Re: Vyber digitalniho kompaktu
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Jsem vam moc vdecnej za tyhle rady, zadne papirove parametry nenahradi zkusenosti ze zivota, zvlast ty dlouhodobe... ;-)
Ač CANONista, musím souhlasit s Janem - tenhle super zlevněný OLY by pro Tebe byl ideální začátek... koneckonců sám jsem začínal mimo jiné s OLY E-10 a první, co mi na něm začalo vadit byla nemožnost výměny objektivů... škoda, že tenkrát OLY ještě neměl zrcadlovku v tomto slova smyslu.
Osobne bych taky doporucoval zrcadlo. A to jsem zacal vlastne fotit s Minoltou Dimage 2300, pak Olympus C3030Z, Fuji S602Z, Minolta A2 a ted Canon 300D.
Treba ta A2 byla hodne v pohode, ale zrcadlo je mnohem lepsi :)
PS: Je to jama na penize :) Dnes jsem si byl v Praze pro Tokinu 12-24/4...
Nakonec jsem neodolal a poridil si toho Olympuse E-330 a musim rict, ze zatim jsem naprosto nadseny, i kdyz jako pravy amater jeste neumim vetsinu funkci spravne pouzit. :-)
Vsem vam moc dekuji za cenne rady, velmi prijemne me prekvapilo, kolik lidi mi chtelo dobre poradit. Snazil jsem se vas za to vsechny ocenit karmou, nekteri z vas ale budou muset chvili pockat, jelikoz jsem je hodnotil nedavno. ;-)
Snad budu mit casem nejaka dilka, kterymi se tu budu moci pochlubit... :cool:
Gratuluji k nové hračce;)
Jinak ještě doplním jednu radu z vlastní zkušenosti. Před prvním důležitějším focením se snaž nafotit co nejvíc "nedůležitých" a snadno opakovatelných snímků. Mě DSLR přišla týden před dovolenou ve Francii a na fotkách to bohužel je dost znát...Neznal jsem chování objektivu, těla ani celku, tápal jsem v nastavení...
Budem se těšit na tvé fotky ve vlastní tvorbě;)
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Gratuluji k nové hračce;)
Jinak ještě doplním jednu radu z vlastní zkušenosti. Před prvním důležitějším focením se snaž nafotit co nejvíc "nedůležitých" a snadno opakovatelných snímků. Mě DSLR přišla týden před dovolenou ve Francii a na fotkách to bohužel je dost znát...Neznal jsem chování objektivu, těla ani celku, tápal jsem v nastavení..
TAKE SE PRIDAVAM KE GRATULACI A SOUHLASIM S BRAZILTERRORIST.....:-)
a jeje..pan Zilla si opet pokratil cestu a kocha se ted livepreview...teplota a hnedost na nej.(((( Kdyz sem si vybiral ja nebyla E330 za tak sumne penize. Karmu mi teze posli nebot sem uplne ricnej z kratkeho epenaku.(((strasne si mne dozral, uplne jasne vidim jak se ti rozleva blaho po tom tvem vykutalenem obliceji a pochechtavas se co???))))
Nakoniec som sa aj ja rozhodol pre nejake DSLR. Rozhodujem sa medzi Pentax K100D vs Canon EOS 400D. Viac sa naklanam ku K100D, velmi sa mi na nom paci IS, nejake rady ? ktory fotak je podla Vas lepsi ?