Re: Chladič NB na GA-965P-(D)S3
keby si si poriadne pozrel recenzie gemini tak zistist, ze to moc dosku nechladi ... vzduch tak nejak nedoleti k doske alebo co ;) a uz vobec nie, ked tam mas noctua chladice s malym tlakom ;)
Ja mam v kompe AeroCool Dominator a ten pre zmenu chipset uchladi celkom v pohode :) FSB400 na abit IP35 Pro s minimalnymi otackami na vetraku dominatora (14cm) a max 50~ na chipsete ;)
Právě z toho většího bastlení pasivu cpu (případně pasivu z gme) mám obavu... A bohužel jsem ten chladič pořizoval právě proto, že je tak velký a ochladí mě i chipset a paměti <:( No, pamětem a mosfetům to pomohlo - můj subjektivní "ohmatávací dojem" - a na oful desky mám jen 2x12 Noiseblocker Blacksilent fan xl1, které mám (zatím) na pwm regulaci a jedou od 400 do 700 ot. Jen s tím chipsetem jsem byl asi trochu naivní co se týká dostatečnosti chlazení (když to 5cm fan na plný výkon nedával...)
Co se týká teplot a stability, pravda je, že je to asi trochu lepší než s boxem, a i v těch největších vedrech to nemělo problém ani s boxem, ani s G... - snaha to řešit je spíše pro můj klid no...;)
Řešení problému asi hned tak nenastane - zatím jsem bohužel celkem vytížený - ale doufám, že do týdne něco zbastlím a pak to sem hodím...:)
Díky za zájem a samozřejmě další návrhy řešení jen uvítám:)
Edit:
k ventilátorům - subjektivně hodnoceno, se mi zdá, že na desku dofouknou i na takhle malé otáčky,ale je jasné, že žádná sláva... Ještě zkusím sehnat redukci z molexu, ať to mám na stabilní max.otáček ...
Citace:
Původně odeslal
s.skull
to Janikbanik
Díky, tam jsem se díval už předtím;), ale v mém případě mě vůbec nenapadlo nabastlit tam starý chladič cpu... možná by tam i něco vlezlo, ale kvůli uchycení mě to přijde o dost těžší, než bastlit nějaký chladič chipsetu, nebo vga - protože ty mají rozměr pasivu nad ihs menší a díky způsobu uchycení na úpravy IMHO snadnější - např. přichycení zalmanů na gpu mě přijde jednodušší na úpravu, než vymýšlet uchycení chladiče cpu...
Ještě jedna drobnost - jak tam máš ten svůj pasiv připevněný? Já bych to totiž potřeboval uchytit pokud možno stejným způsobem, jako je původní pasiv - počítačem občas hýbu, takže nechci lepit... (a nemám ani stojan na vrtačku, abych provrtával nějaký silnější pasiv - zvládnu taktak nějaký ten zohnutý plech a la uchycení vga chladičů - nehledě k tomu, že bych to určitě stejně nezvládl přesně provrtat napoprvé<:(...)
Pokud budeš mít čas, tak prosím popiš, nebo vlož nákres, nebo foto svého uchycení...
Díky
Na tej druhej fotke je presne vidiet, ako je to upevnene.
http://img525.imageshack.us/my.php?i...29pc002ot7.jpg
Nejde samozrejme o lepenie, ale pouzil som 2x M3 s drzkou cca 30 mm, nejake kovove + nekovove podlozky.
Chladic P2 Slot 1 (pasiv) je treba len urezat a stastim je, ze ma v sebe diery po povodnom uchyteni. Tieto je treba len jemne doladit malym ovalnym pilnikom - ide to pomerne lahko, je to hlinik.
Vlastne jedine co som na to potreboval boli tie srobky, pasiv p2 slot1, pilka na kov za cca 80 kc a ovalny pilnicek...
Momentalne som trochu ladil ofukovanie, takze mi na RAM a na NB fuka AC 80 mm fan @ ~1200 rpm. Teplota NB a RAM na dotyk tak 30C :-)
Díky moc;
hned jak bude chvíle, tak se do toho pustím a pak poreferuju...