asi nějak odpor ještě... neměl by tam fičet proud víc jak 20mA tk si to změřCitace:
Původně odeslal ekki
cenu taky dost ovlovni jestli jsou to trojky nebo pětky
Printable View
asi nějak odpor ještě... neměl by tam fičet proud víc jak 20mA tk si to změřCitace:
Původně odeslal ekki
cenu taky dost ovlovni jestli jsou to trojky nebo pětky
mluvte cesky, naky vyrazy jako "trojky" nebo "petky" mi nic nerikaji mozna tak prumer diody ?
uff ...tak ozaj neviem preco by som mal hvorit [skor pisat] po cesky. Zatial tu s tym problem nebol ??? . Co tak keby si sa posnazil ty a ked ozaj nevies co su to trojky [3] alebo patky [5] nevies ...tak sa spytaj niekoho ineho ...predpokladam ze by to mal vediet ...tie slova niesu az tak odlisne. :!:Citace:
Původně odeslal ekki
ty ses lama vid ? :)
Já jsem kupovel v Osrtravě v GMelectronic za 39kč a když měli výprodej tak za 29kč.
Vezmes jakejkoliv kablik ze zdroje (4 draty - cervena, cerna, cerna, zluta)Citace:
Původně odeslal ekki
Diodu napojis pres odpor na cervenou (+5V) a cernou(-)
V Ostrave v GMElektronic maji za 16(jsou myslím 4 kandelove) a pak za 26 (8 kandelove). Je ale problem je sehnat. Oficiálně je tam vedou ale ja tam jednou chodil 2 měsice a pořád je neměly. Když jsem se ptal tak mi vždycky řekly že jim do týdne příjdou.
ja je kupuji na slovensku za 25sk nebo blikajici za 19.50 ktere jsou do 12V. Takze si asi dooooost prerobil :)
2RON: vedel by si z tych SUPER 4000 svietivych zohnat v zelenej farbe? Potreboval by som tym podsvietit spodok auta (namiesto neonov tie dlho nedrzia)....porad nieco.
Nejseš lama náhodou ty? Tak pitomé otázky jsem tu už dlouho neviděl! No, hlavně když umíš spojit ty drátky.Citace:
Původně odeslal ekki
Gabo, Ty asi nemas moc rad svuj technicak, ze ne ?Citace:
Původně odeslal GABO
Kdyz o nej chces tak mermomoci prijit. ;D
Preco ? :lol: v pohode...nie naozaj sa pytam...tak radte :)
Pozrel som si teraz tie ledky, ale v zelenej farbe som vysokosvietive nenasiel, respektive nasiel, ale so svietivostou 500 mCd. Modre su az do 4400 (!)mCd, cervene 3500, zlte 1500, dokonca oranzova s 2800mCd. Ale zelena len 300 (3 a 5mm) a 500(8mm, L-813 SGC). Teoreticky sa svietivost roznych farieb posudzuje rozne, koli vyssej citlivosti oka na zelenu, takze tych 500 by uz malo byt dost..Citace:
Původně odeslal GABO
Cely cennik si mozes pozriet na www.sos.sk. Je to kosicky velkoobchod s elektrosuciastkami, objednavat sa da po registracii aj z internetu. Osobne prevzatie vsak az pri nakupe nad 1000, inak dobierkou. Ja to mam 300 metrov od intraku, objednaval som si veci za 500Sk tak som ich doslova ukecal nech mi to nikam neposielaju..
a maju vsetko, co sa len da na slovensku zohnat.
edit: Este som tam nasiel vysokosvietivu bielu s 6800mCd :)
2RON - dik si zlaty..idem na to pozriet.
Ono to asi skor poputuju tie ledky do interieru - predsa este len kolesa na aute nie su a podsvietene auto s 14 kolesami je dost na nic.
Vie mi tu niekto ochotne popisat ak by som daval tie LED do interieru AUTA (do predu pod nohy) niekde dozadu (to je jedno momentalne) ako ich zapojit a pod. Rady okolo toho?
Taky pudu do LEDek :drool: ,pojedu si pro ně do HK,asi ve středu,snad je budou mít ;D Myslíte že mi budou stačit tři :?:Citace:
Původně odeslal GABO
3 je malo :wink:
nevim, jestli to tu nahodou jeste nebylo, ale jeste jedna dulezita informace, krome svitivosti v cd, je potrebna a to je rozptyl svetla. Je udavanej ve stupnich. Kdyz si koupite ledku, ktera ma svitivost 4000 mcd s uhlem 5st, tak je to moc pekny, ale kejs s tim neosvitite, pac to bude jak laser. Lepsi je kupovat ledky s rozptylem od 30st a vys, i kdyz maji nizsi svitivost. Svetelnej tok maj ale mnohdy vyssi, nebo shodnej.
A kdyz jste se tu "trumfovali" se svitivosti bilejch LED diod, tak existuje bila 5W dioda, ktera ma svitivost kolem snad 20 cd. Kamos ji ma v celovce a kdyz to zapne, tak to je jak kdyz zapne predni reflektor vlak. Svetla jak svin ;D
EDIT: Jeste k te bile ledce, stoji kolem 400. V GME jsem ji neobjevil, nevim, kde ji kupoval...
Brno - GM taky staly kolem 35,- - proto jsem presel na cervenou - za 15,- kus jsou supersvitivy 10000uCd - mam jich 10 na home made liste a sviti to skoro jak katoda, ale narozdil od ni je to CERVENA barva :)
No tak to ne - chce to aspon 10 na listu - ja jich tam mam 20 :)Citace:
Původně odeslal valmet