Já spokojený jsem, od pořízení se nic nezměnilo - skoro nepoužitelný download manager (nebo jak se to jmenuje, nepoužívám), ostatní v pohodě, za celou dobu ani jeden zátuh nebo něco jiného. Netuším ale, jestli už není něco ještě promakanějšího ...
Printable View
Já spokojený jsem, od pořízení se nic nezměnilo - skoro nepoužitelný download manager (nebo jak se to jmenuje, nepoužívám), ostatní v pohodě, za celou dobu ani jeden zátuh nebo něco jiného. Netuším ale, jestli už není něco ještě promakanějšího ...
Tiez sa teraz zaoberam kupou noveho 4 portoveho (100Mbit) wireless "G", alebo "Draft-N" routeru. Moje poziadavky su (zoradene od najdolezitejsieho k menej dolezitym):
1. spolahlivost pripojenia bez ohladu na pocet pripojeni (BitTorrent, P2P) v dlhodobom casovom horizonte
...
...
6. moznosti pokrocilych nastaveni (klonovanie MAC, NAT, Port FWD, WPA, WPA2, MAC filtering, DHCP, ...)
7. dobry dosah (2 podlazia)
8. vybava (FTP server, USB porty, ...)
9. cena do 3000Sk
Po dlhsom studovani trhu tu mam niekolko kandidatov:
1. Asus WL-500gP (V1 alebo V2)
2. Asus WL-500W
3. Asus WL-520gU (gC)
4. Linksys WRT150N (160N)
5. Linksys WRT300N (310N)
6. Linksys WR54G a jeho modifikacie (GL, GS, G2,...)
7. D-Link DIR-655
Uvitam akekolvek skusenosti z danymi zariadeniami, hlavne z pohladu spolahlivosti. Dakujeeeem :)
EDIT: Pre jan555, Asus WL-500W bol tiez moj horuci favorit, az do momentu, ked som si precital toto forum a usudil som, ze so spolahlivostou WiFi to nebude az tak zerave, ako sa na prvy pohlad zda.... :(
Ja ti mozem doporucit len Asus WL-500gP ale v1. Tam este narves openwrt pripadne iny linux na lepsi managment. Do v2 nedas , ostatne nepoznam a co sa tyka D-link pouzival som DI-624 prva bola nejaka cudna a druhy kus uz bol ok. Mimochodom ten Asusu mi odisla flash pamet, vymenili kus za kus a uz fici ako ma, len v ageme maju uz len V2.
Presvedcil si ma a tak som si ho dnes zaopatril. Este sa s nim len zoznamujem, ale zatial funguje vsetko tak, ako ma. Aky firmware pouzivas?
Tak ať šlape, snad mě nenakopeš ... Tohle zrovna používám opravdu jen jako běžný uživatel, jednou jsem nastavil a jede to, tzn. přesně tak, jak jsem chtěl. Firmware by tam měl být 2.0.0.1 - firmware jednou za čas zkontroluju a pokud je novější, tak prostě zupdatuju, ale ani se staršími jsem problémy neměl, vlastně jsem ani nezaznamenal změny ...
Tak drobný update a doplnění. Ve čtvrtek večer mi WL-500W zničehonic umřel - stále svítící ledky LAN a žádná odezva na cokoliv. Nebylo jak reklamovat, tak jsem narychlo místo toho koupil WL-700gE. Po rozchození mě doslova šokovala síla signálu, myslel jsem, že WL-500W se třemi anténami bude mít lepší signál než WL-700gE s jednou interní a jednou externí, ale opak je pravdou - i na default (dá se na rozdíl od WL-500W snadno přikouřit) je signál mnohem silnější.
V anténách, chipsetech, atd. se nevyznám, takže nevím, co za tím je, ale pokud někdo nepotřebuje draft-N, tak by mohl být levný WL-500gP dobrou volbou, údajně až na HDD a pár maličkostí je s WL-700gE stejný (tedy hlavně chipset a antény).
To sem pro pobavení hodím. Před pár dny mi TÝDEN PO SKONČENÍ záruky chcípul 500gP v1 ;D
Prostě svítí všechny LEDky a nic ho z komatu nedostane. Koupím Linksys, všichni okolo ho chválí.
Jo nám minulý týden taky "odešel" 500gP, pokud si dobře vzpomínám, tak taky svítily všechny ledky (ale až nakonec - několik hodin předtím než se dostal do tohoto stavu to nějak divně poblikávalo). Nakonec se ale ukázalo, že odešel jenom adaptér a router je naprosto v pořádku.
Ale to je nějaký poruchový model ten 500gP. Mě chcípnul v půlce července. Naštěstí byl posledních 14 dní ještě v záruce. Nahradil ho LinkSys WRT610N. Zatim dobrý.
ja som pred nedavnom vymenil stary Netgear WGT624 (odisla po cca 3 rokoch WiFi - zacalo to vypadavat a Notebooky sa pripojili len po resete routru) za Netgear WNR 2000.
Ovladanie v podstate to iste ako stare WGT + par novsich ficur. Zatail spokojnost - pripojene 2 NTB na WiFi + 2 PC + 2x NAS na RJ45. Uptime je zatial okolo mesiaca bez akejkolkvek zmeny v pripojeni.