-
Re: Asus Eee - 7" nb-pda za 5000kc ?
CZC už má black / white typy v nabídce od začátku února, viz http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...booky%5C++7%22
MadCap: myslim že si to koupí ještě dost lidí. přece jenom nějaká mediální masáž okolo toho je...a dovoz ze zahraničí - na to je většina Čechů moc líná :-)
-
aky ma zmysel, si to kupit DRAHSIE od ceskeho eshopiku, ked riesenie zaruky bude v zasade rovnako obskurne ako ked si to kupim zo sveta? ale chapem, ze thruhlikovia este ziju
-
Tak vzhledem k našim zákonům bych to třeba směrem k CzC vůbec neřešil - reklamace u prodejce/výrobce je pro mě rozhodně jednodušší než někde za hranicemi...
Btw, ten růžový kousek mě fakt dostal a termín dodání 2 dny při ceně 8.737,- Kč je moc pěkný.
-
Citace:
Původně odeslal
BlackMC
macher mi o tom eeecku povidal zkuste se optat jeho...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
aky ma zmysel, si to kupit DRAHSIE od ceskeho eshopiku, ked riesenie zaruky bude v zasade rovnako obskurne ako ked si to kupim zo sveta? ale chapem, ze thruhlikovia este ziju
když si spočítáš kolik to stojí v US, připočteš dopravu a případný clo+dph, tak zas takový rozdíl to není. bez cla a dph se to vyplatí, ale na to zase nemůžeš spoléhat.
a když bych to měl kupovat, tak to rozhodně koupím dražší u nás, protože je pro mě jednodušší donést to do CZC než to posílat někam ven, viz Maulův post.
jsem jenom zvědavý jak bude vypadat cena až se začnou ofiko prodávat cs verze
-
Jsou lidi co maji tak malo casu, ze nejake reseni s cizim shopem, procleni, atd atd jim nejaky usetreny 1000Kc nevyvazi. Dalsi vec ze kdyz je to na firmu, tak resit s ucetni fakturu z cizi zeme, odpocet dph, clo atd... no proste to nema smysl ...des a koupis v obchode kde nakupujes veci obvykle, a jestli to bude 50$ dražší Ti prostě ztracený čas nemůže nikdy vyvážit. Mozna nejaky domaci uzivatel co kupuje takovouhle vec jednou za rok .... ale treba firma ... ktera kupuje vse od Dellu jen kvuli jejich NBD, se nejakych 50$ muze zvysoka. Ty jsou naopak radi ze to nekdo dovazi a tenhle opruz udela za ne.
Ale je to OT takze radsi řešme jak je použitelný xandros pro cílovou skupinu uživatelů? Jak v týhle US verzi chodí čeština? Jestli ten displej fakt neni moc malej ? atd atd
Citace:
Původně odeslal
MadCap
-
v ageme su tie eeecka uz nejaku dobu..
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10907909
skoda len ze najvyssi model sa este nepredava...sestra by to ocenila :)
-
Vo firme mame uz 5 kusov - prvy z Francuzska (UK verzia), dalsie 4 z nemecka (DE verzia). Pri UK verzii je problem so zdrojom (treba redukciu kupit), pri DE verzii moze niekomu vadit nemecka klavesnica (jazyk systemu sa da trivialne zmenit "dpkg-reconfigure locales" z konzoly, dokonca mnohe veci maju aj slovensky preklad - len su prilis dlhe tie slova a vyzera to hnusne).
System je urobeny tak, aby bol pouzitelny pre tzv. obycajnych userov - na sposob Apple. Zapnes, odsuhlasis licenciu, nastavis par veci a ides. Je tam Firefox, MPlayer s nejakym GUI (aj s pluginom do Firefoxu, takze idu napr. online TV), OpenOffice.org...
-
IMHO ma eeecko proste prilis male rozlisenie > 800 aj 480 je prilis malo. Keby to malo aspon 1024x600 tak je to brutalne viac pouzitelnejsie.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
IMHO ma eeecko proste prilis male rozlisenie > 800 aj 480 je prilis malo. Keby to malo aspon 1024x600 tak je to brutalne viac pouzitelnejsie.
mas pravdu, na tuto dobu je to takmer nepouzitelne, ale zas na druhej strane sa to neda celkom brat ako notebook, takze clovek sa musi uspokojit s tym co davaju :)
-
a jak to mam brat? aby som vedel ...
to rozlisko je prilis male na surfovanie - so sirkou 800 uz sa dneska nepocita, keby tam aspon v defaulte bola opera co ma fith-width preskladanie co aj funguje alebo nejaky browser s nahladom jak v mobiloch. Proste displej je velka slabina, nehovoriac o tom, ze pisat na tej klaveske nieco dlhsie tak ma jebne (vsemi deseti ...)
-
no ved presne o tom pisem...proste s takym displejom a klavesnicou to nemozes brat ako plnohodnotny notebook...skor ako to skoroPDA...teda aspon moj nazor no...
teraz sa predsa da zohnat za cenu najvyssieho Eee nejaky poslabsi notebook s 1280x800 alebo aspon 1024x768...
-
Po chvili si vzdy na tu klavesnicu zvyknem. Sice je mala, ale celkom kvalitna. Kvalita spracovania celeho notebooku ma prijemne prekvapila. Male LCD je jeden z dovodov, preco to moze byt take lacne.
-
Citace:
Původně odeslal
lepermessiah
no ved presne o tom pisem...proste s takym displejom a klavesnicou to nemozes brat ako plnohodnotny notebook...skor ako to skoroPDA...teda aspon moj nazor no...
teraz sa predsa da zohnat za cenu najvyssieho Eee nejaky poslabsi notebook s 1280x800 alebo aspon 1024x768...
No zase musis brat na zretel cenu, ktera je je skutecne radove 2x nizsi, nez nejobycejnejsi modely 12" subnotebooku a to nemluvim o specialech 10" a mene palcu, o cene podobnych modelu s touchscreen uz vubec nemluvim.
Rozliseni 800x480 je neprijemne v ramci browseru a internetu obecne, na nejake psani mailu ci textak dostacuje. A ono "ukoukat" treba 1280x800 ci 1280x784 na 7" displeji, to je pro opravdu zdrave oci. To je zase druha stranka veci.
Pro toho, co by chtel pouzit OS Win XP docela problem s malym SSD HDD, na "zaplatovane" Win XP by byl treba alepson ten 8GB (necetl jsem presne spec. zda je tam bezne SATA rozhrani s moznosti pouziti vetsiho SSD nebo misto i pro klasicky 1,8" ci 2.5" disk.)
Jinak se to musi brat, tak jak to je, s vetsim diskem a BT by to byl za tuto cenu pomerne moc pekny a levny mininotas na cesty, kterej ma velikost knihy, coz si ja osobne predstavuju jako mobilni.
Takze jen vymenit displej za vyssi rozliseni, HDD za vetsi, pridat BT, lepsi baterku, nejakej docking a mame libovej subnotas s nizkou cenou :mweheh: :mweheh:
-
Inak s miestom problem nie je - je tam SD slot a podla toho, co som cital, tak funguju aj 16GB SDHC karty. Nevidim ziadny dovod tam davat Windows, najma ked sa uvazi ich cena.
-
Přítulka podlehla mánii a taky si pořídila eee...
A malé srovnání s mými prcky :)
http://img297.imageshack.us/img297/3...8489gt3.th.jpg
Zleva: Asus EEE, IBM T40, Fujitsu Siemens E8300, Umax VisionBook 835, Chieftec bigtower.
-
Podla toho je to drahe, ma to disk, slabu bateriu, bluetooth je optional. Otazka je, aky software bude v cene.
-
vcera jsem si chvli hral s Eee v i4wifi, je tam na stole a muzete si s nim pohrat. Je to fakt krasna a az neuveritelne mala vec, lehka, super :) Bohuzel ten display je tak maly, ze na nejake delsi pouzivani, ale i surfovani po webu to vazne moc neni. Jako field PC pro nastavovani wifi a pod se ale hodi bajecne. Linux v nem je hodne rychly a tvari se dost pouzitelne. to HPcko je sice vetsi, ale vypada o dost lepe a halvne ma poradne rozliseni LCD, pokud nebude predrazene, asi si ho poridim :)
-
Ciste nahodou netusi nekdo z vas kdy by mela dorazit CZ verze ?
sice mi nevadí že bych na US verzi nemel cesky znaky, to mi je asi burta, ale zase kdyby mel ceskej EEE prijit nekdy ted v dubnu tak uz bych asi pockal...
btw Petriku, prosím ta redukce z US na CZ zdroj - po pravde jsem to nikdy nevidel, nevim jak je to veliky, tezky nebo proste co to je...
mozus to pro mne nejak popsat ?
Jde mi o to kdybych si tedy nahodou koupil tu US verzi tak abych se netahal jak magor z nejakou velikou redukci...
-
Ta redukce je malá, je to v podstatě takovej "návlek" na síťovou vidlici, v podstatě to akorát prodlužuje tu samotnou síťovou vidlici.
Můžu ti to vyfotit večer ...
-
jestli je mala tak verim ze mala je
fotit ji fakt nemusis :)
ale diky za nfo
-
-
díky za foto to je fakt mini :) což je fajn
dal bych ti K+ ale zatím nemohu - prej to musim nasekat ještě jiným lidem, než zase mohu tobě :)
-
Jen chci dodat, že jsem našel v AGENu EEE ntbk v CZ verzi....
http://www.agen.cz/produkt/62700/Asu...verze-bila.htm
a překvapilo mne že je levnější než US verze...
-
Česká verze je už nějakou dobu. Už je i černá veze s XP Pro.