V podstate je to kopie Palitu, jen je velmi hlučná. Buď ten chladič vyměnit za AC S1 nebo vzít přímo Palit s 512MB ( stojí cca 2700 ), takže cenově je to cca stejne
Printable View
Ja som na Palit X1950GT 512MB PCIE menil minule fan na chladici. Stisoval som totiz CPU chladic a zdroj a potom zostal chladic na VGA najhlucnejsou komponentou. Fan som vymenil za klasiku od AC TC PRO, ktory mi v IDLE toci 1500 rpm (pomocou fan control) , ak drtim nejaku 3D hru tak to samo stupne na cca 1700rpm. Teraz som fakt spokojny. Vymena je lahka, len treba 4ks M3x40mm skrutiek. FAN PRO TC stoji cca 65 kc.
Keby som mal na vyber teraz, mozno by som radsej isiel do 256MB karty a k tomu AC S1.
Provedl jste nekdo na x1950GT nejaky Vmod? jaky je vysledek? Zacinam pripravovat kompik na crysis a bez nejakeho brutalniho Vmodu to asi nepude ;) ...vodnika uz take chystam..
netusim kolko RPM toci ten povodny fan, ale kazdopadne ma ten vrcuiaci zvuk ako "lacne" fany s gulickovymi loziskami...
To vrcanie je pocut, ak dam dole bocny kryt a zohnem sa na uroven VGA.
Reklamovat to kvoli tomu rozhodne nebudem:-)
S tym AC fanom to mam rozhodne tichsie. Vyhoda je navyse v tom, ze v 2D to ma 1300 rpm ak je v bedni relaticne chladnom, inak max 1500 rpm.
Po 3D loade s cca 1700 rpm je to este stale OK a nevsimol by som si celkove zvysenie hluku celeho PC.
2milka.
Tu VGA z odkazu mám doma, Chladič je hlučný, budu měnit, regulaci nemá. Měření teploty ATItool ani Everest nezobrazuje(everest nevím verzi, atitool 0.27 beta).
Na taktování pamětí lze bez problémů použít rivatuner, funguje korektně a nejsou nutné žádné kroky po 7MHz. (zkoušeno u této i u Sapphire AGP verze)
Při prvních pokusech o moc výše nešla, jádro i paměti cca 50MHz. Ale ty hodnoty udávám hodně hrubě, bylo to taktování naprudko kolik vydrží.
Tak jádro jde v pohodě k 600MHz , nicméně paměti jen na 640. Jak měřit teplotu jsem stále nezjistil, ale subjektivně je relativně chladná. za ty peníze(2490,-) až na ten chladič je to best off. Z druhé strany Accelero stojí 350 :-)
mam taky od powercolor x1950gt 256mb a docela sem byl zklamany, je dost hlučná.. navic nemam v control center overdrive a nemůžu ji tam taktovat.
mam visty64bit a atitool mi nefunguje. poradí někdo? jde nějak softwarově ten fan regulovat?
Tak tu grafiku taktuju pres Riva tuner naprosto spolehlivě jádro i paměti, možná to půjde v 64bit. Ale ten ventilátor nezreguluješ, já jsem zvolil Accelero: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...o&SearchType=1
Ta cena dohromady je stále slušná.