Mne vcera privezli novy LCDcko - ACER 1731 a nejenom ze ma dva vadny pixely, ale jeste piska jak prase, malem me kleplo, kdyz jsem to zjistil, hned jsem ho odvezl zpatky, tak doufam, ze to dalsi bude bez vadnejch pixelu a bez piskani.
Printable View
Mne vcera privezli novy LCDcko - ACER 1731 a nejenom ze ma dva vadny pixely, ale jeste piska jak prase, malem me kleplo, kdyz jsem to zjistil, hned jsem ho odvezl zpatky, tak doufam, ze to dalsi bude bez vadnejch pixelu a bez piskani.
Mam Philips 107B4 a zacal piskat pri 1024*768/85Hz, pri inom nastaveni nie.Ale ine sa pouzit neda, 75Hz je malo a pri 90 je to uz rozmazane).Co je vsak divne ze to nerobi ked sa z neho zhodi kryt.Piskat na cas prestane aj ked ho vypnem a zapnem.Neviem si vysvetlit preco ked som ho mal mesiac bez krytu tak to nerobilo vobec.Napada ma len ze nejaka suciastaka piska lebo sa prehrieva-neni dobre vetrana?
Ja mam AOC 19" K+ Flat a mam ho este len par dni, no od zaciatku mi po par minutach prevadzky zacne pomerne hlasno bzucat. Ak vypnem PC (stand-by) ztichne. Mam to ist reklamovat??? Vo firme tvrdili ze ak bude nejaka zavada, vymenia monitor za druhy kus. Caka sa na to dlho? Alebo to vymenia hned?
No, na reklamaci mají měsíc (resp. 30 dní), záleží na tom, co ti řekli, jestli "že to vymění", tak asi rovnou, kdyby ne, slušná firma obvykle zapůjčí náhradní... Ale tohle IMHO spíš patří do reklamací.Citace:
Původně odeslal Destroy
taky mě začala pískat moje mocná iiyama vison master pro 410 :evil:Citace:
Původně odeslal peta303
takže jí brzo kuchnu a bude. jinak 100Hz na 17" moňasu je pohoda-takže pokud budu mít novej monitor, tak jedině kterej zvládá víc než 100Hz!
Obecně poznám od oka 56-72-85-100hz. Vyšší fregvence někdy přináší nižší kvalitu,ale to vždy není chyba monitoru, ale grafárny!! Třeba rozdíl mezi matroxem G400 a GF2 je vidět i na 14" :wink:
A co třeba Mystique vs. S3 Trio 64V+ při 1024*768 (navíc Trio 75Hz, 16b., Matrox 32b., 100 Hz), ale na 486 a 55 kHz ADI 3V to ještě bylo člověku jedno, ale buď máš výborný zrak, nebo super 14", protože já to poznám až při 1024*768.Citace:
Původně odeslal russianblue
Konec OT, mě teď začala pískat ADI M700, přestane, když do ní švihnu zboku nebo zezhora, ale to mi jí je docela líto (má pěkný obraz a až na to pískání nejeví žádné znaky stárnutí), stejně dobře pomáhá snížení refreshe z 85 na 75 Hz (ale pak zase mi je líto očí). Z ADI Czech se mi ani neobtěžovali odpovědět na mail (a to monitor ještě byl v záruce!) a kdyby někdo věděl, co s tím... Kde jsou ty doby, kdy ještě fungovala Konsigna a Kulkoni :-(.
No mě začal pískat monitor (AOC 5glr) před dvěma roky ale pomohly mu dvě tři rány z boku a přestal, teď se to občas vrátí,ale dobře mířená rána ho zas uklidnila :) Přece už jen přesluhuje, mám ho asi 8 let
Nicméně kdyby byl v záruce,tak ho jdu rozhoně reklamovat ať s tim něco udělaj
BTW: od včerejška už mě to netrápí, mám nový 19" LCDčko :)