Nezapomeli jste cpu + chladic poradne ocistit a ODMASTIT? Pry se tak spatne nenanasi.
Printable View
Nezapomeli jste cpu + chladic poradne ocistit a ODMASTIT? Pry se tak spatne nenanasi.
da se tahleta vec napstlat primo na jadro po oddelani HS? neni sance nejakeho zkratu pri pripadnem misnem sipnuti jadra?
M.K.:
Tak jsem tam dal tu Coollaboratory MetalPad (vcera) a zatim musim rict ze nevim nevim.Podle me jsou teploty vesmes stejny jako predtim,tedy hlavne v loadu.Hned po tom co jsem to poprve zapnul,tak jsem zkousel Orthos abych vytizil CPU na 100% (obe jadra) a prislo mi,ze teplota je mensi cca o 5°C nez minule,cili nejaka zmena asi bude,ale jen pri zatezi.Jak rikam,jeste poradne nevim,je to tam neco malo pres 24h a CPU jsem vytizil na 100% asi jen na 20min,takze se to casem treba jeste lepe usadi a bude to znat vic.Taky jsem to dal na GPU a tam to moc znat neni,mozna tak jen -1;2°C.
Takze bude treba prodam zbytek tech "lepenek" a koupim na zkousku tu ve strikacce (Pro) a nebo se na to vykaslu a necham to tak jak to je...
No je to asi 5°C.Budu to muset jeste parkrat a dele otestovat...Jak rikam,uvidime.
Jinak ten avatar si zmen a nerikej ze se ti nelibi.Vsichni si ho taky meni a to nejaky jsou jeste zajimavejsi nez ten Tvuj.Nahodou je prima :)
ta pasta je dobra, ale odstranit ji je horor. vdy tam po ni neco zustane. zkusil sem redidla a anic. ona se tam jakoby zapece a pak uz je to nahouby, kdyz chcete pak treba prodat nakou komponentu spinavou od ni, jde to blbe:(
Taky mám velké problémy s očištěním zbytků pasty po zapečení.
Před pár měsícema jsem pastu použil na grafiku a na procesor. Pasta pořádně ztvrdla a jediné, z čeho šla očistit bylo samotné jádro grafiky. Na chladiči grafiky (Zalman VF700) se pasta do vyleštěné měděné plochy doslova zažrala (u takové plochy bych netypoval). Očistit to nešlo lihem, benzinem ani actonem... Nakonec jsem Zbytky pasty zbrousil z chladiče na šmirglu pod vodou, až jsem se dostal opět na měd... U procesoru to vypadá stejně. Jak měděná základna chladiče, tak bohužel i plocha heatspreaderu je od pasty a vůbec nejde očistit. Zůstaly mi tam i malé zrnka bordelu(zbytky pasty co byla mezi chladičem a procesorem), jde to prstem po hmatu poznat, tak budu asi taky brousit (lapovat).
Výsledek? Už na tu pastu nešáhnu :(
edit: dodány fotky
nekdo radil, ze to jde dolu krasne savem, tak to zkuste
Zkusil jsem to savem, no a moc dobře jsem nedopadlo :(
Okamžitě to celé zoxiduje(zčerná) a pomali to rozežírá. Šlo to hodně pomalu, tak jsem si říkal "nechám tam savo nalité tak hoďku, ať to působí". Pak jsem se vrátil, bylo to trochu vyžreané, ale na krajích procesoru, kde byl procesor čistý bez pasty, tak to užralo kousky niklu(nebo co to je) z heatspreaderu, až na měď. Navíc byl povrch pořád černý, ze zbytkama pasty, nesežralo to všechno. Očistit to nijak chemicky nešlo.
Tak jsem to vzal nakonec nožem a seškrábal (že jsem to nedudělal dřív), pak na šmirglu heatspreader zbrousil na měď.
isopropylakohol, etanol
Isopropylalkohol jsem zkoušel taky, ještě i toluen, ale nic. Sice hadr byl po zkoušce s IPA trochu šedý, ale musel bych to asi šmrdolit hodně dlouho.
Zatím mi vychází nejlíp to asi opatrně sešrábat, a potom zbytek - tenký povlak zkusit očistit tim IPA a hodně trpělivosti :)
no nejlepsi je to hodit do h.a.j.z.l.u i s CPU :)
to se panum inzenyrm nejak nepovedlo
to radsi 1-2°C navic mit moznost si premaznout CPU
tohle je fakt des
jsem fakt rad, ze jsem si to neobjednal
No sr*l jsem se s tím hodně dlouho...
Teď používám Arctic Cooling MX-2, vychází dobře, a je klid :)
Tuhle pastu vážně nebrat. Měl jsem takto dvě CPU C2D, na kterých už nešlo ani přečíst co je to za model. Musel jsem je taky zbrousit na meď.
teraz som nedavno videl balenie tejto vecicky a bolo k tomu nejake cistitko ... to nefunguje?
su to totozne veci, len ten pad je jednoduchsi na nanasanie a drahsi v pomere na jednu instalaciu ;)
No na straně 5 manuálu k téhle "parádě" se píše následující:
http://dlg.uloz.to/e47418c51265147fa...laboratory.jpg
Jestli to správně chápu, tak "v závislosti na povrchu by pasta měla jít odstranit velmi jednoduše" a "zbytky po pastě ničemu nevadí - v podstatě zlepšují vlastnosti pasty, kterou následně použijete" LOL :-D
Vzhledem k tomu, že mi to zasr**** dva procesory a chladiče už také nejsou tak pěkné, tak jednoznačně doporučuji dát ruce pryč, ať tam přibalujou cokoliv. Ty 2st mi za to nestojí. Zítra nesu procesory do práce, ať mi je mechanici alespoň vybrousí do mědi.
Mi to zasr*** pro změnu 2 chladiče (měd), a procesor, vyčistit to fakt nešlo... Na obojem zůstanou nerovnosti, a to podle mě vadí a hodně.
Jelikož mi už došla pasta na procesory tak jsem se rozhodl že zkusím Akasa AK-TC 5022. Předtím jsem stále používal na všechny sestavy co jsem dělal Arctic Silver AS5.
A zatím tu pastu nechávám ,,zapect" a už po zapnutí a bežný práci je rozdíl asi 2-3stupně oproti Arctic pastě.Není to moc ale i to je hezký.A rozhodně to jde líp sundavat jak tahle potvora Coollaboratory.Která má co vím lepší výsledek asi o 1st. oproti tý Akasa.
Jen jsem se chtěl s váma podělit o výsledek pasty.Nechtěl jsem dělat kvůli tomu nový téma. :)