OK, takže čím větší, tím lepší... :cool:
Printable View
Sakra, něco je špatně... dal jsem si přesunout data z původního sólo disku WD5000AAKS na původní RAID5 ze třístovek, abych ho uvolnil pro jeho zařazení do nového pole, a po 4 hodinách přesouvání to vypadá takhle... :(
EDIT: Za ty 4 hodiny se reálně přeneslo tak 150GB
hmm, nieco ti tam hnije ... asi nevies ci to tam doslo rychlo a stoji to okolo jedneho miesta, alebo to ide sialene pomaly?
Nevim, jak to plati ve vistach, ale v XPckach jsou prenosy pomoci "exploreru", tj. pruzkumnika straaaslive pomaly i na mym novym kompu :( Vetsi veci taham jedine pres totalcmd
to skoro vyzera, ako keby sa mu nedarilo nieco precitat ...
inak explorer to byt nemoze, ten funguje aj v XP uplne normalne ....
No, vzhledem k tomu, ze se to moc nehybe a cas narusta geometrickou radou .. na druhou stranu, pokud by neco nemoh precist, tak uz by to asi vyhodilo chybu, neni ten filesystem brutalne fragmentovanej? Ze by treba narazil na nejaky veci, co shani po celym poli?
Visty su ochotne citat poskodene/necitatelne sektory dost dlho, XPcka po par sekundach vyhlasia ze nie a jebne cely prenos a visty citaju dlhsie a vyhodia error na jeden file (mam pokazeny disk v notase, skusal som to) ... mozno sa to maulovi nejak fakt zasekava a ony to furt skusaju ...
Myslím, že si Visty dělají, co chtějí... za 50 minut to přeneslo 40GB, což je průměrný přenos 13,33 MB/s a znamenalo by to přenesení zbytku za pár hodin, ale ukazatel prostě kromě přenosové rychlosti ukazuje totální bludy...
File operace takového charakteru jsou ve Vistách fakt dost pomalé a tahle rychlost je normální. Co se týče toho odhadu remaining - máš nainstalované ty poslední patche? Jednou z věcí, kterou měly řešit je tuším právě tohle (já ten problém nikdy reálně neměl).
Takže hotovo, ve 22:10 jsem dokončil přesouvání v rámci staré konfigurace, nainstaloval Acronis a přes noc naklonoval 600GB dat... ;)
Ráno jsem z nového RAID5 nenabootoval, ale stačil maličký repair zavaděče přes instalační DVD Windows Vista a už vše šlape jako postaru.
Díky všem za rady a připomínky, pánbůh nechť Vám to oplatí na dětech... :p
Ghost 11 není Symantec ho přeskočil a nyní je k sehnání Norton Ghost 12. Jelikož s ním (z jistých důvodů nebudeme nad tím polemizovat) zálohuju v práci měsíčně servery tak jsem ho zkoušel ve Windowsí aplikaci je zase všechno v novym designu a jinak :( Bootovací CD teprve vyzkouším.
Dneska jsem klonoval 2 disky pod XP pomocí Acronis a u 200-300GB disků otázka pár chvil - a žádné problémy se zavaděčem jako u RAID5 pod Vistami, takže doporučuji vřele...
Mam opacnou zkusenost predevsim se sitovym diskem. Prikladam pro nazornost obrazek... to uprostred je explorer a to napravo je totalcmd. Nastesti se to da celkem dobre vyresit zapnutim compatibility rezimu v totalcmd ( nastaveni / kopirovani ), bohuzel defaultne je vypnuty.