Re: DFI LanParty Ultra-D - problem, dotaz
Pokud nechas v desce baterku a resetujes bios switchem jen kratce, muze se stat, ze si bios uchova nastaveni (me se tak stalo po napaleni novyho biosu - deska nechtela nabihat a chtel jsem si rvat na hlave vlasy). Baterku ven, switch do polohy reset aspon na hodku by melo byt temer 100% "zneskodneni" vsech nepovedenych nastaveni biosu a uvedeni do tovarniho nastaveni. Kdyz ti to v praci nabehlo s jinymi RAM, muzou byt na vine asi jen dve veci - RAM nebo tvoje domaci rozvodna sit 230V. Nastaveni biosu je obrovsky bohate, obzvlast kolem RAM - podle toho, jaky jsou v RAM chipy se doporucuje ruzne nastaveni kolem ramek - ale to je potreba potrapit strejdu googla nebo aspon navstivit DFI forum. Jsou to dobre desky se super vykonem (kdyz pracuje vse tak jak ma)
No jo, ale aktualne pocitac BEZI na tech mych A-DATech... Nechapu. Vubec.
Flashnu tam posledni oficialni bios, resetnu bez baterky jak radis a zkusim jeste laborovat doma.
Btw. Ztracim se v modnutych biosech. Je jich ultra moc a pulka linku ani nefunguje.
http://www.techpowerup.com/articles//other/114/3
Date: 04/07/2005 Name: N4D704-2BTA (BigToe Mod) Download
- based on 704-2
- same as 704-2BT + :
- renamed a few options to make them easier to understand
- set the bios defaults to be more friendly at boot
co tenhle? Prijde mi z toho co jsem cet jako relativne posledni a nejpopularnejsi.
704-2BTA. Nejpopolarnejsi, sice starsiho data, ale me s nim tedy jede deska super stabilne 10x280/1,45V, RAM 2,5-3-3-7. Vyzkousej ho, nemel jsem k modnutym biosum duveru, ale tenhle BigToe mod je opravdu lahudkovy. Dulezita uprava v 2BTA je pridavani stavy CPU v % (trebas +5%) - starsi mody mely bug, ze pridavaly procenta ne na default VCore, ale na zvednuty a hrozilo, ze pujde do CPU moc stavy.
Edit - tak je to jinak, jsou odstraneny polozky s vic nez +23% nba default Vcore kvuli bezpecnosti provozu CPU ...
No a je neco novejsiho? Nic jsem nenasel...
Btw. Na flashovani muzu pouzit jakoukoli awdflash nebo jak se to jmenuje?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
No a je neco novejsiho? Nic jsem nenasel...
Btw. Na flashovani muzu pouzit jakoukoli awdflash nebo jak se to jmenuje?
tusim ze pokud zajdes do threadu ohledne DFI Lanparty (iultra,SLi-dr..) tak tam najdes bios primo na urcity typ ramek...(tedy podle osazeni cipu) kdysi jsme s tim dost sachoval a rozdil v tom fakt je. byli specialni na TCCD cka, jiny na Hynixy D43ky apod.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=33132
Myslis tenhle? To moc nevim. Nic tam neni.
A na pametech mam pasivy, takze vim prd, o jaky cipy jde.
Zvlastni je, ze s tema ADATA mi jeste pri instalaci komp spadne do modry smrti, nebo se na cca 93% kopirovani souboru sam resetuje.
S nejakyma shitkama z druhy pracovni masiny se Wokna v pohode nainstalujou.
Btw ty ADATA jsou CL3. A mam nejasnej dojem, ze pri startu Bios hlasi neco co jsem si prelozil jako natrvdo nastaveny CL1... Ale to je blbost, ne?
Nehlasila doska nahodou len to, ze mas nastavene 1T? Skus nastavit 2T, moznoze ma doska problem s takym casovanim u tychto pamati.
EDIT: Nastavuje sa to v Enable CPC, Enable je 1T, Disable je 2T.
Vsechno je na default a pameti by spd... Fakt se mi to nejak nezda.
Ty biosy najdu kde?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Vsechno je na default a pameti by spd... Fakt se mi to nejak nezda.
Ty biosy najdu kde?
Mne pri By SPD nastavovalo 1T, takze skus to nastavit manualne.
Ok. Zatim uplne na default jedu MemTest co je v biosu a zadny chyby.
Ty pameti jsou 566 a CL3, pokud ctu spravne nalepky. Takze na 400 by mely na 2.5 jet v klidu, ne?
Cetl jsem jeste neco o pouzivani zlutych/oranz. slotu - pry to ale od jisty verze biosu neplati. Plati tohle i u modnutych biosu?
Aha. Uz to mam. Ja si to cos popisoval splet s CL, to cos psal je neco jinyho. Zmena a uz se instaluje :)
Jeste uvidim, co to udela - zatim to vypada nadejne.
Co ty pametovy sloty?
Ak si dobre pamatam, treba pouzit oranzove sloty pre pamate.
Mam to ve zlutych a jede jak vino.
Fakt jsem to nepochopil.
Prines jsem desku zdrop cpu ramky do prace, pustil... A rozjelo se to. Nainstalil jsem na to Wokna, zformatoval, ok.
Prinesu domu, zapojim, placnu tam grafiku a... kulovy ;D
Chvili jsem s tim saskoval a pak to najednou jelo. Musim zaklepat, konecne je to funkcni. CPU v poradku, pameti taky, grafika zaplatpanbuh taky (clovek co mi ji prodaval a slibil fakturu tvrdi, ze f. ztratil)
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Mam to ve zlutych a jede jak vino.
Fakt jsem to nepochopil.
Prines jsem desku zdrop cpu ramky do prace, pustil... A rozjelo se to. Nainstalil jsem na to Wokna, zformatoval, ok.
Prinesu domu, zapojim, placnu tam grafiku a... kulovy ;D
Chvili jsem s tim saskoval a pak to najednou jelo. Musim zaklepat, konecne je to funkcni. CPU v poradku, pameti taky, grafika zaplatpanbuh taky (clovek co mi ji prodaval a slibil fakturu tvrdi, ze f. ztratil)
to ze ztratil fakturu az tak nevadi melo by to jit reklamit bez toho.. btw. ty oraznzove sloty bych fakt pouzil z vlastni skusenosti je nan nich vyssi stabilita pri o\c
Ja prave cet, ze tohle nejakej bios resil... No podivam se :)