Oživuju starší thread.
CX-300 je jeden z mých tipů na nový špunty, druhý je už zmíněný Creative Aurvana.
Celkem by mě zajímaly názory na oba typy (prosím praktické, recenze si umim najít taky...).
Printable View
Čau,
nakonec jsem si CX-300 nechal i když basují vážně hodně, ale částečně je to asi i konstrukčně podle toho jak hluboko jsou v uchu.
Pro někoho to přebasování může být plus, pro mě ale zrovna moc ne (tak jsem si upravil trošku reperoár, kde se to ztrácí :))
Doporučil bych ti asi si sluchátka prvně poslechnout, kdyžtak můžu nabídnout k testu můj vzorek CX-300, ať případně víš do čeho jdeš
Rovněž jsem objednal CX300, jen tiše doufám, že to nebude taková hrůza jako Koss Plug, protože ty byly opravdu děsné. Připadalo mi, že v uchu nemám in-ear sluchátka, ale maličký subwoofer. Děs a hrůza.
Máte někdo zkušenosti s porovnáním Plug - CX300?
Tak si odpovím sám - oproti Plugům jsou CX rozhodně mnohem lépe poslouchatelnější, nejsou tak brutálně přebasovaná. Byl jsem poměrně mile překvapen kvalitou zvuku. Ještě jsem nahlodaný zkusit Shure E2C, tak možná přibude srovnání s nimi :)
Já mám MX 350 za tři kila a stačí mi to....kvalitní celkem jsou a stejně s nima poslouchám jenom muziku co už znám.
Je pravdou že kdybych přenosný přehrávač používal častěji, tak bych investici do CX 300 asi zvažoval, protože to jsou prostě bomba sluchátka, ale takhle jsem radši ušetřenou částku (+další prachy) dal do velkejch sluchátek ke compu a TV.
Je to otázkou priorit, pro mě jsou holt přednější domácí sluchátka :-)
Jasně, já do nich šel jen z důvodu, že mě vyšly na 640 Kč, což není částka, která by mě zabila. Tak jsem to zkusil, a vyšlo to. Po in-earech už jsem pokukoval delší dobu, Plugy jsem měl (vydržely mi hrát asi pět hodin, než z mně neznámého důvodu zničehonic přestalo hrát jedno sluchátko), tak mám s čím porovnat. Zajímal by mě i zvuk in-earů z vyšší kategorie, jako jsou Shure E2c, zda by tam byl nějaký znatelný rozdíl za téměř dvojnásobnou cenu.
souhlas o nadmernejch basech u Plugu. Zpis mi vadi zdlouhava instalace do ucha - zvlast po opotrebeni molitanku takze se nafoukne hned jak ho pustim a ne az v uchu (je na to nejakej figl?)
nevím jestli jsou MDR- EX71 vyšší kategorie, ale mě osobně se zvuk moc líbí. I konstrukčně mi sedí.
Slúchadlá Creative ZEN AURVANA In-Ear Earphones používam aktívne cca 3 mesiace. Ak niekto pozná špuntové slúchadlá s kvalitnejším zvukom, nech mi dá vedieť. Absorvujú 90% okolitého zvuku, takže ak cestujete autobusom alebo vlakom a ste zvyknutý na Koss Spark Plug, ultimate ears, SONY MDR-EX71SL/B... tak máte zaistenú príjemnú cestu, hlavne od hluku (ale to už asi väčšina vie). Ak by ste mali niekto záujem, využite letnú akciu na vrátenie 500 Sk z pôvodnej ceny. Mňa osobne stáli 1785 Sk s DPH (kúpil som si ich akurát niekoľko týždňov pred letnou akciou). Určené pre všetky druhy hudby. Najnovšie aj v bielom prevedení:
http://creative.com/products/product...&product=16572
(Viem, že je to české fórum a ospravedlňujem sa ak vás tie "Sk" ceny mýlia, poprípade ak sa tá zľava nevťahuje na ČR.)
myslis tu trubicku? nebo ten molitan? oboje se da zmensit. Ad opotrebovana nafukujici se hmota: v zime se nenfukuje tak rychle :D, asi moc nepomuze, ale aspon poznatek no :) Taky sem to zkousel nahradit klasickejma spuntama do usi, ty maj trochu jiny vlastnosti, ale taky se to docela dobre dalo, akorat si ted nevzpominam na konkretni + a -
Myslim u jinejch spuntovejch sluchatek nausniky ze silikonu. Mam sluchatek vic, nejcastejs pouzivam asi Shure E2c, ale s originalnima gumovejma nausnikama me hrozne pali ucho a tak pouzivam ty z plugu. (naopak to nejde.)
Hmota se da docela zregenerovat. Osobne nausniky tak vva jednou za tyden poradne vycistim (onoumu z nich prstama a opatrne spendlikem brambory) a pak je mezi dlanema uvalim do kulicky. Potom se nafouknou do puvodni velikosti.
Zkouseli jste plugy zalepit? udelat z nich uzavrena sluchatka? imho potom hrajou lip.
Tak se mi celkem snízil rozpočet. Se 400,- +- byste mi doporučili co?
Kdyby jsi kilčo ještě mohl přitlačit, tak já jsem byl moc spokojený v poměru cena/výkon s těmito
http://www.alza.cz/sennheiser-mx-500...-hz-d59343.htm
teď je mám na reklamaci, ale už se moc těším až se mi vrátí
Myslim že bych mohl :-)
Pak jsem našel MX 450 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35362, t yse mi zdály celkem fajn. Bude mezi nima velký rozdíl?
EDIT: Mám celkem rád in-ear, nemáte někdo reference na tyhle? http://www.alza.cz/creative-earphone...tka-d61759.htm
EDIT2: Tak jsem četl o těch Creativech a vypadá to na totálně zkopírovaný CX300, která se prodávaj za víc jak 2x větší cenu :-) Jsem téměř rozhodnutej jít do nich, jen počkám, jestli je tu někdo nemá náhodou :-)
Na ty Creativy bacha, kdyz jsem kupoval CX300 procital jsem hodne diskuzi. Snad asi 3 nebo 4 znacky maji stejny plast jako CX300, ale vnitrnosti jsou jine. Tudiz kvalita zvuku se neda srovnat. Mne nekdo moje slohnul :cry: Sice jsem s nima nebyl zas tak silene spokojen, ale clovek si zvykne.
Az bude moc penizku tak snad budou alespon Shure E2c, ted je moje destinace Loveparade v Essen, tak sluchatka pockaji ;)
Ad Senny MX
Kvalitativne i podle recenzi vychazela rada x00, ja jsem koupe MX500 vazne nelitoval
http://mag.repro.cz/view.php?cisloclanku=2005122001
EDIT:
Ono by mozna bylo i dobry, rict co a na cem chces primarne poslouchat. Ja si treba ted zapomnel v praci svoje zatim primarni uzavrene Senny HD200, tak jsem doma vyhrabal klasicky PC sluchatka Altec Lansing, pichl to do M-Audia a myslel, ze me omeje. Najednou je integrovana zvukovka zlata :)