hm poradit neni co .. vymenit .. a to pruzne ulozenie som rozmyslal ze to nejako napnut na strany niecim inym ako gumicky (nemusi byt prave pruzne .. ale aby neprenaslao vybracie)
MadCap
Printable View
hm poradit neni co .. vymenit .. a to pruzne ulozenie som rozmyslal ze to nejako napnut na strany niecim inym ako gumicky (nemusi byt prave pruzne .. ale aby neprenaslao vybracie)
MadCap
Mam to teraz urobene inak, no nemam foto, proste do 5,25 pozicie napnes drot alebo spagat na dvoch miestach - proste to priviazes na tie kolajnicky, polozis na to disk a zhora znova napnes dva - tri droty (spagaty) tak, aby boli uviazane nizsie ako je horna strana disku - aby ti fixovali disk. Pred tou poziciou mam vetracik a na disku polozeny pasiv zo stareho chladica - disk je uplne vlazny a ticho maximalne.
Čo keby ste miesto tých gumičiek dali strunky z pera?Istotne sa neroztrhnú a budú mať akú takú bočnú oporu.Ináč čo sa týka tých bad sektorov neviem či to bolo zrovna z toho ale potom by sa mi už veľa krát stalo, že by mi disk odišiel lebo tak zvyknem kopčiť soft.
strunky to sa mi moc nevidi ... tie nie su prave pruzne, resp ked roztiahnes uz sa nevratia ... to skorej nejake draty ale sak skusim ... uz mam konecne na koleji monitor tak nemusim pouzivat remote desktop :) aj ked to je super ;)
MadCap
Ja teda mam IBM, ale pokud ma ten disk SMART Monitoring tak by mel teplotu vycist treba SpeedFanCitace:
Původně odeslal Prochaine
Už jsem o tom kdysi psal a nebralo se to tehdy dost vážně. Disk musí být nutně napevno přichycený v CASE. A nestačí 2 šroubky, jsou tam 4 díry pro šroubky proto 4 ŠROUBY. Nedotahovat na krev - s citem. Mezi CASE a disk je možné dát teplovodivou pastu - obyčejnou bílou, lépe se chladí. Ty chybné sektory nezpůsobila teplota, ale to pověšení v těch gumách. Nedostatečné připevnění disku je, mimo vadné série podle mě příčinou 90%, možná i víc reklamací disků. BTW - nikdy jsem dosud nereklamoval žádný disk a všechny byly vždy pevně přišroubovány 4 šroubky. :idea:Citace:
Původně odeslal Dwayne_Hicks
Ja som kvoli tomu do ATckoveho Eurocase shitu (2. pocitac) robil dalsie diery lebo to nejaky de.bil navrhol tak ze vzdy sa dali pouzit len 2 diery naraz... Praca sa zatial oplatila lebo disk chodi bez problemov.
Pochybuju, ze by disk odesel prave kvuli zaveseni na gumu. Spis bych veril tomu prehrati. Kdyz si sahnu na disk, co mi lezi jen tak na stole, tak ma boky pekne rozzhaveny. Je to prave z duvodu, ze disky jdou konstruovany s tim, ze se teplo bude odvadet do case. Nejlepsi by asi bylo k bokum po jejich sbrouseni a vylesteni prisroubovat dva vodniky a cely to teprve namontit pres gumovy bloky do case.
hele to sem nevedel ze si o tom neco psal...ale stejne bych to asi zkousel 8-) ale mozna ze za to muze i to prehrati protoze ja ho normalne chladim vetrakem...rikam tomu TOPICUV SEN.... ;DCitace:
Původně odeslal Halen
Tym ulozenim to bez problemov moze byt. Pri pohybe hlav sa vytvaraju vibracie ktore sa netlmia a teda posobia dalej na mechaniku disku. A vibracie su presne to co mechanika rada nema.
a jak si asi myslíš že to mám :o))Citace:
Původně odeslal Jezevec
hele tak zavesenim to urcite nebude protoze se k me tedka dostalo propagacni cdcko od seagate a tam sou ukazany vsechny ty blbustky jak to testujou vyrabej a tak...a jeden z prvnich testu je volne zaveseni...ale ne tak primitivni...maj to promakany...ale prisroubovany to nemaj... ;D ....tim to nebude...je jeden z prvnich testu pri vyrobe novejch disku jestli vubec jedou v extremne klidnejch podminkach...pak se testuje v ruznejch polohach...je to sranda ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Halen
a co když tam má třeba někdo nějaký 6000rpm ventilátor na zdroji...to potom vibruje celý case i s hdd....
Tak to je pravda, mne sa triasol kedysi takto cely kejs... To disku asi takisto nepridalo na zivotnosti.
no s tema gumkama to psali uz kdysi v nejakem Computru, ze se to pry i prodava nebo co,..
byly to nejake plechy do 5a1/4 pozice, no a ty gumky byly velmi tluste a byly prekrizene
jinak jen tak to polozit na tenke gumicky to je fakt huste ;D
btw.: jinak furt nechapu, proc by to rozkmitani HDD na tech gumkach melo HDD nejak skodit, dyt by to melo ty vibrace tlumit, ne?
Asi proto ze kdyz se pohne hlava v hardisku a neraz se zastavi tak se ten disk rozkmita... kdyz je na pevno tak ma nejakou oporu...Citace:
Původně odeslal UFo
no, to je sice pravda, ale šláhni si někdy na kejs, když ten disk hrabe - zaručuju ti, že ty vibrace ucítíš...takže s tím uchycením napevno to asi taky nebude nějak moc růžové...však taky jedny z hlavních testů elektroniky je test na vibrace...mělo by to vydržet i hrubší zacházení...
vybruje, to ano... Z toho plyne ze prenasi otresy do casu... Kdyz je na gumickach tak se nema o co oprit...
Nevim k cemu to mam prirovnat, ale tohle bych nesrovnaval s odolnosti na udery...
jaký tes na údery? o tom jsem vůbec nic nenapsal...psal jsem o testu na vibrace - což je, že danou věc rotřesou jak sviňu na různých frekvencích kmitů...
jo a co se týče toho přenášení otřesů - když vibruje case, tak ten hadr asi taky, ne? a mnohem víc, než když je uložen pružně, kde ty vibrace zachycuje a tlumí ta guma, která podle mě tlumí vibrace o dost lépe, než nějaký plech...
taky si myslim, ze ta gume bude ty vibrace tlumit mnohem lip nez nejaky plech
jak vas tady tak ctu, tak sem zavrhnul zaveseni na gumach, pac ty vibrace asi budou docela velke aby to jen blbe gumky zachytili, spis hrozi jejich rozkmitani :-(
no ale takova gumova podlozka mezi disk a case bude asi jine kafe
btw.: nemyslim si ze by se o case HDD nejak moc chladil, ta stykova plocha je tam minimalni, lepsi je ofukovat vetrakem
co myslis? kdy se ti bude vibrujici telefon vrtet vice? kdyz ho primacknes na stul, nebo kdyz ho zasesis na gumicku?
pochopitelně když bude volně. tady jde ale o něco jiného - na to stole bude ten telefon muset zvládat větší rázy...a to je to, ci by podle mne mohlo škodit
btw - já mám hdd sice zavěšen, ale na boku mám ještě pasivy, které to fixují o obložení (taková ta stará, mikroporézní karimatka) - takže veškeré vibrace jsou pohlceny tím obložením....
koukam sem tedka po delsi dobe....debata se stale vyviji...podle me je mnohem lepsi ten disk oblozit nejakou penou nez nejaky gumy....akorat je problem ze nemuze odvadet teplo...takze nejakej vetrak....Citace:
Původně odeslal Chocen
sem to pekne shrnul... ;D
Ja sa priklanam k tomu pevnemu uchyteniu. Rozhodne by som disk nevesal na nejake sprcgumy. Ked uz tak ho dat do ramceka a do 5.25 pozicie a ten ramcek pripevnit o case cez nejake gumene podlozky. Inak teplo z disku sa urcite prenasa uchytenim na case. Co mam disk pevne uchyteny, tak s nim nie su ziadne problemy.
Tak tak, disk MUSI byt pevne pridelany, jinak hrozi ze se poskodi vibracemi sam od sebe. Radsi se soustredte na zatlumeni bedny. Ja sem nechal disk normalne v 3a1/2 zavesen a SilenTec-em sem zalepil celou predni stenu, boky te 3a1/2 a shora HDD (na disk foukam zlehka zespodu a odvadi se vzduch do prostoru case) + vytlumil sem steny, dno a viko a rozdil je obrovsky HDD prakticky neslysim - jen kdyz seekuje a to musim hodne napinat usi. Fakt to pomaha, jen si pak clovek musi dat zalezet na spravnem proudeni vzduchu, protoze teploty vsude stoupnou, to je jasny. Co si zaslouzi pruzne ulozeni, jsou vetracky, kdyz uz neco (dal sem je na takovy gumovy podlozky, kteryma se odpruzuje mechanika v CD-ROMu). Tunel s nasavanim vzduchu pro CPU, je taky nutnosti. No nic - to uz ale trochu zbytecne brousim do oblasti "chlazeni".