14-42 je vyrazne horsie sklo ako 14-45, na to pozor ...
Printable View
14-42 je vyrazne horsie sklo ako 14-45, na to pozor ...
hehe... tohle bych si snad i mohl brat osobne...
jinak souhlasim - znam cloveka, ktery v zivote nefotil ani na kompakt, ale ted si poridil 30D a k tomu 16-35/2,8L a 24-70/2,8L.... a kdyz jsem mu rikal, ze mel misto dvou silene drahych skel koupit neco levnejsiho a delsiho, tak rikal, ze zbytecne... mesic na to po mne chtel, abych mu pujcil svoje L-ko... hadejte, co jsem mu odpovedel...
ROFL! to bol teda super kauf :) keby si ten retard kupil 5D + 24-105/4L tak este tak 10k usetri ... demencia nezna hranic
Asi ano, stejně by ti časem něco delšího chybělo. Pak jsi měl v zásadě 3 možnosti- buďto dokoupit samostatně Zuiko 40-150/3,5-4,5 (cena 8k oproti 4k v setu), nebo Sigmu 55-200/4-5,6(cena 4k, podle ohlasů horší výstup než Zuiko 40-150), nebo manuální objektivy- např. Pentacon 2,8/135, 4/200 atd.( cena do 1K, ale na rychleší akci to moc nebude). Vlastně ještě Zuiko 50-200/2,8-3,5, cena 30K, výborné sklo, ale ta cena :-(
ta cena je v pohode :) pozri si co by ta stalo obdobne sklo pre canon/nikon :)
Btw. svetelnost 2,8 je super vec, ale v pripade 5D je k nemu 24-105 asi best choice ...
No z tohohle hlediska ano, ale asi ne pro člověka, který si rozmýšlí, jestli koupit double set o 4k dražší. Navíc pro spoustu lidí je ta cena z hlediska toho, že fotografování je jen jeden z mnoha koníčků, neakceptovatelná, spokojí se s Zuikem 40-150, popř. nějaký světlý manuál a budou spokojeni a ani se nebudou cítit nějak technikou omezeni. Bylo by hezké mít tento objektiv, popř. k tomu na makro Sigmu 100/2,8 a záklaďák Z 14-54, všechno to jsou výborné objektivy (a pokud se srovnávají tyto Zuika s Canony či Nikkory, tak jsou i relativně za dobrou cenu),ale to jsme už někde u 60k a co ještě blesk, filtry , stativ. Nebo, nedej bože, něco širokýho na krajinky- nezapomínejme, že pro většinu lidí se jedná o koníčka.V tomto okamžiku nastupují kritici zrcadlovek s tvrzením, že to je černá díra na peníze a člověk by jim chtě, nechtě musel dát za pravdu.
Pro začátek je double set vybavení obstojné, s nějakou kvalitnější makropředsádkou a světlou pevnou 50 stačí na dost dlouho a hodně lidem i napořád. Je to jen samozřejmně můj názor, který nechci nikomu vnucovat.
No ja kupuju v bazaru i stary rusky objektivy pro Zenita, pripadne nemecky pro praktiku. Pres redukci na k100d foti krasne. Stabilizuje to stejne jako setovy skla a navic jsou ty bazarovy skla za pakatel . A s druhou redukci je genialni makro s otocenym objektivem .Takovej otocenej pentacon 50/1,7 je na makro jak delanej.
Akorat si holt zakroutim objektivem (obcas to je vyhoda).
Ja si pred cca 3/4 rokem v Indonesii koupil E-500 double Zoom kit, coz je ZD 14-45mm/f3.5-5.6 a ZD 40-150mm/f3.5-4.5, v cene byla 1GB CFko..
No a co jsem zatim dokoupil? Polarizak Hoaya, duhou aku, 4GB CFko, tripod, brasnu Lowepro... Jediny co mi vylozene chybi je makro-predsadka, ale to se povyresi po navratu domu, ted uz to nemam kam dat:D
Celkove cca 22k Kc, spokojenost maximalni.
Tu 40-150ku moc nepouzivam, vetsinou fotim krajinky, panoramata apod. Ale jsem moc rad ze ji mam, lepsi objektiv nejako nepotrebuju, tuhle jsem fotil sousedovy papouchy a bez ni by to slo o dost hur.
Jinak E-330 byla tou dobou o dost drazsi v Double Zoom kitu, takze jsem o ni ani neuvazoval, ted je situace opet o neco jinde, ted bych asi uvazoval o e-510 (opticka stabilizace), ale to zas nevim jak sou dostupny/cena...
Tak jsem se asi definitivne rozhodl pro Oly E-400 DZK, v pondeli jedu do phy podivat se jak vypada ve skutecnosti. Jeste pockam, jak dopadne startovaci cena u E-410, ale velikost asi bude rozhodujici.
Malicko me ale zarazeji fotky u recenzi - nic moc kvalita mi prijde :-(
Připrav se na menší šok, E-4XX jsou opravdu malá (a lehká) těla, E-410 má výstup zjevně kvalitnější. Pokud můžeš čekat, tak si počkej na E-510, výstupy jsem neviděl, ale očekávám, že tohle bude v low-endu nejkomplexnější tělo a poměr cena/výkon zůstane vynikající.
Ta E-4x0 me prevedcila prave svou velikosti. Pokud mi grip sedne i v realu neni co resit. V utery jedu do prahy tak si ho vyzkousim a pockam na E-410, doufam, ze ceny nebudou startovat na 25k za DZK.