl mockrat.
Ovsem v tomhle pripade se spis priklanim k MadCaopvi a jeho nazoru, ze uzivatele nejsou zrejme moc objektivni, protoze kdyz se podivame na recenzi modelu 8510w, ktery se zda byt tomu memu nejblizsi, tak tam uz uzivatel pise toto:
Cela recenze je zde: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3862Citace:
Heat and Noise
There is no denying that this laptop can be loud. When doing tasks that stress the processor and graphics card, the laptop’s fan (read: not fans) works hard to keep this laptop cool. While noisy, it does do its job of keeping temperatures down.
No asi má kamarád ten notebook jen jako přenosné browsidlo/mailovadlo, nebo backupuje každé dvě hodiny, ono obvykle to železo není na počítači to nejdražší :) .
No way. Jedna slušná rána a jde cokoliv. Stejně tak s tím džusem - viděl jsem tuny Tčkových IBMek po zásahu džusu, kafe, čokolády, atd. a všechno tuhé. Pravda, často pomůže rozborka, vykoupání, vysušení a složení, ale to je jiná pohádka. :p
Ad ten hluk - pro opravdu silent je dnes potřeba nějaký low-voltage a integrovaná grafika. (ještě by mohlo zabrat nějaké Vaio s dvěma grafikami - ale nevím, jestli to ještě dělají a cenově je to asi taky jinde) Proto jsem miloval Banias s i855 - z běžných tasků se zapínal fan přesně při finalizaci DVDčka, na pár vteřin :cry: .
Jen bych to upresnil: nechci totalne tichy pocitac, na to mam prilis vysoke naroky na vykon, zejmena u graficke karty, takze v tomhle ohledu jsem realista. Jde mi spis o to, ze kdyz bude ten notebook pri bezne praci jen tak "tise septat" a trosku to zesili pri plne zatezi, tak je to super. Ovsem kdyz to proste neprijemne knika i na nejnizsi otacky vetraku a pri jeho roztoceni padas z kresla, tak to asi neni zrovna moc komfortni...
Tak se proste seber , dones ho do servisu a oni uz to posoudi . Nic vic s tim asi delat nemuzes , bud ti reknou ze je to ok , v tom pripade bych se to snazil nejak vyresit pres prodejce , a nebo ti to opravi .
Tak tak, ten pokus se může vyplatit a pokud řeknou, že je to standard, tak ho vrátit můžeš i tak ... Vzhledem k tomu, že Ti jinak tuším vyhovuje, by sis ušetřil haldu zbytečných starostí.
Disco hlukem nebo vzhledem?
Uvažuju o Toshibě Satellite Pro A200-1MI. Za 35k pro mě ideální konfig. Akorát nevim nic o hlučnosti....
http://ce.computers.toshiba-europe.c...hibaShop=false
vzhladom, ta co som testoval (go7300) bola ticha :)
Vypíná se někdy ventilátor u té nižší Toshiby nebo pořád jede?
Nemám vůbec představu, jak mobilní 2600 topí, ale předpokládám, že bude mít jiné nároky na chlazení než go7300 - jde mi o klidový stav, je mi jasný, že v zátěži to řvát asi bude.
mam dojem, ze vacsinou stal a hlavne bolo nastavitelne, ci ma byt silent alebo normal :)
Mám pocit, že už nejsou nové notebooky, které by fan vyloženě vypínaly (MC jich měl v ruce víc, takže to možná u něčeho viděl), zpomalí ho tak, že nebude v běžném prostředí slyšet, to ano. Možná to umí některé ty F-S a podobné, které mají právě natvrdo uživatelsky přepínatelný stav "všechno low-state".
jj, FSC ma obcas special tlacitko, ktorym zapnes pomalost a zvysenie teplot na ukor ticha
Během pár dní objednám Toshibu Satellite Pro A200-1MI. Nemá někdo osobní zkušenost s hlučností ventilátoru u tohoto modelu? Případně nějaké výrazné mínus?
notebook je doma, první dojmy: oproti ostatnim 15,4" notebookum, ktery mam (non-wide), je to velky jak krava, taktéž adaptér má nelidské rozměry i hmotnost. Větrák se točí pořád, otáčky se neustále mění, podle diskuse na czechcomputeru se občas vypíná, uvidime, trochu si s tim musim pohrat...
EDIT: par dalsich postrehu:
+ HDD je rozdeleny na dve poloviny (system, data)
+ zvukovka deklaruje podporu az 24bit, 192kHz
+ repraky hraji opravdu slusne, u notebooku jsem zatim lepsi neslysel
- mechnika ma problemy s poskrabanyni DVD (jinde jsou v pohode)
- standardni nastaveni frekvence procesoru/otacek ventilatoru je dost nestastne - vetrak se toci v podstate porad, k tichu to ma dost daleko (zatim se mi nepodarilo najit soft, kterym bych to rozumne zmenil - NHC nefunguje vubec, RM Clock nejak podivne)
- velmi slaba baterka
Vzpomněl jsem si na tuhle diskuzi, když jsem si teď "hrál" se Sony Vaio SZ61XN http://notebooky.alza.cz/notebook-so...1xn-d82040.htm . Všem, kdo hledají notebook téhle velikosti a výbavy s požadavky viz úvodní post, můžu tenhle kus s klidným svědomím doporučit ... Dílenské zpracování a materiály jsou vynikající (jen na broušeném kovovém povrchu zůstávají otisky), výborné LCD a touchpad, naprosto špičková klávesnice a hlavně ten notebook netopí a ještě k tomu je extrémně tichý - ani při instalaci Vist nebo aplikací se mi nepodařilo fan (slyšitelně) zrychlit, nádhera.
jeste se vratim k te HP 8510p. tyhle notesy se u nas vyrabeji (myslim v CR a zaroven ve firme:) ), mam tu jeden kousek jako zkusebni a muzu rict, ze slyset moc neni (ani HDD ani vetrak) Tak ze HP8510p muzu jenom doporucit:)