-
Re: Jakou digi zrcadlovku kolem 20.000,- ???
Citace:
Původně odeslal
wong
Ja nevim co je na tom protizakonneho? Proste normalni obchod v zahranici. Nikde neni receny, ze to je ceskej obchod. Kdyz koupis neco treba na amazonu, taky budes mit "problem" s reklamaci.
Samozřejmě není nic protizákonného mít obchod v zahraničí a prodávat ve více státech.
Tento obchod se ale moc zahraničně netváří, čehož si spousta lidí nevšimne. Jak taky, když se to píše v malinkých odkazech na konci stránky.. Doporučuji pročíst obecné podmínky Pixmanie. Nákup tam je samozřejmě na české poměry levný, dokud člověk neřeší problém s reklamací či nedodáním zboží. Potom to jaksi ztrácí smysl, navíc když jiné zahraniční obchody jsou ještě levnější..
-
Obecně - dnes za sebe doporučuji vybírat podle ergonomie úchopu a ovládání, dál podle osobních sympatií. Žádné vyloženě nekvalitní DSLR už nejsou, v objektivech rozdíly jsou, ale v téhle kategorii také menší, než bývaly. Vyložených objektivních výhod na nějaké straně je opravdu málo, resp. v nejnižší cenové (single kit do 15K) jistě. Podle mého si v tomhle případě může člověk v klidu dopřát luxusu subjektivních kritérií.
Funkčně nejlepší je v téhle kategorii podle všeho Canon 450D.
Co se týče úchopu a ergonomie, je moje osobní pořadí v téhle kategorii: 1. Oly E-520, 2. Sony A300, 3. Nikon D60.
Ad E-420 - to je fajn tělo, ale má jiný účel. Jeho hlavním účelem je být co nejmenší (a nakonec také nejlevnější), nikoliv být nejlepší koupí. Pravé uplatnění E-420 je v pancake (případně Komachi) kitu. V případě Olyho pro univerzální použití určitě doporučuji radši E-520, mimo lepšího úchopu jsou tam ještě dva důležité rozdíly - E-420 nemá IS a má horší ovládání (zcela nesmyslně nemá přiřazenou přímou volbu nejčastějších funkcí na kurzorová tlačítka). Ale je pravdou, že spoustě lidí to nevadí a E-420 se neprodává špatně.
Ad pixmania - je to pravda, pixmanii se vyhnout obloukem. Moje zkušenosti jsou taky špatné. Navíc ceny nejsou nijak extra výhodné, za pár stovek řešit dlouhé dodání nebo absenci faktury vůbec nestojí.
Ad záruka u Oly - z EU 24 měsíců, z ČR 30 měsíců. Servis řeší přímo Oly a to stejně bez ohledu na zemi, kde byl foťák koupený. (je to taky nepochybně nejlepší a zároveň nejrychlejší servis u nás)
Závěrem - načteno něco máš, vyraž do krámu, osahej si to (ono dnes už i v Datartech mají tyhle foťáky obvykle všechny) a co se ti bude nejvíc pozdávat, to si v klidu kup. Když později zjistíš, že chceš z nějakého důvodu něco jiného, tak o moc nejde - při těchhle cenách se moc tratit nedá.
-
Pixmanii sa vyhni oblukom. Tiez som im sadol na lakavu cenu fotaku, ktory som kupoval priatelke a nakoniec som na tom prerobil cca liter za postu (fotoaparat mal 7-8 zlych subpixlov nahodne roztrusenych po celom LCD hned po vybaleni a v slovenskom autorizovanom servise som nepochodil - vraj je to v norme... jo wongu, skuste sa doklikat na pixmanii, ze vraciate tovar ;D ) a este z nich 2 mesiace nevedel vytrieskat peniaze spat. V podstate promptne zacali jednat az ked som im v maile skonstatoval, ze ked sa veci nepohnu, predavam to svojmu pravnemu zastupcovi.
-
mel jsem podobne cennove pozadavky a co sem osahal, tak s ergonomii jsem byl nejlepe spokojen s Pentaxem K200D, pak ten Olymp co zminuje Jan a s 450D.
da se dnes koupit i s battery gripem za hezkych 13k
http://www.vkfoto.cz/engine/zbozi.html?id=1954102
jinak po delsi dobe jsem vcelku spokojen, ikdyz se mi vystribrili nektere pozadavky co nema jako neco mezi K200D a K20D, resp. ergonomie K20D a bez LV(coz mi bez plne vyklopneho displaye prijde k nicemu) s CMOS snimacem a stacilo by mi 10Mpx a pak skla, ty setaky nejsou spatne, ale hlavne svetelnost mi chybi. Jinak me pentax mile prekvapil a nemam s nim zasadni problem
-
Díky za reakce, zatím to vypadá na tělo Canon 450D a k němu ASI Tamron 18-200/3,5-6,3 AF Di II nebo Tamron 28-200/3,8-5,6 AF XR. Za ty prachy... ale takhle by to bylo bez stabilizace, je tak?
Na ten Pentax K200D jsem taky koukal, na dpreview.com má solidní hodnocení, akorát že tam docela sepsuli focení do .jpegu - 2 Pavlis: co ty na to?
Ad. E-420: to jste mě trošku dostali, on nemá stabilizaci? Kua tak kde jsem vyhrabal, že ji má...?!
Jo to "ošahání" se dost zmiňovalo, u 450D byla trošku negativní zkušenost s držením a ovládáním, pokud má člověk větší pazoury (což mám). A co se týká "ošahání" foťáku na prodejně, tak nevím nevím - přijde mi trošku trapné si udělat v obchodě představu a pak nakoupit levněji na netu :-/
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Na ten Pentax K200D jsem taky koukal, na dpreview.com má solidní hodnocení, akorát že tam docela sepsuli focení do .jpegu - 2 Pavlis: co ty na to?
to mohu potvrdit, jpeg vystup je horsi, ale pro me to neni minus, jelikoz ho stejne nepouzivam.
Citace:
Původně odeslal
meteor
Jo to "ošahání" se dost zmiňovalo, u 450D byla trošku negativní zkušenost s držením a ovládáním, pokud má člověk větší pazoury (což mám). A co se týká "ošahání" foťáku na prodejně, tak nevím nevím - přijde mi trošku trapné si udělat v obchodě představu a pak nakoupit levněji na netu :-/
nechapu proc ne? pokud cena bude v rozumne mezi tak si ho tam klidne pak prece koupis...
A s tou ergonomii 450ky sem mel taky trosku problem a to nemam velke ruce, ale je to subj. treba ti bude vyhovovat. Rozhodne bych to ale neobjednaval bez "osahani"
-
U Olyho E420 je totiz na pulce webshopu napsano v parametrech, ze stabilizaci ma jako jeho dospelejsi bratrik E520, idkyz tomu tak neni.
Jinak ja resil nakup pred nedavnem, pozeptal jsem se na nazor mistnich "guru" fotografu a znalcu a dostal jsem radu, ze
a) je fakt nejlepsi si vzhledem k financim vybrat soucasne favority nakupu a jit si je nekam osahat, nebot jejich drzeni, manipulace a ovladani je dost zasadni zalezitost.
b) doporuceni a rozmysleni, zda chci system dal "budovat" dalsimi (pomerne nakladnymi) objektivy a ostatni technikou a nebo zda mi bude postacovat nejaky setak ci za nejakou dobu treba druhy specifiky sklo a tim koncim.
c) ze vystupy soucasnych fotaku tehle tridy jsou pomerne srovnatelne a ze tedy jde spis o specifikum pouzivani - takze slapnout vylozene do h...a nakupem treba 450D, E520tky, D90tky, A200 a dalsich dobre hodnocenych fotaku prakticky nelze,
d) ze kvalitu fotky pri slusnem tele dela predevsim objektiv a umeni/znalost fotografa (s cimz bez vyhrady souhlasim)
ja to vyresil D90tkou a takovym uni +- zacatecnicky rozumnym 18-200 Nikonem a jsem spokojeny, nicmene uz jsem ve fazi, kdy budu kupovat pevnou 50tku a do budoucna bych rad objektivy vyssiho levelu od Nikonu s konstatni svetelnosti v celem rozsahu, nebot kvality vystupu a svetelnosti neni nikdy dost :)
A taky bych doporucil - pokud chces objektiv s ohniskem kolem 200, tak aby mel stabilizaci, nebo aby bylo stabilizovane telo. Ta 18-200 ma VRII, kdy dokazu "drzet" i na 200mm radove o 3,4 stupne delsi casy a to na clone 5.6 na konci rozsahu a i tak v zamracenejsim pocasi ci podveceru uz musim jit na casy blbe z ruky udrzitelne i se stabilizaci. Takze i tohle chce promyslet, co od toho ocekavas, zda chces dale investovat atd.
A Tamron je v tehle rade dost o "kusu", jeden objektiv stejneho typu muze bejt velmi dobrej vzhledem k cene a vykonu, druhej kus je skoro nepouzitelnej na cokoliv. Coz je o stesti pri nakupu nebo o predchozim vyzkouseni. Neco myslenek z vlastni, ikdyz kratke praxe, neco peclivym nekolikatydenim studovanim webu o fotografii a technice pred realnym nakupem... :)
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Za ty prachy... ale takhle by to bylo bez stabilizace, je tak?
Za ty prachy jsou právě setová skla, která nabízí více muziky. Pokud budeš pořizovat podobný objektiv, je nějaké srovnávání výstupů různých těl ještě podružnější.
Pokud chceš fotit do JPEGu, tak skutečně stojí za to podívat se konkrétně na JPEG výstupy. Podle mého mají nejlepší JPEG výstup tradičně Olympus a Fuji (ti ale v low-endu nic nemají), naopak Pentax je na tom nejhůř (u Samsungů nevím, ty mají údajně jiný engine). Ostatní jsou někde mezi. Ale doporučoval bych se na JPEG vykašlat a pokud se nechceš s RAWy zdržovat a nezajímá tě co nejlepší výstup, tak stále není problém je batchově zkonvertovat všechny jednou ranou - výstupy by měly být u většiny foťáků lepší než z out-of-camera JPEGu a v případě potřeby nějakého zásahu (typicky WB nebo expozice) tam ta možnost stále je.
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Mno pixmania zrovna není obchod, kde bych chtěl koupit byť jen tužku:(
Jedine suhlas. U nas som to zaregistroval tak pred 2,5 rokom. A dobre som urobil, že som nic neobjednaval. Aj tu na slovensku su ludia, čo s tym maju iba problemy. Preferujem slovensku pobocku ceskej alza, slovenskej hej alebo talkive. Plati sa az pri preberani tovaru.
-
zdravím Vás všetkých , náhodou som našiel toto zaujímavé forum a tak sa aj ja chcem spýtať na váš názor , zvažujem kúpu digizrkadlovky a neviem sa celkom rozhodnúť medzi Olympus E 520, Nikon D90 a Canon EOS 450D / dúfam že som to napísal všetko správne/, účel použitia amatérska fotografia viac menej pre vlastné potešenie ale v dobrej kvalite...ďakujem za akékoľvek rady
-
Pokud se ptáš jen na tělo, tak ti těžko řekne někdo něco jiného, než že D90 je z nich ta nejlepší volba. Taky je řádově o 10 tisíc dražší, tj. skoro dvojnásobně, takže vybíráš v různých hladinách.
-
... viem že je ten Nicon najdrahší ale mám ho možnosť kúpiť "pod rukou" zhodou okolností zhruba o 5 tisíciek viac ako tie dva , kamarát ide údajne ešte ďalej, čo je pre mňa už sci - fi .
... nejedná sa mi len o telá , povedzme porovnať tieto zrkadlovky so zhodnými objektívmi a podobne..
-
jak se prodává "pod rukou"? Mno a pentax či sony tě nezaujaly?
-
... ako sa predáva pod rukou? no mám ju možnosť kúpiť za 25.000 sk so " základným " objektívom Canon so základom môžem kúpiť za 20.000 sk ako aj E 520 -ku
... pentax som nepozeral a Sony ma zaujala ak sa nemýlim alfa , ani jednu značku som však ešte nemal iba kameru od Sony
... a foťáky som vystriedal od kinofilmových Zenit,Praktica, Canon cez digitálny kompakt Olympus C5060, tak možno preto vyberám z tých dvoch značiek plus z tej zaujímavej ponuky Nikon
-
Ak ten "pod rukou" bude mat zaruku, tak Ti doporucujem vybehnut do najblizsieho obchodu, kde maju tieto tri Tebou spominane fotaky, osahat si ich (ci sa dobre drzi grip a pod) a ked bude Nikon sediet, tak ho rovno kupit...
Z tych troch je objektivne najlepsi.
Nezabudaj ale na to, ze kupou tela to len zacina. Casom ak sa tomu budes venovat viac, vrazis do objektivov minimalne raz tolko.
-
... ten Nikon má jednu chybičku, mne sa moc nechce čakať kedy bude ten kamarát na 100% rozhodnutý do čoho pôjde ďalej, a ja by som si už rád pripomenul chlapčenské časy a venoval sa fotografovaniu, ak by som si mal vybrať medzi tými nižšími radmi Olympus E-520, Canon EOS 450D a prípadne nejakým Sony alfa, alebo aj inými napríklad nižšou radou Nikonu,čo by ste mi odporučili, chcem jednoducho foťáčik na amatérsku fotografiu , nie na rodinné oslavy, proste príroda ,svet okolo mňa , súmrak alebo ranné slnko, zrúcaniny hradov a podobne...
... a ešte jedna otázočka je pravda že Nikon má jedno z najdrahších príslušenstiev?
-
Citace:
Původně odeslal
Kimi
... ten Nikon má jednu chybičku, mne sa moc nechce čakať kedy bude ten kamarát na 100% rozhodnutý do čoho pôjde ďalej, a ja by som si už rád pripomenul chlapčenské časy a venoval sa fotografovaniu, ak by som si mal vybrať medzi tými nižšími radmi Olympus E-520, Canon EOS 450D a prípadne nejakým Sony alfa, alebo aj inými napríklad nižšou radou Nikonu,čo by ste mi odporučili, chcem jednoducho foťáčik na amatérsku fotografiu , nie na rodinné oslavy, proste príroda ,svet okolo mňa , súmrak alebo ranné slnko, zrúcaniny hradov a podobne...
... a ešte jedna otázočka je pravda že Nikon má jedno z najdrahších príslušenstiev?
Jak a proc budes pripadne cekat na Nikon, to nechapu, nicmene z tehle modelu co tady uvadis je skutecne lehce vys (D90), nez ostatni uvedene, a to jak vystupem, funkcemi tak i bohuzel cenou. A rovnez je to nejvetsi "novinka" z uvedench, tedy si jeste chvili drzet vysokou cenu bude.
Amaterskou fotografii kazdy chape jako neco jineho, ja prave jako fotky rodiny, nejakych akci, lidi, ale taky klidne ale samozrejme prirodu ci nejake "umelecke" pokusy.
Nevim, proc nekdo "odsoudi" snimky rodiny, ci rodinnych akci do skatulky "fotitelne jen s kompaktem a to jeste se sebezaprenim" a zcela mimo amaterskou fotografii, takhle to ja proste nevidim...
A ohledne prislusenstvi - to zalezi, co povazujes za prislusenstvi.
Objektivy dle meho moc prislusenstvim nejsou - jsou to proste objektivy :) nicmene tech je dost a to diky pouzitelnosti vetsiny starsich objektivu jak AF tak MF, tak dost velke nabidce od zakladnich setaku, pres velmi kvalitni a draha skla - nevidim v tom problem. 3rd party vyrobci taky Nikon nijak nezanedbavaji, takze i tehle objektivu je spousta.
A rovnez by se dalo rici, ze nektere setove ci levnejsi objektivy jsou lehce lepsi, nez obdobne ohniska a cenove nastavene objektivy treba od Canonu, tam musis jit cenove vys, pokud chces dosahnout stejne kvality, nejlepe az k "L" kove rade. V "bazarovych" objektivech je jich asi nejvic.
Jinak ostatni prislusenstvi - to je obdobne drahe jako u obdobnych rad jinych vyrobcu, nevim sice co tim myslis konkretne, ale toho bych se nebal.
Ale tim ti necpu Nikon, jen jde o to co vlastne od toho chces. Pokud pujdes cestou kvalitnich (a drahych) objektivu, je ti Nikon schopen z tehle fotaku pak zajistit nejlepsi vystupy (nicmene ber s rezervou, neni to zas takovy rozdil proti lehce starsim modelum konkurence), ma asi nejnizsi sum na vysokych ISO a vybava funkcemi je taky asi nejlepsi. Ale cenove je to taky docela vys, takze jsem opet na zacatku - nejelpsi je si to omakat vlastnima rukama a rict si, kolik do toho chci dat ted a kolik do toho minim investovat casem.
-
Citace:
Původně odeslal
Kimi
To se dá těžko obecně říct, pokud neříkáš jedním dechem, že jedním z nejdražších je mimo Nikonu také Canon, Sony nebo Olympus. Liší se to případ od případu, aneb když srovnáš ekvivalent konkrétní věci u různých výrobců, mohou (ale nemusí) z toho vypadnout docela velké rozdíly. A pak vezmeš druhou a rozdíly budou opět, ale pořadí bude úplně jiné.
Při výběru konkrétní sestavy se to spočítat dá a dá se tak něco ušetřit, obecně nejde ale říct, že je nějaká firma dražší (zvlášť když to dražší je často taky náležitě lepší).
-
... ďakujem za rady , aj keď nie som o moc múdrejší, a nechcem to tu zbytočne spamovať, ten Nikon ma láka najviac ale tu neviem kedy sa kamarát rozhýbe a kúpi niečo iné aby som ja kúpil je 90-tku a tak asi fakt zájdem do nejakého obchodíku ohmatať si tie prístroje, aj keď tu na okolí všetko viac menej objednajú, ale fyzicky majú iba pár modelov, ktoré ma nelákajú, drahšie modely jednoducho nedržia na skaldoch...:confused: