Re: jake wide lcd - 21" x 24"
Citace:
Původně odeslal
Kankal
input lag u soucasnych modelu jiz nepredstavuje problem, byl odstranen jednim z firmwaru (viz vyse v tomto threadu). Pokud bys koupil starsi monitor s problematickym input lagem, je tato zavada reklamovatelna, v servisu ti zdarma nahraji novy firmware. Podsviceni mi pripada ok, okem nic zavadneho nepozoruji (ani u jednolitych ploch v jakoukoli denni dobu). Dalsi info viz MadCapuv odkaz, tam se tenhle monitor resi dal, MadCap se ho chysta proklepnout kalibracni sondou.
Mam ode dneska novou HP 2465 z Alfy. Verze spm120. Vsechno v pohode, nez jsem zapl Call of Duty 2 multiplayer. Hra se sekala, myslel jsem si, ze jsou to lagy site, ale pingy byly v pohode, tak jsem si rikal, ze je to "unavenym" systemem, ale po restartu to same. Vsiml jsem si, ze to nektere plochy dost maze (napr. pricky zabradli). Zkousel jsem narychlo prehodit kabel na HP 2045 a vse bylo v pohode. Co ted? :(
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Mam ode dneska novou HP 2465 z Alfy. Verze spm120. Vsechno v pohode, nez jsem zapl Call of Duty 2 multiplayer. Hra se sekala, myslel jsem si, ze jsou to lagy site, ale pingy byly v pohode, tak jsem si rikal, ze je to "unavenym" systemem, ale po restartu to same. Vsiml jsem si, ze to nektere plochy dost maze (napr. pricky zabradli). Zkousel jsem narychlo prehodit kabel na HP 2045 a vse bylo v pohode. Co ted? :(
Z toho, co píšeš, bych tipnul:
1. Sekání: Pokud se projevuje jen ve vysokém rozlišení, pak předpokládám, že grafika/pc toto rozlišení prostě nezvládá. Zkoušel jsi hrát na 2465 v nižším rozlišení?
2. Mazání: Pokud jsi přešel z HP 2045 (TN, 5 ms), bude to pravděpodobně horší odezvou 2465 (s-pva, 8 ms). Osobně hry skoro nehraju, akční fps už vůbec ne, takže s tímhle problém nemám. Mazání jsem ani netestoval, ale předpokládám, že na tento typ her jsou vhodnější rychlejší panely nebo crt.
Ani v jednom případě to nemá nic společného s input lagem, pokud narážíš na tohle.
Jestli ti to opravdu vadi, muzes monitor vratit ve 14 dnech, mas-li tu moznost. Na reklamaci to ale podle me neni...
Hraju to ve stejnem rozliseni jako vzdy (na nativni rozliseni 2045w). Nevim, jestli to je input-lag, nikdy jsem ho nevidel :-) Ale takovy problem jsem nemel ani s prastarym Gigabytem, ktery mel udajne 16 ms (TN). Jeste poradne otestuju to "sekani" a pak se rozhodnu :( Jinak to mazani testovat nemusim, tim jsem si jisty.
ja som vcera chvilku skusal World in conflict na nejakych 1280x800 a nepozoroval som ziadne velke mazanie ...
inak objavil som taku vtipnost, ked pripojim tablet do USB na displeji, tak zacne piskat :) robi to len tablet, ziadne ine USB zariadenie z tej kopy co mam doma to nesposobuje :)
Vybírám ted teaky LCD ale uhlopřičku asi 22" WS , 24" mi přijde drahý a chci WS takze jedině 22 , 20 a 19 jsou moc malé.
Určitě bych chtěl dobře nastavitelnou výšku a uhel sklonu , primárně na windows, net atd + filmy většinou v širokouhlém formátu. Z her pouze závodní jako GTR2 , rF . Tyhle simulace hraju opravdu hodně takze aby to bylo pro to vhodné.
Mám už vyhlídlý Samsung 225BW a podle jedný recenze kde vyhrál i jistý ViewSonic VX2255wmb.
Jsem tak neak rozhodnut pro toho Samsung ale pokud by někdo věděl o něčem podobném či lepším a nebo mi to chtěl vymluvit na jinou uhlopřičku tak mužete , diky moc.
http://www.alza.cz/22-lcd-samsung-22...03--d67734.htm
http://www.it-zone.cz/?Mode=Sti&StiId=29578
Zdravim, takze uz mam LP2465 doma ... input lag nevedu, nebo jsem si zatim nevsiml, myska beha jak ma ... barvy oproti kamosove 226BW sqele, jen jsem narazil na jeden problem ... nevim jestli to je vlastnost nebo chyba ... pri urcite urovni zelene jde videt mihotani pixelu a dela to pak takove neprijemne artefakty ... grafikou to neni, ta jede na default ... snazil jsem se to vyfotit, ale mam jen mobil, takze to dopadlo takhle ... http://jaluvkap.borec.cz/DSC01012.JPG (nejlip jsou videt ve spodni cast ... takove svisle svetle zelene prouzky) ... mohli byste, kdo mate tohle lcd, zkusit, jestli vam to dela taky? Zdrojovy obrazek najdete tady ... http://jaluvkap.borec.cz/0000031-1920.jpg ... pripadne to dela i pokud kliknete na PCt foru na odkaz na PCt (ve firefoxu se udela ramecek kolem toho obrazku a ten takhle "blika")
s odkazem pct problem nemam, ale na tom obrazku jsem pri blizkem zkoumani par drobnych artefaktu zaznamenal, je jich ale velice malo, z metru uz to nevidim. Jedes pred analog nebo digi vstup? Jakou mas grafiku?
Citace:
Původně odeslal
Kankal
s odkazem pct problem nemam, ale na tom obrazku jsem pri blizkem zkoumani par drobnych artefaktu zaznamenal, je jich ale velice malo, z metru uz to nevidim. Jedes pred analog nebo digi vstup? Jakou mas grafiku?
Jedu pres digital(analog jsem zkousel, ale neda se na to divat, jak je to rozmazane) a grafika je viz. podpis gf7600gs od galaxy ... nejdrive jsem myslel, ze to je pametma na grafice, ale ty jsem stahnul z5 na default a dela to porad, navic ty artefakty by se objevovaly i jinde, coz nedela
ja jedu pres analog z integrovany grafiky v notebooku, zkousel jsem ladit nastaveni v OSD, ale nema to zadny vliv... jinde jsem zatim problemy nepozoroval... zkusim to nekdy vyfotit
Existuje podobne dobry panel ako HP LP2465 ale s HDMI a HDCP pripadne iba DVI+HDCP ???
naco potrebujes HDCP? ;) pri prehravani z kompu niet jednoduchsej veci ako ho "vypnut" ...
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Existuje podobne dobry panel ako HP LP2465 ale s HDMI a HDCP pripadne iba DVI+HDCP ???
HDCP má spousta LCD intergrovaný do DVI-D , HDMI nepotřebuješ protože to je jak pro obraz tak i zvuk. HDCP konektor se rozumí DVI .
Citace:
Původně odeslal
Sharker
co treba Dell 2407WFP? Pri srovnatelne cene (s HP2465) bych bral jednoznacne dell....
lenze ta cena je minimalne o 30% vyssia :D
Mna by skor zaujimali rady od ludi co nejaky ten 24" LCD panel doma maju pripadne testovali ..na nete si to dokazem vygooglit aj sam no mna zaujimaju realne skusenosti .. Tak co mam vziat :confused:
HP 2465 - za aktualni cenu (kolem 15k) bezkonkurencni - info viz tento thread. Z vlastni zkusenosti doporucuji (pokud ovsem nejsi profesionalni hrac fps...)
DEll 2407FWP - o par tisic drazsi (viz bazar, rekl bych tak o 25 % nez HP) - oproti HP2465 mirne lepsi obraz, vice vstupu
uvazujes o necem dalsim?
btw: na co ho vlastne chces?
Prechod vlevo - http://vaga.rulez.cz/garbage/cod_porovnani.png - to je HP2465 oproti 2045 tak dobra a holt za ten spatny prechod muze hra, nebo...?
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Jedu pres digital(analog jsem zkousel, ale neda se na to divat, jak je to rozmazane) a grafika je viz. podpis gf7600gs od galaxy ... nejdrive jsem myslel, ze to je pametma na grafice, ale ty jsem stahnul z5 na default a dela to porad, navic ty artefakty by se objevovaly i jinde, coz nedela
Takze trosku jsem zmenil gamma krivku (standart - 0.75) a uz se to neobjevuje ... ani na pct ani na te fotce ... jeste zkusim pohledat, jestli se to nepresunulo jinam, ale asi solved
//edit: takze artefakty jsou, jen se presunuly na jinou uroven rgb ...
cumim jak len chcem tak artefakty nevidim, ale teraz mam starsi panel, tj. 8/06 a ten ma zaroven aj nizsie nastaveny jas (chvalabohu) ako ten co som mal predtym (2/07) ...
fr33k > jaky spatny prechod? na jednej fotke mas ten panel prehuleny a na druhej nie, tak neviem co tam porovnavat ...
inak ja by som artefakty v obreze osobne reklamoval :)
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Co to je za humus ..to len niekto nevie nastavit panel alebo WTF co to jeee :eek:
nevie nastavit imho :) alebo odfotit ;)
co rikate na Hewlett-Packard Pavilion w2408 ? je lepsi/horsi nez lp2465?
podľa uhlov to bude TNko, takže kvalitou obrazu určite horší, na druhú stranu má pivot a vďaka lepšej odozve sa viac bude hodiť na hry ..
Na tak veľký obraz ale radšej S-PVA, kôli uhlom.
Citace:
Původně odeslal
rOn
podľa uhlov to bude TNko, takže kvalitou obrazu určite horší, na druhú stranu má pivot a vďaka lepšej odozve sa viac bude hodiť na hry ..
Na tak veľký obraz ale radšej S-PVA, kôli uhlom.
lp2465 ma taky pivota ;-) ... a jen pro ty, co si jeste nevsimli, tak cenove uz je ve vetsine shopu krom alfy nad 19kkc ... jesteze jsem si ho stihl koupit za tech 15kkc ... i kdyz me reklamacka asik nemine :-/
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
lp2465 ma taky pivota ;-) ... a jen pro ty, co si jeste nevsimli, tak cenove uz je ve vetsine shopu krom alfy nad 19kkc ... jesteze jsem si ho stihl koupit za tech 15kkc ... i kdyz me reklamacka asik nemine :-/
Reklamacia :D
WTF ???