Re: X1950GT a dosazene OC
Takže s Ati Tool 1.3.6.1047beta jsem na Powercoloru rovnou nastavil takty PRO (reálně 581/1404) a myslím, že jsem spokojen - 3DM06 dal 5.201 bodíků a 3DM05 10.713, což pod Vistami vůbec není zlé...
Jen ten chladič musel dolů a místo něj přišel Accelero S1 + Noctua NF-S12 na 5V. Kde vůbec měříte ty teploty? Já je nikde nenašel... :oops:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Takže s Ati Tool 1.3.6.1047beta jsem na Powercoloru rovnou nastavil takty PRO (reálně 581/1404) a myslím, že jsem spokojen - 3DM06 dal 5.201 bodíků a 3DM05 10.713, což pod Vistami vůbec není zlé...
Jen ten chladič musel dolů a místo něj přišel Accelero S1 + Noctua NF-S12 na 5V. Kde vůbec měříte ty teploty? Já je nikde nenašel... :oops:
Prave tlacitko mysi na ikone ATT-Hardware-System tray hardware monitoring. Tam zatrhnout Enable HW monitoring. Ja jeste vyberu logovani a omezeni filu na 1MB. Poslednim krokem je zatrzeni polozky pod GPU Temperature - show in system tray.
ps: mam ATT 1.3.6.1042
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Gratulujem, dufam, ze ta spokojnost co najdlhsie ;)
BTW: Ja som tiez prechadzal nedavno z NV, takze problemy s aklimatizaciou poznam. Este furt totiz zvyknem bojovat s taktami v 2D/3D mode...
Citace:
Původně odeslal
tipek.pb
mám Sapphire 1950GT a myslel jsem,jak se všude píše, že si jí taktnu na PRO, jenže omyl......jádro jde trošku poladit,ale jak sáhnu na paměť hned mi zčerná monitor...myslel jsem, že je to softwarově,ale jak čtu asi špatný kousek kua.... :cry:
Použij na taktování ATI Tray Tools a potom neuvidíš žádnou černou obrazovku, pokud to nepřeženeš :-) .
Tahle utilitka zvládá spoustu vychytávek, třeba teplota GPU se nemusí zobrazovat pouze v tray, ale dá se nastavit její zobrazení třeba do rohu 3D obrazovky. To neplatí pouze pro teplotu, ale i pro aktuální FPS.
Když Ti bude vadit hluk ventilátoru, tak můžeš optimalizovat otáčky podle teploty jádra. Samozřejmostí je nastavení taktu pro 2D a 3D.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Prave tlacitko mysi na ikone ATT-Hardware-System tray hardware monitoring. Tam zatrhnout Enable HW monitoring. Ja jeste vyberu logovani a omezeni filu na 1MB. Poslednim krokem je zatrzeni polozky pod GPU Temperature - show in system tray.
ps: mam ATT 1.3.6.1042
Tohle všechno jsem udělal, ale ten poslední krok nelze - položka pod GPU Temperature SHOW IN SYSTEM TRAY je šedivá a nelze zatrhnout... a o nějakém zobrazování v rohu ve 3D si můžu nechat leda zdát... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tohle všechno jsem udělal, ale ten poslední krok nelze - položka pod GPU Temperature SHOW IN SYSTEM TRAY je šedivá a nelze zatrhnout... a o nějakém zobrazování v rohu ve 3D si můžu nechat leda zdát... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Poslední stable je 1.3.6.1042, ani ta nechodí. Přiznávám, že tu betu neznám...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Ma ten Palit vobec teplotne cidlo? Moj Gigabyte ho napriklad nema.
Citace:
Původně odeslal
flash
Poslední stable je 1.3.6.1042, ani ta nechodí. Přiznávám, že tu betu neznám...
Jak nechodí? Pod Vistami? Nebo neměří teplotu? Nějak nezabírám... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ma ten Palit vobec teplotne cidlo? Moj Gigabyte ho napriklad nema.
Zjavne ma, ja v menu ovladacov mam indikator teploty (snad je to teplota cipu:-) - load cca 60C; idle si nepamatam )
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Zjavne ma, ja v menu ovladacov mam indikator teploty (snad je to teplota cipu:-) - load cca 60C; idle si nepamatam )
Jenže já mám Powercolor... zda má čidlo netuším. Pokud nemá, není co řešit...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jenže já mám Powercolor... zda má čidlo netuším. Pokud nemá, není co řešit...
Jo, jasne.
Ja len, ze TOMASE riesil cidlo na Palit...
S powercolor x1950gt skusenosti nemam:-(
Kazdopadne pri LOADE, ked cidlo ukaze cca 60C tak cela karta hreje ako akumulacna pec...ma docela seriozny stratovy vykon :cool:
EDIT:
Za cca 3.5 hod budem na LP, takze mozme to riesit priamo tam :-)
Je uplne jedno na aku kartu som riesil cidlo, pointa otazky bola ci tam to cidlo ma a je uplne jedno aka je to karta.
Podla tohto http://www.xbitlabs.com/articles/vid...0pro-scs3.html ale cidlo zrejme ma
Citace:
...According to RivaTuner’s monitoring module, the graphics core was 56.7°C hot after running 3DMark06 for a few times....
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jak nechodí? Pod Vistami? Nebo neměří teplotu? Nějak nezabírám... :rolleyes:
Promiň, ale vypadnul tam otazník.........ani ta nechodí? Chtěl jsem vědět, jestli jsi ji už vyzkoušel.
Citace:
Původně odeslal
flash
Promiň, ale vypadnul tam otazník.........ani ta nechodí? Chtěl jsem vědět, jestli jsi ji už vyzkoušel.
Tak jsem zkusil verzi 1.3.6.1042, ale ani ta teplotu nemonitoruje - začínám mít téměř jistotu, že tato karta teplotní čidlo neobsahuje a to považuji za velmi významné minus... :(
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak jsem zkusil verzi 1.3.6.1042, ale ani ta teplotu nemonitoruje - začínám mít téměř jistotu, že tato karta teplotní čidlo neobsahuje a to považuji za velmi významné minus... :(
No Maule, sem si taky koukal a nic?
Citace:
Původně odeslal
flash
No Maule, sem si taky koukal a nic?
No vzhledem k tomu, že mi Catalysty 7.7 ani 7.8 s touhle kartou záložku Overdrive nenabízejí, tak nekoukal... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No vzhledem k tomu, že mi Catalysty 7.7 ani 7.8 s touhle kartou záložku Overdrive nenabízejí, tak nekoukal... :rolleyes:
Tak to je opravdu zajímavé. Jestli ta karta ani nereguluje otáčky ventilátoru, tak snad vážně teplotu nesnímá :( . To je fakt škoda.
Citace:
Původně odeslal
flash
Tak to je opravdu zajímavé. Jestli ta karta ani nereguluje otáčky ventilátoru, tak snad vážně teplotu nesnímá :( . To je fakt škoda.
To rozhodně nesnímá - jede jako vysavač a jediným řešením bylo S1... :cool:
Přesně tak, já jsem tohoto PowerColora měl a vydržel jsem to s ním asi 14 dní. Nemá teplotní čidlo a proto se v Catalystech neobjeví záložka Overdrive. Ten chladič je opravdu hrozný, já jsem si nakonec pořídil ASUS 1950Pro. Nicméně v době, kdy jsem PowerColora kupoval, tak měl jasně nejnižší cenu na trhu, řádově o 500 Kč levnější než Sapphire.
Tak se přidávám do komunity se Sapphirem X1950GT 256MB, 500/1200@ 620/1420. Žádný zázrak, ale za tři tisíce to není špatné. Já jsem spokojen :) Zkusím ještě dát na kartu Accelero S1, co to udělá s teplotami. Původní chladič se sice dá zregulovat tak, že ve 2D není slyšet, ale jakmile se teplota vyšplhá nad 70 stupňů, stává se z něj vysavač.
Tak jsem dalsi s Powercolorem 1950GT a asi teplotni cidlo s regulaci otacek ventilatoru opravdu nema. Co se tyce taktovani, tak jsem se zatim dostal na 580 na jadre (pri 600 vytuh) a 1400 na pametech a to vse na dna 7.7. Myslim, ze ty pameti daji i vic, ale jadro nevim, nevim. Mam na tom zalmana vf900 s nejmensima otackama a v zatezi na nem chvili udrzim ruku, takze tipuju tak 60 stupnu.
to cim chladite take cisla ze 630 na jadre? kde je to bezpecne s default chladicom? (sapphire gt256)
chystam sa na wodnika takze potom karta "dostane" :) len by som rad vedel ...doteraz so mal nvidiu
Citace:
Původně odeslal
Rácz
to cim chladite take cisla ze 630 na jadre? kde je to bezpecne s default chladicom? (sapphire gt256)
chystam sa na wodnika takze potom karta "dostane" :) len by som rad vedel ...doteraz so mal nvidiu
nevim jestli to je vtip. ale 630 je MHz a ne °C. toto je thread kde mas napsat najakou jsi se dostal max frekvenci GPU/pameti. mas AGP verzi tak by to bylo zajimave zjistit
Citace:
Původně odeslal
Moralles
nevim jestli to je vtip. ale 630 je MHz a ne °C. toto je thread kde mas napsat najakou jsi se dostal max frekvenci GPU/pameti. mas AGP verzi tak by to bylo zajimave zjistit
jasne ze MHz a je jasne ze zistim, ale bojim sa s default chladicom a tak sa pytam cim to chladite. stockom to nebude lebo pri default frekvenciach mam 66 stupnov na jadre. urcite nejake tie accelera, ale asi nie seci. zakladat kvoli tomu trejd je blbost....