uz sa to to zvrhava k "spominame" :)) uvedomte si pri tychto uvahach skutocne velkosti jadier, dost vela "odlahcenych/osekanych" procakov ma rovnaku plochu jadra ako full, proste je ta cache "nefunkcna"
Printable View
uz sa to to zvrhava k "spominame" :)) uvedomte si pri tychto uvahach skutocne velkosti jadier, dost vela "odlahcenych/osekanych" procakov ma rovnaku plochu jadra ako full, proste je ta cache "nefunkcna"
k tomu vzpomínání, když už je to tak dááávno :) těch e4300 s conroe jádrem bylo hooodně... pravý allendale se k nám dostalu trochu pozdě, jako všechno
e4300 su praveze vsetky allenadale
EDIT: hmm tak som sa dozvedel ze to az tak jasne nieje, cim starsia e4300 tym vacsia sanca ze to je conroe hmm
no právě že by měly být všechny allendale , ale nejsou.. jsou to "špatné" conroe, s vypnutou půlkou cache a tváří se jako allendale a aspoň dle toho, když jsem ho kupoval někdy v únoru, tak si myslím že se ještě zhruba měsíc prodávaly tyhle.. samozřejmě je to obchod od obchodu.. někde mohli ještě vyprodávat conroe s 2MB cache, někde už mohli mít nové "pravé" allendale
ale nevím jestli se i e4300 dělaly ze špatných conroe kvůli menší sběrnici, tak mě opravte, toť můj skromný názor :)
mno a co za jadro mali procaky s oznacenim Intel Pentium D ??? to boli tiez dvojjadra ??? Som si vzdy myslel , ze Dckove procaky boli jednojadrove... (ci uz P alebo Celerony)
trosku ma metie toto :
http://www.intel.com/cd/channel/rese...ture/index.htm
[QUOTE=DOC_ZENITH;705662]No, já teda aspoň rozepíšu ty protiargumenty. Budu jmenovat vždy CPU na stejný výrobní technologii, ale s menší plochou jádra nebo jinak ořezané a vliv tohoto na OC.
AMD:
A na závěr perlička: K8 z první generace - Athlon FX55 Clawhammer = 2,6ghz, OC tak na 2,8. 1mb L2 cache , 130nm výrobní postup, plocha čipu největší co kdy AMD u singlecore mělo. A proti němu postavim novýho A64 vyráběnýho 65nm, kterej má poloviční cache, zanedbatelnou plochu čipu, teplotu, spotřebu atd, ale že by ho OC válcoval? Fakt ne. Podobně se to dá říct o sempronech.[/QUOTE=DOC_ZENITH;705662]
Tohle snad nemyslels vazne ?:o...Brisbany jsou nejlepe taktovatelne procaky rady K8, bezne 3,1Ghz cokrat i bez zvyseni napeti...S napetim kolem 1,5V a prislusnym vzduchovym chlazenim+kvalitni deskou jdou na 3,5-3,9Ghz.
[QUOTE=flanker;765894]To dneska, docela hezky to odladily. Před půl rokem ještě ne. Když byly out tak koupit 90nm bylo co se týče OC furt lepší. (Všimni si že ten post je z Dubna, tehdy něco jako model 6400+ s výběrovými jádry neexistoval). A jen tak bokem 3,5ghz to je hodně velký štěstí, 3,9ghz to snad nemyslíš vážně.... možná jeden ze sta, ale ani to ne.
130nm na 2,8GHz? To vazne bolo?
2,8 ne. 2,6 ano. Athlon FX55 Clawhammer. Ale ten šel na 2,8ghz vždy. U AMD změnou výrobní technologie k moc velkýmu násrůstu frekvence nedošlo. Spíš se rapidně srazila spotřeba a teplo. Ale že frekvence moc nerostla nevadilo. U Intelu se 130nm Northwood dělal až do 3,4ghz, přičemž 90nm Prescott byl na stejný frekvenci míň výkonej a víc topil a žral, takže AMD ten souboj vyhrálo.
Jak zjistím jestli mám Conroe nebo Allendale. Mě CPU-Z 1.42 hlásí, že mám Conroe a mám E4600?
jo to bude v poradku.. mel sem E4300 a ted mam E4400 a oba se hlasily jako Conroe v CPU-Z.. v Everestu to taky vypisuje ;)
jinak se to da poznat i dle tohoto: http://4um.overclocking.cz/showpost....3&postcount=11