heh, no brasne su kludne aj vyrazne drahsie ako 1600 ;) (moja stala/stoji 3,5k) ale proste si ju aspon mozes vybrat, aj ked ta zakladna Dellacka je hodne slusna :D
Printable View
heh, no brasne su kludne aj vyrazne drahsie ako 1600 ;) (moja stala/stoji 3,5k) ale proste si ju aspon mozes vybrat, aj ked ta zakladna Dellacka je hodne slusna :D
vsem moc dekuji
http://www.laptopessentials.co.uk/la...HD-006-275.jpg
Cheesy Disco, varianta Big Logo taka ako na obrazku, teraz je ich v ponuke tak 20 vzorov :) mozno su aj lacnejsie a urcite su lacnejsie online, kupil som ju v kamennom ksefte na narodni (crumpler ma v prahe uz obchody ale dva)
Ked uz sme u tych brasien tak ich obcas aj testujem ;)
Národní stačí, mám to přes ulici, vím kde to je :-)
Jinak vypadá pěkně, rozhodnu se podle toho, jaký "montérky" budu po škole muset nosit, k obleku mi totiž přijde dost hrozná, jinak se mi ale moc líbí :wink:
uz vramci OT >
existuje kopec modelov/variant, ktore su decentne :)
jeste jsem se zapomel zeptat jaka je ta integrovana karta u DELL 830 Intel GMA X3100??
Diky
mno, zla neni, ked sa nechces hrat, ale ty si tu pisal o 3D modelovani a tam by sa uzivilo trosku aj Quadro (Zrejme)
Quadro NVS135M je ekvivalent Go7300 a 140tka Go7400
tak 140tka je 8400M GS tj. 3000bodov v 3dm05 cca (po update drivero, default 1k)
ta 135tka bude mozno 8400M G tj. polovicka stream procesorov
Brašny Dell nekupujte, jsou to šmejdy ... Nylon ještě jde, nic extra kvalita, ale slušný design, v žádném případě nedoporučuji ty "kožené" - zaprvé nejsou kožené, ale koženkové :mad: , zadruhé jejich kosmetická životnost je jednotky měsíců a funkční o moc delší ne. A u všech jejich brašen odcházejí právě ty zámky s logem, alespoň že u brašen je reklamace bez problémů.
tie nylonove, co som doposial stretol, boli celkom v pohode, proste klasika, ale neviem ci maju tu hodnotu ...
Ja osobne si na brasny stezovat nemohu, je faktem, ze mi prosly rukama drazsi verze nylonu a jedna kozena (a ta skutecne kozena byla nicmene bylo to pro 17ti palec Precision a na jeji cenu jsem se radsi nedival, jelikoz rozhodne nebyla z nejlevnejsich) a rovnez je pravdou, ze to bylo v dobe, kdy Dell nesetril kazdy dolar na "prislusenstvi" k vyssim radam notasu. Moje dve oblibene - na 14 wide modely a na 14-15 starsich Latitude rady jsou vyborne a relativne odpovidaji sve cene ikdyz samozrejme v podobne vyssi cene by se asi dala sehnat i jina znacka se stejnou kvalitou zpracovani. Ta starsi je na 90% Dicota jen s ovalkem Dell, model v te dobe kolem 2.5kkc, ta 14 wide je nevim od koho, ale zpracovanim rovnez vyborna a po cca. 2 letech pomerne intenzivniho ale slusneho pouzivani bych ji po prepucovani mokrym hadrem nepoznal od nove. Ty nejobyc modely k Latitude jsou skutecne lehce predrazene respektive jsou to brasny v cene do cca. 1 kkc prodavane Dellem se jeho logem o nekolik stovek draz. Co vim z okoli, tak tyhle brasny skutecne vydrzej jen to, co stejne provedene v podobne cene. Loga obcas upadavaji jelikoz je to relativne tezka plechova placka a to vetsinou jen nalepena a jeste na miste, kde dochazi k doteku s podlozkou, kdyz se nekam polozi. A zamky a zipy neodchazi nejak o moc vice nez u podobnych brasen, spis se z nich dost osoupava lak a vypadaji pak osklive odrbane. Moje zkusenost.
Intel GMA X3100 je ekvivalent ke ktere graficke karte prosim.Dekuji
Máme ve firmě Dell brašen fakt dost. Právě k Latitude D810/820 používáme ty "nejlepší" koženkové brašny, o kterých Dell trvdí, že jsou kožené. Ty tašky jsou docela dobře navržené (až na takové "detaily", že kovové přezky popruhu do měsíce rozedřou koženku a švy na bocích brašny ...), ale zdaleka nejmíň kvalitní ze všeho, co jsem viděl a to mám reprezentativní vzorek co do objemu i času značný - pářou se, prodírá se koženka, trhají madla, odcházejí zámky, trhají popruhy. Jedním slovem hrůza, pokud se to změnilo, tak jen dobře.
Ekvivalent na srovnani se hleda dost blbe, jelikoz integrovane reseni grafiky je vzdy v urcitych parametrech dost specificke.
Vykonove proti GMA 950 nic prevratneho, zlepsena podpora pro video (auto de-interlacing = teoreticky lepsi obraz u videa, podpora pro HDTV = analogovy vystup do 1080p, hw TL (pri softwarovem musi krta moooc pocitat a tim padem "ztraci" vykon oproti kartam s s hw TL jednotkou) opet a zase nic (uz GF MX2 to umel :( ) tedy zase nic moc noveho pod sluncem.
A jak opet vyse psano, na specifickou a narocnou praci s grafikou ve vsech formach je lepsi dedikovane reseni ala Quadro ci Fire GL, ci bezne verze mobilnich GF a Ati, na hrani samozrejme rovnez (pokud beru v potaz bezne neintegrovane karty podobnych notebooku, tedy GF 7300 - GF 8600 - ci Ati X1300 - x2600 = i zde jsou velike rozdily vykonu mezi jednotlivymi modely.
Testy v benchmarcich na soudobych notasich kolem 2GHz vykonu C2D na Santa Rosa + - kolem 500bodiku 3DMark06, cca. 900b v 3DMark 05, cca. 1600b v 3DMark03 a kolem 6000b v 2001 (dost o vykonu CPU).
Tedy na hry a narocnejsi veci zadna slava, nicmene dostacujici
PS: nevim jak vypadaji drivery od GMA X3100, ale do verzi pro GMA 950 stale neslo rucne nastavit DPI v driveru karty, tedy kombinace 15.4" v 1920x1200pix displeje a teto karty (pokud tedy Intel nevylepsil ovladac a konecne se nad polozkou DPI nezamyslel :) ) je to dle myho nekoukatelnej masakr, kde bych na plose nahanel ikonky asi s lupou v ruce a do diskuznich for psal pod mikroskopem, pokud bych nechtel menit nativni rozliseni na "rozmazany" interpolovany nizsi ci menit velikost fontu, ikon, ramecku atd (kde pak zase widle vypadaji dle meho jak po zemetreseni, tedy priserne :) ).
Tedy pokud notebook podobne kvality a ceny, se kterym zamyslis byt okrajove neco graficky delat, pak rozhodne s dedikovanou kartou, vyplati se to.
No ja mam asi stesti na ty "lepsi" nylony, ze jsou OK, kamarad je IT ve firme, ktera jede cela na Latitudech (hodne desitek kusu v cele rade od D400 az po D820) a vetsina brasen je od obyc nylon az po drazsi nylon a ty "luxusnejsi" rovnez dobre drzej, ikdyz s tim vetsina zamestancu prej zachazi jak s uhlim :)
len pridavok k DPI > vo Vistach to urcite ide aj na X3100vke
pouzival som teraz visty 5-6 tyzdno na D630 s X3100 a pohoda, ale nejak som nenasiel vlastne nic, preco by som ich chcel pouzivat ... integrovany search spolupracoval s office2k7 az po presvedcovani a google desktop je snad aj lepsi vratane "sidebaru" aj pre xp a proste mam XP tak nejak vychytane a viem co to urobi :)
Visty s Aerem chodí naprosto v pohodě i na GMA950, stejně jako na jakékoliv jiné kartě splňující základní požadavky - nevím, proč by na X3100 mělo jít o slide-show.