-
Re: navrh wifi siete
Trochu OT
Kde by som nasiel slovnik pojmu k wifi technologiam
Musel som to teraz zacal studovat a citam rozne clanky, kde je dost vela skratiek o ktorych som zatial nepocul, napr. Bridge mod, je zrejme prenos medzi AP, WDS mod je medzi viac AP (myslim) a ked to mam googlovat tak je to dost na cas. (je vobec taky nejaky slovnik ?)
-
:mad: stazujem sa na google, ale aby ma napodlo to hodit do googla, ja hlava dubova http://802.11b.cz/pojmy.asp ale keby niekto vedel o niecom lepsom, kludne moze dat vediet, dakujem
-
ahoj
Takze dnes som bol v PC predajni, na mensiu konzultaciu s technikom a dozvedel som sa nove skutocnosti.
Ze od PCI wifi karty moze byt aj dlhsi kabel okolo 10m (je ale velmi drahy) to by hned situaciu menilo.
Dalej som mu spominal, ze na nete som videl aj outdoorove AP, ktore sa daju dat priamo na ticku, ze kabel k antene je potom minimalny (povedal, ze take este nevidel).
A este som na nete videl, ze su ap a karty s priepustnostou 128 Mbps, tak je to urcite lepsie ako 54Mbps.
Takze skusim este raz popisat, ze co vlastne chcem a ako:
Doma mam pripojku RJ45 DSL. Ked by som teoreticky mal ten outdoorovy AP tu pripojku pychnem do AP (s AP samozrejme pojde co najmensi kus kablu k antene(AP by som chcel aby zvladalo tych 128Mbps, to znamena, ze to bude asi v pasme 5GHz)). Od AP by potom mal ist UTP kabel do mojej sietovky (ja by som mal normalnu PCI sietovku) AP by mohol mat este nejake porty v pripade keby som niekoho musel riesit kablom. (prip. by som pouzil switch).
Ake ochrany proti blesku (prepetiu) pouzit a kde sa umiestnuju.
U mna by to mohlo byt asi teoreticky vsetko.
Ostatnym by stacili WIFI sietovky (predpokladam, co my dnes povedal technik, ze kabel od wifi sietovky moze byt az 10m). Pripadne jedneho by som riesil kablom, lebo jemu by asi nestacilo ani tych 10m od sietovky.
Dufam, ze som tu nepopisal bludy a ze to tak bude mozne realizovat
Poprosim znalych aby my napisaly konkretne, nad akymi zarideniamy mam uvazovat a ci je tento navrh dobry.