Re: Windows XP Profesional - SP3
Taky v příchod SP3 moc nevěřím, už jenom když čtu jak Wistozvěsti troubí do luftu samé ódy :
http://radekhulan.cz/item/windows-vi...nez-windows-xp
Kdyby takové porovnání otiskly všecky deníky, tak úřady směle upgradují na Wisty za X miliónů (miliard) peněz a všechen ten šrot, který jim chrlí dokumenty dodnes, by šel do železa.
Výsledek - dokumenty by se chrlily dál, ale na novějších strojích.
Jenom ať radši vydají záplatičku, a podrobně u ní napíšou k čemu je dobrá, než zase balík destabilizující systém, jak tomu bylo u SP2.
Tak SP2 nemusel nutně znamenat destabilizaci systému. Samozřejmě, že při aplikaci SP2 na funkční systém to končilo špatně, ale pokud sis jej integroval do instalačky a jel pak načisto, bylo to bez problémů. V případě vykopání přebytečného odpadu pak ještě lepší.
SP3 podle mě bude, ale spíš "aby se neřeklo", nechce se mi věřit, že by z toho udělali takového otesánka.
Je jasné, že je tu snaha protlačit Visty, což se mi také pramálo líbí, také potřebují čas, XP vyzrály spolu s SP1, u Vist to nejspíš bude podobné, možná delší.
Citace:
Původně odeslal
Lord Owl
Taky v příchod SP3 moc nevěřím, už jenom když čtu jak Wistozvěsti troubí do luftu samé ódy :
http://radekhulan.cz/item/windows-vi...nez-windows-xp
Kdyby takové porovnání otiskly všecky deníky, tak úřady směle upgradují na Wisty za X miliónů (miliard) peněz a všechen ten šrot, který jim chrlí dokumenty dodnes, by šel do železa.
Výsledek - dokumenty by se chrlily dál, ale na novějších strojích.
Jenom ať radši vydají záplatičku, a podrobně u ní napíšou k čemu je dobrá, než zase balík destabilizující systém, jak tomu bylo u SP2.
Jezis, na Hulana narazit ctyri hodiny pred buzenim se do prace, to si rika o smolnej tyden a nocni mury...
P.S. Gizmo_cz, nevim jestli mas intelektualni problem nebo se ti nepovedlo sbalit zadnou holku, ale odpovidat nejakym klikanim na spatnou karmu (kor kdyz nemas zrovna moc co ubrat) jako reakci na konstatovani holych faktu, to je demence prvni tridy ;D
Citace:
Původně odeslal
peta303
Je jasné, že je tu snaha protlačit Visty, což se mi také pramálo líbí, také potřebují čas, XP vyzrály spolu s SP1, u Vist to nejspíš bude podobné, možná delší.
Zrovna jsem si minule rikal, aby to nakonec pro Microsoft nedopadlo tak, ze nez se jim podari nejak stabilizovat Vistu po strance funkcni i prodejni, tak uz budou mit hotovy novy system. Zatim to tak celkem vypada...
Citace:
Původně odeslal
daggy
Ten predchadzajuci screen bol z prace, dnes som len tak pozrel na velkost mojho windows adresara a ma sokujucich 2,25 GB!!! Je to relativne cerstva instalacia bez aktualizacii (len asi 5 najnutnejsich, zvysne neinstalujem, odpaja sa mi nahodne po ich instalacii modem). Nemam predstavu co tam zabera tolko miesta? :?:
Jak mít co nejmenší Windows XP SP2 Prof??
1 smazat vše v adresáří Temp
2 smazat vše v adresáří Prefetch
3 smazat vše v adresáří Help (záleží na vás) cca 50Mb :-)
4 v příkazovém řádku zadat gpedit.msc
Jít na:
Šablony pro správu/systém/Program ochrany souborů systému w../Omezit velikost mezipamětí... POVOLENO
tam kliknout ještě na DALŠÍ NASTAVENÍ
Určit nastavení mezipaměti ochrany... POVOLIT + ZADAT CESTU KAM SE MAJÍ UKLÁDAT DLL SOUBORY třeba C:\windows|system32\dll2
Potom restartuj PC (buď bude chtít CD Windowsů nebo ne)
Po restartu najdi složku C:\windows|system32\dllcache a smaž v ní všechny soubory
A jsi o cca 450Mb chudší :D:D
PS: složka dllcache je skrytá!!
Gizmo, proboha kdyz nemas nejmensi tuseni o cem pises, nepis!!!!!!
Kriste... Tihle lidi se mi fakt jen zdaji...
Nepredpokladam, ze mas alespon nulovy poneti, k cemu je slozka Prefetch?
To ostatni uz je spis k placi.
<OT>
A co teprve "format C:", to vám ty wokna tak zminimalizuje, že se nebudete stačit divit:mweheh:
</OT>
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Gizmo, proboha kdyz nemas nejmensi tuseni o cem pises, nepis!!!!!!
Kriste... Tihle lidi se mi fakt jen zdaji...
Nepredpokladam, ze mas alespon nulovy poneti, k cemu je slozka Prefetch?
To ostatni uz je spis k placi.
Slouží k ukládání cest k programům, a tedy k jejich rychlejšímu spouštění
Doufám že jsem to trefil :D
Darmo mluvit.
Ne ze bych znal vsechno, ale cim si nejsem jistej nebo o tom nic nevim, nesnazim se cpat svetu...
1 Příloh-a(y)
Ad využití místa.
XP po smazání všech dllcache, servicepackfiles, download, uninstall a ja nevim co všechno ještě.
kidd: díky, ještě ten feature list...
To mas nejak sakra dost. Ja sa vleziem do 1,8GB
Citace:
Původně odeslal
kidd.hombre
tak co, už to z vás někdo zkoušel?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Proč to neuděláš sám?
já neřikám, že to neudělám sám, jen se ptám jestli to někdo zkoušel...
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Proč to neuděláš sám?
Trosku unahlena reakce ne? :rolleyes:
Ja bych treba take rad napriklad vedel, co je pravdy na tom, ze se WinXP zrychli a jestli jsou nejake problemy, aniz bych to riskoval na pracovnim PC...
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
Ja bych treba take rad napriklad vedel, co je pravdy na tom, ze se WinXP zrychli a jestli jsou nejake problemy, aniz bych to riskoval na pracovnim PC...
To mas pravdu, mam to stiahnute, ale do instalacie sa nehrniem, nechcel by som si sposobit problemy v dost cerstvej a bezproblemovej instalacii. Ale ked bude final, tak urcite si to integrujem do instalacky. Ale mozno ak budem mat viac casu, tak to skusim nahodit na dalsi disk len tak na skusku :p
1 Příloh-a(y)
Už aby tu ten SP3 bol... Teraz som si pozrel, koľko miesta zaberajú moje XPčka vo worku... A to mám ešte notebuk.
Za tie 2 roky, čo sú bez reinstallu sa tam toho dostalo hodne - ale nie je čas pred každým projektom na komplet obnovu... To vždy človek potrebuje toto a tamto a nakoniec je takto napuchnutá zložka = 6GB...
To mas ale se vsema tempama a jinym sajrajtem.. .22k souboru ;D nechapu ;D
Kde to lidi berete?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
To mas ale se vsema tempama a jinym sajrajtem.. .22k souboru ;D nechapu ;D
Kde to lidi berete?
Temp súbory tam nie sú. Tie sú v Documents and settings...
Len 3k súborov je v NtUninstal. Ďalších 1,5k je inf, 1,5k .NET, 2,5k dllcache a pod...
Vzhľadom na to, že sa tu vystriedali 3 verzie Visual Studia, 2xOffice, 2xMS SQL Server, Oracle, 3-7xJava plus ich updaty - sa tomu bordelu ani veľmi nedivím...
Citace:
Původně odeslal
LtK
Už aby tu ten SP3 bol... Teraz som si pozrel, koľko miesta zaberajú moje XPčka vo worku... A to mám ešte notebuk.
Za tie 2 roky, čo sú bez reinstallu sa tam toho dostalo hodne - ale nie je čas pred každým projektom na komplet obnovu... To vždy človek potrebuje toto a tamto a nakoniec je takto napuchnutá zložka = 6GB...
VMware nebo virtualizaci obecne, zname? ;)
Je to firemný stroj, takže neslúži ako úložisko filmov, či mp3 = nejakých pár GB ma z biedy nevytrhne.
Takže pokiaľ to beží, tak to neriešim... A keď to nebude bežať, aspoň bude dôvod na upgrade...
A možno to bude dôvod na čistý reinstall s SP3kou...
Ja uz mam SP3 pre betu uz nejaky ten mesiac, a co som postrehol? maximalne nic , jedine nejake drobne nastavenia u jazykoch klavesnice a inac fakt ze nic, rychlost a setko ostalo...neblbne nic a snicim niesu problemy. - To sa neda povedat o viste+sp1 RC1. ide to lepsie ako pred rokom musim uznat, ale stale to ma svoje muchy ako napr ovladace na zvuk stale nefunguje to na 100%, dscaler ma mensie problemy...proste take drobne chyby ktore kym sa neodstrania tak nema zmyslen na vistu prexadzat