hmm sledujem ze vzrasti za 2tyzdne tak o 20sk na 1gb module, a stale to este nepokracuje vyssie , ZATIAL :)
Printable View
Mno jestli dobre chapu, jak tohle obchodovani funguje, tak vyrobci maji na ctvrtleti vzdy domluvene dodavky a ceny, takze v tomhle ctvrtleti, tj. do konce cervna bych to na nejake razantni rusty nevidel ... minimalne aspon ne, co se vyrobcu tyce ... prodejci muzou hybat s cenama jak chteji ... ale zatim imho nemaji duvod ... pockal bych tak na pulku cervence, to uz by se mohly projevit i zmeny cen od vyrobcu, takze pak bych cekal nejaky razantnejsi rust v radu desitek procent ... zatim jsou ty vykyvy zpusobene jen zmenou poptavky
Zrejme je na trhu naprosty prebytek DDR2 pameti.Logicky cena prece roste pokud je neceho nedostatek nebo ne?:)
Jake jsou aktualni prognozy na dalsi ctvrtleti? Co rikaji nasi financni analytikove? Ceny pameti v soucasne dobe rostou, ale jen minimalne.
Premyslim, jestli radeji nakoupit pameti ted, nebo az za 4-5 mesicu, kdy budu kupovat desku a budu je opravdu potrebovat. Ze zkusenosti z predchozich let vim, ze jestli ceny porostou, mohou se drzet na stejne cenove hladine treba dalsi rok.
No pěkně si některé moduly poskočily - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
Před 3 týdny jsem je kupoval za 2400, dneska už jsou za trojku... :rolleyes:
Stoji zatim 2400kc :)
http://shop.computershop.cz/eshop/de...em&stiid=27029
no a co nam rika kristalova koule na takovy DDR2ky do nb za 3/4 roku? :)
Tak to vypada, ze jeste minimalne 1/4 - 1/2 roku budou ceny DDR2 tam kde jsou
http://www.financninoviny.cz/zpravod....php?id=287391
No a je to tu, nic dramatickeho ale prece.
Samsung uvažuje o zdražení počítačových pamětí
Hmm a na datum článku ses díval? ;-)
IMHO pokud se budou zvedat ceny DDR2, tak až se budou vyprodávat. Pochybuju, že by nějaký výrobce chtěl zvednout cenu a ještě se s tím nahlas chlubil předem...
iHNed neni bulvar a CTK neni jedna pani povidala vime. Zde je puvodni cely clanek. Link na korejskou burzu (Samsung) a japonskou (Elpida), muzes si tam ty cisla zkontrolovat, Samsung presne +2,41%, Elpida nakonec "spadla" na +8,13%.
Nevidim duvod, aby se ceny DDR2 menily/zvysovaly jen az se budou vyprodavat. Jsou i jine faktory ...;)
OK, já jsem jen po včerejšku trochu opatrnější... Nicméně zatím bych tomu osobně velkou váhu nepřikládal, hlasy o tom, že se musí začít zdražovat jsou tady už skoro půl roku.
Jednou to přijít musí, ale nejspíš bude nárůst dostatečně pomalý na to, aby všichni začali rychle kupovat (což je zřejmě cílem).
me by spis zajimalo co si myslite o upgradu 4 na 8 GB ram, ma to nyni smysl ? za predpokladu ze ceny zacnou rust.....
A používáš reálně něco, na co jsou 4 GB málo?
Mno já používám zatím 2GB, ale o přechodu na 8GB vážně uvažuju. Jediný problém zatím vidím v kompatibilitě modulů/desek (je skoro nemožné získat nějaké reference) a následně v kompatibilitě aplikací a 64bit OS (nejspíš Vista).
Použití?, u mě určitě 2x VirtualPC a navíc bych rád použil nějaký RAMdisk na testování a ladění DB aplikací, tam počítám využiju 4-6GB. Ve výsledku mě na samotný OS+App zůstává 1-2GB, což není zas tolik.