Re: Windows XP - rychlost bootovani (BootVis) :-)
Ahoj,
pomalý start mého počítače mně dovedl až sem. Použil jsem tedy program Bootvis, který mi to zcela jasně ukázal. Jelikož notebook požívám i v síti, musím se logovat a při logování mi proces svchost.exe načítá driver mrxsmb.sys a u něj je vždy doba 120s. Předpokládám, že je to nějaký čas, po který se čeká na odezvu sítě a určitě to jde někde upravit. Můžete mi někdo poradit? Dík
Citace:
Původně odeslal
arburg
Ahoj,
pomalý start mého počítače mně dovedl až sem. Použil jsem tedy program Bootvis, který mi to zcela jasně ukázal. Jelikož notebook požívám i v síti, musím se logovat a při logování mi proces svchost.exe načítá driver mrxsmb.sys a u něj je vždy doba 120s. Předpokládám, že je to nějaký čas, po který se čeká na odezvu sítě a určitě to jde někde upravit. Můžete mi někdo poradit? Dík
pane jo, vytahnout 4 roky starej thread, to uz je umeni ;D
Citace:
Původně odeslal
arburg
Ahoj,
No zalezi na tom co se pres sit vsechno kontroluje a na rychlosti site. Ony si XP stahuji spoustu informaci. Teoreticky by mohl helpnout reinstall, ale pokud nemas duvod k reinstalu tak by to byla ztrata casu.
Citace:
pane jo, vytahnout 4 roky starej thread, to uz je umeni
a pak ze pouzivejte moznost hledat, a nezkladejte temata ktere uz se resily :D
[QUOTE=Geeker;667315]No zalezi na tom co se pres sit vsechno kontroluje a na rychlosti site. Ony si XP stahuji spoustu informaci. Teoreticky by mohl helpnout reinstall, ale pokud nemas duvod k reinstalu tak by to byla ztrata casu.
Reinstal nemohu. Ale tento čas mi běží, i když nejsem zapojený v síti ani na internet. Tento problém trvá již cca 3 měsíce, ale nemohu si zaboha vzpomenout, čím by to mohlo být způsobeno. Původně jsem si myslel, že je to díky wifi, který jsem zhruba někdy v té době začal používat. Ale i když vypnu wifi síťovku a zákážu ovladače, nemá to na to vliv. Tak nevím. Ještě zkusím kolegu, který má stejný notebook, aby si tam naistaloval BootVis a mrknu na to, co mu to dělá u něho. Ale i tak budu rád za každou radu.
No ono to muze byt i tou WiFi win muze jit o nizko urovnovy ovladac. Zkus nedavat DHCP pokud muzes tzn zadej napevno IP.