Re: E6600 - perfektní kus
+/- 10°C, hlavně se ale zmenšil rozdíl mezi idle > burn, dřív to bylo hned bum 20° hore, a teď je to tak kolem 12°
Teď i při 3600 @ 1.45V real jsem měl max. 68C, předtím to šlo za 5vteřin na 75+, pak jsem to radši vypnul. Jedinej důvod, proč nemám 3600MHz je, že zvyšovat Vcore o cca 0.1V, abych dosáhl orthos stability, se mi kvůli 90MHz nechce.
Takže lapping můžu hodně doporučit !
lenze ako to urobit? aby to bolo rovne, tak by bola potreba doska nefunkcna, z nej vyrezat kus s paticou a tu upevnit nejak presne kolko proti brusnej ploche ... robit to "od ruky" mne pripada horsie ako to nerobit vobec :) teda nie ze by som to chcel robit, len rozmyslam ako na to
Citace:
Původně odeslal
Conflict
viděl jsem např. lidi s jinýma cpu, kteří do nich rvou 1.5V a stejně mají menší stable frekvenci, ale teploty mají stejný jak já ..
Čím to ti lidé chladí ???
Citace:
Původně odeslal
jan555
Čím to ti lidé chladí ???
Nad 1,5V kazdopadne voda, ale to jeste nic neni :)
http://www.adrenaline.com.br/forum/s...d.php?t=159143
a tusim sem nekde videl i 2V...
Uhm, tak tuhle kombinaci chladiče a voltáže opravdu nechápu ... :eek: Např. můj Ninja končí někde pod 1.5V, pak to prostě nezvládne ani kdyby čert na koze jezdil. Díky za link, rozšířils mi obzory ;) .
MadCap: Nevím, já to nelappoval, svěřil jsem to Highlanderovi (z pctf). Každopádně, rozdíl je fakt znát. Teď počítám BOINC, a teploty nejdou přes nějakých 57, což je v pohodičce ;)
Tak z čeho tento thread vznikl,tedy E6600 z 30. týdne 06, batche L630A - konkrétně já mám sérii L630A962,mám od Configa teď já a jede tak,že do 3,6GHz si řekne o 1,41v real,Orthos 9hod stab při max 68C a zatím nejvíce jel na 3,67GHz při 1,43v real.Takže asi i hodně udělá deska:)
Máš pravdu, moje deska zjevně nestíhá i tento (aspoň její napájecí obvody, nevím).
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Máš pravdu, moje deska zjevně nestíhá i tento (aspoň její napájecí obvody, nevím).
Sudiac podla coho?
( Kolise brutalne napatie, alebo stabilizatory topia ako o zivot ??? )
Tvoja doska GB965P-DS3 rev3.3 ma 6 fazovu regulaciu, ci nie ?
Ved je to ten model s oznacenim QuadCore Ready, ak sa nemylim.
Mozno s nejakou GB-965-DQ6 by to slo pretosit o nieco viac, otazka znie, ze o kolko...
EDIT : ad ten link od falcon-a.
Toto je brutal ten chlapikov podpis :
Kód:
Gigabyte DS3 965p | E4500 2.2ghz@4.059mhz Big Typhoon Thermaltake |8800GTS 640mega superclocked | 4x1gb DDR2 667@865mhz 5-5-5-15 Super talente | fonte thermaltake 430 wats | HD sata II samsung 80 HD@ 160gb sataII Maxtro |WinVista ultimate| virtua 4 mega|CPUZ Validation:http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=233620
Ano, nad 1.4V už to jde dolů v loadu skoro o -0.1V ! Myslím, že DS3 (nehledě na revizi) mají jen 3fázovou regulaci, proto nejspíše změním desku za ASUS P5K DLX ;)
Ta má vcore droop dumper, což když aktivuješ, nemělo by VŮBEC vCore kolísat, navíc má 8pin EATX napájení pro CPU a 8fázové regulační obvody, nebo jak se to jmenuje ;)
Zdroj by to stíhat měl, mám Fortron 700W Epsilon, GLN verze ;)
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Ano, nad 1.4V už to jde dolů v loadu skoro o -0.1V ! Myslím, že DS3 (nehledě na revizi) mají jen 3fázovou regulaci, proto ...
Jj, ono to uz defaultne podla speedfanu a spol pusta napatie o cca 0.04-0.06v nizsie. ( Predpokladam, ze si to nemal voltmetrom a ze sa bavime o udajoch z uz spominanych toolov ako speedfan a spol )
Inak co sa tych obcodov tyka, tak ci to je 3 resp 6 fazova regulacia u vsetkych 965P-DS3 tak to je prave take trocha divne...
- 3 Fazovu regulaciu je vidiet napr. tu :
3 fazovka ... < rev3.3
- toto je rev 3.3, podla mna ma 6 fazovku...
6 fazovka ? - rev3.3
Citace:
Původně odeslal
MadCap
lenze ako to urobit? aby to bolo rovne, tak by bola potreba doska nefunkcna, z nej vyrezat kus s paticou a tu upevnit nejak presne kolko proti brusnej ploche ... robit to "od ruky" mne pripada horsie ako to nerobit vobec :) teda nie ze by som to chcel robit, len rozmyslam ako na to
Myslíš takhle upravenou patici? http://img262.imageshack.us/img262/1...sremovehq4.jpg
Do stojanu umístíš vrtačku bez příklepu, za 95Kč koupíš leštící sadu (kotouč + plátno + pasta)Hobby Brno. Toluenem za 40Kč rozleptáš leštící pastu a potřeš. Pak to chce minimálně půl hodinu trpělivosti a pevné ruce :)
A běda, když se ti rozpadne leštící plátno :roll: nový stojí 50Kč. Na lapování CMS Hyper6+ jsem spotřeboval 2ks.
Mam problem... Nejdriv sem se nemohl dostat s mojim e6600 pres hranici 2.7ghz, at sem delal co sem chtel. Ramky(Corsair XMS2 6400c4) sem mel nastavene na 4-4-4-12 dle vyrobce. Potom sem je zmenil na 5-5-5-18 a dostanu se na 3.6ghz(stabilne 3.3ghz). Je to normalni ze Ramky ktere maji jet 4-4-4-12 dle vyrobce nejsou pri takovem casovani stabilni taktuju-li procesor? Popripade nema nekdo zkusenost s temahle ramkama? Diky za pomoc.
Na jakém taktu měly problém?
Nejdiv sem zkousel 800mhz, pak sem snizoval az na 666mhz. ted kdyz mam nastaveno 5-5-5-18-2t tak jedou 900mhz 2v. Jo a jeste jedna vec kdyz je zkousim rozjed v dual channel tak je system nestabilni a hnedka ve win spadne.
A jeste pro upresneni zasilam foto z BIOSu s tim nastavenim casovani:http://img522.imageshack.us/img522/8...mtimingaz1.jpg
Tak to samozřejmě normální není :( a bude asi něco v nastavení (ale z toho obrázku toho moc neuvidím - větší a otočený? :) ). Aktuálně provozuju ty samé paměti na 2.05V DDR810 4-4-4-12 a umí víc.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak to samozřejmě normální není :( a bude asi něco v nastavení (ale z toho obrázku toho moc neuvidím - větší a otočený? :) ). Aktuálně provozuju ty samé paměti na 2.05V DDR810 4-4-4-12 a umí víc.
Ja fakt nevim co sem udelal spatne... Kutim to uz asi tyden a nemuzu se pohnout. procetl sem snad vsechny fora co sem nasel. takze nevim..
No a bezi ti v dual channel bez problemu?
Běží mi zcela bez problémů a dlouhodobě. Jakmile budu mít chvíli, tak ti dám vědět svoje nastavení.
Zdeněk: ne že by to bylo na Tebe, ale i tak díky ;D .
To je spíš o kompatibilitě desky a pamětí, možná i jiná revize chipů na pamětech....rozhodně se nedá srovnávat takty a časování na zcela rozdílných základních deskách. Já měl na své desce s Corsair taky problém.
Nicméně odbíháme od tématu....
Tak to já mám nejspíš zvláštní CPU.
Moje E6600 dává 3,2ghz při 1,375V, 3,4 pri 1,5V v biosu a na 3,6 ji nerozchodim vůbec.
Ale, zvláštní sou teploty při 1,5V v biosu....Mrkněte :
http://i22.tinypic.com/r7m58l.jpg
Chladič je thermalright 120 ultra extreme + artic silver 5 + 120mm fan Tt modrej na 1400 otáček.Nutno podotknout, že to má nejlepší možná airflor (v Tt aquila jsou disky v 5,25 pozicich, takze 3*120mm fany foukaj jakoby v tunelu.)
Všechny programy mi ukazují teplotu atejně, nejsou větší odchylky než 1 stupen, nutno podotknout, že při zatížení TAT má cpu cca 63 stupnu..