-
Re: Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Tak tento chladič, je opravdu výbornej výrobek.Na mojí MSI x1950pro teploty:
v klidu 38 - dříve 49
v zátěži max 56 - dříve 65 Bez fanu, pouze pasiv.Chladiče pamětí drží v pohodě,přejel sem je odlakovačem na nehty :D potom přitlačil a drží.Tři 12cm fany ve skříni(vepředu,vzadu a zdroj)
pár fotek
http://hunk.rajce.idnes.cz/AC_S1/images/Snimek_003.jpg
http://hunk.rajce.idnes.cz/AC_S1/images/Snimek_002.jpg
http://hunk.rajce.idnes.cz/AC_S1/images/Snimek_001.jpg
-
Tak recenzia a dost velka od Bikera je vonku - povinne citanie ;) havne pre tych co rozmyslaju o kupe S1 od AC.
Test high-end VGA chladičov
-
Super recenze a potvrzuje moji zkušenost s tímhle chladičem - do včerejška jsem Accelero provozoval pasivně, ale ty pitomý můstky mi vysvětlily, že to nepůjde - zatím jsem tam (docela i inteligentně) přidělal jeden 92 mm ventilátor, dnes zkusím ještě jeden přidat - na 5V.Jinak ten chladič je za ty peníze bomba, i když dobře, že mám velkou bednu - do menší bych ho nenarval (na AGP X1950 PRO).
edit: tak i druhý 92 mm ventilátor jsem přidal - jak píši výše na 5 V - je to neslyšné a účinné.
-
jj, ono by tam naozaj stačil asi aj len jeden 92mm ventilátor, ale presne nad MOSFETmi. S1 ako taký, ofuk nepotrebuje, len tie napájacie regulátory. A tie by jeden fan stíhal chladiť.
-
Lidicky nevite nekdo, jestli by S1 dokazala s dvema 120mm fany na 800 ot. uchladit moji X1950XTX? Nemate nekdo tenhle chladic na X1900XT(X), idealne X1950XT(X)?
Edit: nevim totiz, jestli mam koupit podstatne drazsi HR-03 od Thermalrightu, nebo Accelero S1. Recenzi od Bikermotyla sem cetl, z ni mi vyplynulo, ze Accelero by to melo zvladnout uplne v pohode s dvema pomalobeznymi 120mm fany.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Lidicky nevite nekdo, jestli by S1 dokazala s dvema 120mm fany na 800 ot. uchladit moji X1950XTX? Nemate nekdo tenhle chladic na X1900XT(X), idealne X1950XT(X)?
Edit: nevim totiz, jestli mam koupit podstatne drazsi HR-03 od Thermalrightu, nebo Accelero S1. Recenzi od Bikermotyla sem cetl, z ni mi vyplynulo, ze Accelero by to melo zvladnout uplne v pohode s dvema pomalobeznymi 120mm fany.
Podle recenze co tu je zminena vys to vypada ze S1 je lepsi nez HR-03, takze bych vtom uchlazeni nevidel problem, 2. vetrak pomaha o par stupnu takze jen v pripade nutnosti...za ty prachy co stoji bych sel nejdriv urcite do S1...
-
No ja to chci taky zkusit nejdriv s jednim 120mm fanem a kdyz nebudou regulatory napeti tolik hrat tak bych to tak nechal, ale zase kdyz jsou dva fany vedle sebe, tak to ofukuje primo ty regulatory napeti. No uvidim, jak to vyresit. Chtelo by to nekoho, kdo ma kartu s jadrem R580 (krome X1900GT, ta by mela topit min), pripadne R580+ aby napsal, jak to chladi jemu.
-
Stacilo by sehnat kolik odpadniho tepla produkuje testovana X800GTO2 a tvoje X1950XTX...XTX na tom bude hure, ale zas ma vyhodu v technologii vyroby (110nm ku 90nm). Navic kdyz s HR-03kou chladej 8800GTX tak bych se toho nebal...
-
da sa tym chladit aj gforce 8800, 8600 a radeon 2900, 2600 seria kariet lebo nenasiel som to v popise :rolleyes:
-
Podla vsetkeho 8600 by mala ist, 8800 nie a tie ATI-ny zatial neviem...;)
-
Tak jsem neodolal a nakonec jsem chladic zakoupil na svoji X1950XTX od Saphiru. Instalace byla v pohode az na ty pasivy na pameti (nechtely drzet ani kdyz sem tu lepici pasku ohral docela fest fenem a to sem ty pameti odmastil jak nejvic to slo), takze sem tam dal pasivy jiny (tusim od nejakeho vejire od Primecoolera, ale ne modre medene jako ma Zalman, ale sede hlinikove. Ty uz drzely dobre. Jinak na pravou stranu chladice (tak aby mi to foukalo na ten chladic regulatoru napeti) sem umistil 120mm vetracek zregulovany an 800ot., takze je to krasne tiche.
Vysledky jsou nasledujici:
Teplota v klidu (cca deset minut od skonceni 3D Marku 05) 42 stupnu
Teplota v zatezi (cca dvacet minut prubehu 3D Marku 05) nebyla vyssi nez 70 stupnu.
Teplota v mistnosti zhruba 22 stupnu
Teplota VRM bohuzel nedostupna, nebot program ATiTool mi ji nezmeri (ukaze 0 stupnu). Takze tady bych poprosil o radu, jestli to nepujde zmerit necim jinym. Jinak myslim ze bude zhruba stejna jako teplota jadra v zatezi, protoze jsem schopen na tom udrzet prst, ale docela dost uz to pali.
Celkove jsem velice spokojen. Za tyhle penize ten chladic chladi opravdu vyborne. Uz uz jsem chtel koupit Thermalright HR-03, ale pak jsem precetl par testu (THX a K+ Gabovi za odkaz na recenzi od Bikermotyla a jemu THX a K+ za skvelou recenzi) na tenhle skvost a rozhodl se to vyzkouset. Usetril sem 700 a teploty jsou krasny. Takze muzu jen vrele doporucit :)
-
Jak tam pridelavate ty vetraky, aby ofukovaly ty mosfety?
-
Kup si ty elektrikarský rychloupinací pásky.100ks stojí asi 20Kč.
-
Pomoci stahovacich umelohmotnych pasek co se pouzivaji treba ke stazeni kabelu v PC. Prostrcis kazdou montazni dirou dirou ventilatoru jeden a prostrcis to aj skrz zebra chladice a pak uz jen utahnes (samozrejme ne moc, aby sis ty zebra neohnul). Me to takhle funguje perfektne a drzi to tam jako pribity :)
-
Áha. A pak predpokladam ani neni potreba cpat vrtule dopredu a dozadu do casu.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Áha. A pak predpokladam ani neni potreba cpat vrtule dopredu a dozadu do casu.
neni potreba to pridelat primo nad ty mosfety.. pak nebudes potrebovat ani intake ani outtake vetron, staci to v pohode pridelat kamkoliv na pasiv a vetrak ti tam ''dofoukne''.. me se prehrivaly VRM a stacilo pridelat pomalobeznou Noctuu 80mm zhruba do prostredka karty a dat ji tak na 500 otacek (mozna ma i min) a je klid ;).. mam ho pridelanej dvema sroubkama, jeste z bejvalyho vejire od Primecooleru
-
Hm, mam nejakej ASI 120 vetrak s teplotnim cidlem, trosku fouka a slyset neni... To cidlo je sice naprd, protoze samozrejme reguluje otacky a teplym vzduchem to k foukani neprinutim, ale asi lepsi nez nic...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hm, mam nejakej ASI 120 vetrak s teplotnim cidlem, trosku fouka a slyset neni... To cidlo je sice naprd, protoze samozrejme reguluje otacky a teplym vzduchem to k foukani neprinutim, ale asi lepsi nez nic...
Kup si nekde 120mm xilence (toho cervenyho). Stoji neco kolem sta korun a kdyz ho zregulujes na 800 otacek, tak o nem vedet nebudes :)
-
Hele ta cerna varianta je o 2dB tissi a stoji o 30Kc min :D
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hele ta cerna varianta je o 2dB tissi a stoji o 30Kc min :D
Ale nedaji se u ni regulovat otacky, nema tri-pin, ale klasicky molex. To bych radsi byt tebou vzal tu cervenou verzi. Ta ma jak tri-pin, tak molex.
-
Aha. Ja jen porovnal specifikace na webu CzC.
Da se plus minus rict, kdyz dam jeden vetrak dopredu a druhy dozadu, jestli se nejak vyrazne zmeni teplota v bedne?
-
Pokud budes mit dobry airflow ve skrini, tak u karet co tolik netopi muzes mit accelero pasivne. Zalezi co mas za grafiku. Ono by to i u te me X1950XTX stacilo pasivne, ale to by nesmely tolik hrat ty regulatory napeti, ten ventilator tam mam kvuli nim. Jinak si myslim, ze by to bylo schopne uchladit i pasivne, ale ty regulatory se dostanou skoro ke sto stupnum a to uz se mi nelibi.
-
Tak jsem objednal S1 a nejaky vetraky do bedny. Ma smysl koupit nejaky maly pasivy na pameti nebo tak?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tak jsem objednal S1 a nejaky vetraky do bedny. Ma smysl koupit nejaky maly pasivy na pameti nebo tak?
Pokial planujes taktit aj pamate a hlavne dvihat im napatie, tak urcite ano. Ak nie, tak to neni nutne.
-
Myslel jsem to krapet jinak, ale blbe se vyjadril. Pasivy na pameti, ze bych je eventuelne nacpal i na ty mosfety, napriklad. Ale samozrejme chlazeni na pametech nikdy neni na skodu, ne? :)