Re: nejlepsi free antivir
Není to sice free, ale já používám BitDefender IS ver.10 a naprostá spokojenost. Při jeho výběru rozhodly 2 věci:
1) Perfektní výsledky v různých testech u BitDefender antiviru (kromě starých verzí)
2) Současná akce "získejte dvojnásobek" - licence na 2 počítače na 2 roky za cenu 1 licence na 1 rok za příplatek +10 USD. Na 2 kompy tak mám licenci na 2 roky za cca 2400 Kč vč. DPH (takže vlastně na jeden komp 600Kč/rok), což už stojí za zamyšlení...
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Chtel jsem napsat, ze nejlepsi je NOD32 z napr. astalavista.com, ale pak jsem si to rozmyslel ;D
Aspoň je pak dobrý důvod jej použít - výsledek zaručen.*
* ve vztahu k povaze stránky. NOD32 Warez edition neschvaluju.
ja ted pouzival na nekolika pc Avira antivir.. a taky si zatim nemuzu stezovat
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Hardware mám výkonný dost a nároky na fíčury nemám velké, takže už několikátý rok používám AVG ve free i legální zakoupené verzi... problémy s viry jsem nikdy neměl, pokud by se to změnilo určitě bych antivir vyměnil...
No ja jsem drive take pouzival stale AVG a kazdy mi rikal ze jsem blazen.Rikam ne,to je pohodovy antivir.Pak jsem zjistil ze mi nasel neco,co nedokazal odstranit.Presel jsem tedy na NOD32 a musim rict ze vir bezproblemu odstranil a navic nasel spoustu dalsich veci ktery AVG nikdy nenaslo.Celkem jsem cucel...
Ale prijde mi,ze i kdyz by clovek mel miliony antiviru a firewallu,tak se tam vzdycky neco dostane co ty antiviry nenajdou.
pro ty, co necítí potřebu mít trvale nainstalovaný antivir, doporučuju k vyzkoušení on-line Trend Micro
http://cz.trendmicro-europe.com/cons...all_launch.php
Ahoj - rád bych chtěl poznamenat že legalni update na každý rok u NODu32 je jen 600,- kč (což za rok je pakatel). Ovšem největší darda je za zakoupení 1. licence - ta je za 1.500,-
Nechci tu dělat reklamu - každopádně i dle předchozích příspěvků je patrné, že mínění o NODu je skvělé úrovni.
Prostě si jej kupte :), a budete mít klid.
Né teď vážně - záleží na každém uživateli. Pokud víte co na svém počítači děláte, můžete si tam nainstalovat Avasta a nebo žádný antivir.
Ovšem pokud chcete doporučit nejaky antivir známému, o kterém víte že to je lamka a že určitě klikne na první banner kde budou holky vystrkovat své přednosti, pak zcela jistě doporučte placenou variantu nějakého antiviru.
Já na NOD nedám dopustit. Ovšem co se týče trojanů - vypouštím na to SpyBot S&D.
Tak ted jsem si nainstaloval trial verzi BitDefender IS 10.
Pri hloubkovem testu mi nasel tri zaRARovane trojany a jeden backdoor. Do ted jsem tam mel Avast Home.
Premyslim, zda mam dat 2.400 Kc a mit AllInOne, nebo se na to vykaslat a dal pouzivat vic programu, ktere jsou free, a na ktere jsem zvykly.
Mam pocit, ze B je spravne.
co tak http://safety.aol.com/isc/BasicSecurity/
staci pri registracii nahodit USA telefonne cislo, napriklad 315-343-0090 :D
Tak free AVS od AOL skoncil, presiel som na ClamWin a mozem povedat, ze oproti doterajsim mnou pouzivanym antivirom zatazuje najmenej system, uziera 10,6MB v pamati a 0% vykonu :D
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tak sem to vyzkousel, ale jede to na McAfee ... musi si to nainstalovat jeste aplikaci pro "celkovou spravu bezpecnosti" a k tomu ten antivir ... ma to dementni installer a ubec ... :) tak testuju kasperskyho no
Citace:
Původně odeslal
daggy
Tak free AVS od AOL skoncil, presiel som na ClamWin a mozem povedat, ze oproti doterajsim mnou pouzivanym antivirom zatazuje najmenej system, uziera 10,6MB v pamati a 0% vykonu :D
Celkem sikovna vecicka ten ClamWin, zkusim to nahodit na par dnu misto NoDa a uvidime :)
Kazdopadne je mi ten programek sympaticky prave diky tomu, ze zabira malo mista v pameti.
Firewall mam Jetico Personal Firewall, takze snad to bude v O.K. podobe :)
Jednoznačně Aviru. Nic lepšího a zdarma jsem nenašel. Avast je pomalý a zatěžuje systém, AVG free má slabé výsledky, stejně tak Clamwin. Ještě můžeš zkusit ten balík Mcafee od AOL, ale podle reakcí je to obluda pomalá. Požíval jsem Nod32, ale Avira ho zcela nahradila. Myslím, že po ukončení AVS se dá říct, že Avira je králem mezi free antiviry.
Citace:
Původně odeslal
Tomasson
Jednoznačně Aviru.
Zatím testuji a vypada to velice dobre, sikovny antivir, dokonce mi nasel neco vice nez NOD32, ktery pouzivam a hrave to poslal do zahuby ten Trojan.. moc dobre... jeste otestuji co se tyce narocnosti. Na to, ze je to freeware tak velice solidni vykon.
Diky moc za tip!
Citace:
Původně odeslal
Tomasson
Avira je králem mezi free antiviry.
Mas ho uz dlho? Rad ho vyskusam, ak je taky dobry :D
momentálně je k dispozici balík "Avira premium suite" na 90 dní zdarma - antivir, antispyware, firewall a pár dalších nesmyslů v 1. podle reakcí na viry.cz to prý není špatné, tak se brzo chystám, že otestuji :-)
reg. (nutný pouze email k zaslání reg souboru) na http://www.avira.com/en/evaluate/vnu.php
Citace:
Původně odeslal
Tomasson
Myslím, že po ukončení AVS se dá říct, že Avira je králem mezi free antiviry.
Bud som zle hladal, alebo som len nasiel platenu Aviru. Mozes mi prosim dat link, kde sosnem free verziu?
Avira free - http://www.free-av.com/
edit:
je to ten "Avira AntiVir PersonalEdition Classic"
Citace:
Původně odeslal
JaB
Vdaka za rychlu odpoved, no medzitym som to nasiel a uz sosam. Som na tento antivirak velmi zvedavy.
Pouzivam Aviru asi tak rok a spokojenost velka. Prakticky o nem nevim (v dobrem slova smyslu), jedine co je trosku otrava jsou reklamni screeny pri aktualizaci. Nevim, jestli to jde nejak vypnout..Nevi nekdo?
Mam toto: http://www.free-av.com/antivirus/allinonen.html (Avira AntiVir PersonalEdition Classic for Windows)
Avira se už delší dobu drží v testech mezi top antiviry. Ale je potřeba říci, že je trošku paranoidní a tak má více falešných poplachů než třeba Nod32(dokonce spolu s Kasperskym označili winlogon jako trojan, ale chyba byla rychle opravena). Ale mě vyhovuje maximálně a hlavně je šetrný k systemovým prostředkum(nenašel sem méně náročný antivir). Ve free verzi nema email scan a antispy, ale to mě netrápí. Občas zobrazí reklamu při aktualizaci, ale pouze na svoje produkty a stránky(i to lze prý ošetřit přes firewall).
Po delsim pouzivani opravdu mene narocny nez takovy NOD32, ke me se viry vetsinou nedostaly, ale tak pro jistotu mam antivir. Presel jsem na Aviru.
Uvidime jak se bude stav vyvijet po delsi dobe, mysleny tim aktualizace atd atd...
Tomasson Kazdopadne Ti diky za info! ... K+
Funguje Vam v pohode update na Avire? Mne sa nepripoji ani na jeden mirror, vo firewalle je povolena a nebezi to ani ked zhodim firewall. Musim updatovat manualne :(
Nemam problem (dneska rano to delalo nejaky velky update). Velmi zridka se stane, ze se to nepripoji, ale druhy den to uz chodi.
Tak sa to uz rozhodlo, ze to bude fungovat, len som sa zlakol, ked na mna vyskocil ten velky reklamny banner. Takze to konecne slape... :o
http://www1.avira.com/en/evaluate/chip.php
možnost získat po reg. "Avira AntiVir PersonalEdition Premium" na 90 dní zdarma - podobné tomu, co jsem postoval výše, ale jedná se pouze o AV.