Re: Využití procesorů Tualatin
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
...
ale bavime sa o oficialnej doske ktoru vydal ABIT, nie o home made obchadzani standardu. tiez som svojmu tualovi vylamal piny, ale to neznamena, ze vylamanim pinov doska oficialne zacala podporovat tualatiny.Jedine ofiko riesenie co si pamatam bola powerleap redukcia (ci ako sa to volalo - a bola SAKRA draha, preto sa tie piny izolovali/lamali a drotovalo sa. Ja sa pozastavujem nad technologiou ako to Abit os.ral. Jednak ten powerleap a jednak SMP podporu.
HADES můžeš mi prosím popsat které piny ulomit :-) během týdne by mi měla dorazit tato deska http://www.tyan.com/archive/products/html/tiger230.html a v ní ty moje tualatiny v páru asi nepojedou
Citace:
Původně odeslal
Rache
Jestli tě to ještě zajímá, tak na téhle desce ti ty Tualatiny určitě pojedou. Je tam chipset Via 694T. To T znamená podporu procesorů s jádrem Tualatin. Měl jsem takovou desku od MSI a Tualatin mi tam běžel krásně. Byla jednoprocesorová, ale to by nemělo mít vliv.
Sakra, odkial berete tieto procáky? Ja som bol rád, že som dokázal zohnať 1GHz P3 (Coppermine).
Dají se normálně sehnat v bazarech. Třeba v Brně jsem tam natrefil i na Pentium III-S.
Nebo na aukru se dají sehnat.
Jinak otázka : Myslíte že se mě vyplatí změna z Pentia III-S 1133Mhz@1333Mhz na nějakýho celerona kterýho bych mohl vlastně přetaktovat výš(tipuju kolem 1500Mhz)?
Citace:
Původně odeslal
Michalv
Dají se normálně sehnat v bazarech. Třeba v Brně jsem tam natrefil i na Pentium III-S.
ktery model a za kolik? :o
na ebay jsou PIII-S 1.4G za rozumný peníze k sehnání s cenou do 1000,- je tam nabídka na nový nikdy nepoužitý 4 kusy, ale nechtěj dodat do evropy...
http://cgi.ebay.com/NEW-Intel-P3-1-4...QQcmdZViewItem
asi nedokazu docenit toto cpu, ale cena pres 1000 kc + postovne to uz je na me moc :(
tak mi přišla deska tyan 230T a bohužel podle očekávání jsem v ní dva tualatiny 1.2 100fsb nerozjel, kdo tedy znáte nějaký postup jak rozjet tuleně-celerona v dualu prosím poraďte