Poradne si to predem muzes poslechnout predevsim ve Wavelabu, v tom na nej SF urcite nema...
Printable View
Poradne si to predem muzes poslechnout predevsim ve Wavelabu, v tom na nej SF urcite nema...
No ono je to asi o tom, na co to potrebuje. Spis si to chce vyzkouset pokud mozno co nejvice programu a pak v jednom delat. Nekdo jich pouziva vice. Pro mou praci je nejlepsi Sound Forge 6, ze vsech programu, co jsem kdy videl.
Cool Edit Pro se taky da dost dobre pouzit - ma to v sobe par slusnych plug-inu integrovanych.
Spis at Kecinzer napise na co to potrebuje.
to Dorf - co na tom vlastne delas? Jestli to tedy neni tajny.
Co jsem měl SF 4.5 nic jinýho jsem nezkoušel. 5 je rychlejší ale ta 6 je naprosto skvělá a bleskově rychlá.Chainer taky použývám - pro mastering je to mooc dobrý, favourites se taky hodí a preview je tam.Jediný nedostatek proti Wavelabu je v těch realtime efektech.Dáš do racku a experimentuješ.Ale Steinberg (Wavelab) optimalizuje jen pro intela.Poslední Cubase už i pro Athlona.
Na jednoduchou editaci ale Nero stačí.
Neni to tajny - delam na tom cedecka... ;DCitace:
Původně odeslal Kamadeva
No tak to asi delame vsichni ne? Spise me zajima jaky styl hudby a z jakeho zdroje ... to je dulezitejsi. :wink: A co na tom delaj ostatni?
Realtime effekty moc nepouzivam ... pro mou praci jsou dost nevhodne.
Znate nekdo program DART Pro?
Já používám SF jednak k masteringu a úpravě špatných a nestandartních nahrávek (živák,kazeta,deska,radio). Když dělám muziku tak wav samo ještě protáhnu SF, tady by se ty realtime efekty hodily.To laborování zabere dost času a výsledná kombinace je nejistá.
no já dělám převážně samply tracky a multitaskingový edit pro přípravu na DJspliting a mixing :wink:
Styl? Kdyz delam pro kapely, tak prevazne rock, pro sebe hodne alternativy a nektere pisnickare (archivy z dob temna).Citace:
Původně odeslal Kamadeva
S temi realtime efekty - to nejak nechapu. Kdyz chces pouzit nejaky plugin, musis si ho nejdriv poslechnout - a bez toho, abys ztracel cas jeho aplikovanim. Ve WL si muzes takhle prehrat skladbu a v realu menit ruzne efekty...
No pro cisteni nezmasterovanych nahravek z DAT, kde se kazdou chvilku neco meni se to moc nehodi ... radeji to nahraju cele jak to je (samozrejme davam pozor na cliping) a pak si to roztriham, ci oznacim, v plug-in chaineru si vyberu vhodne plug-iny a pustim nahled ¨(preview)... tam mam napr. noise reduction Xclick Xcrackle atd ... Pred tim to samozrejme projedu Wave hammerem nebo necim jinym - podle urovne zdroje - kvuli hlasitosti (normalizaci). Tam se to nastaveni da v pohode poslechnout .... pak uz to par minutek chrousta a vyplivne mi skoro pripraveny soubor ... jen nejaky fade-in fade-out, pripadne dalsi drobne upravy ci filtry a je to. Pripraveno k paleni.
Mozna mluvime tak trochu o tom samem ...
Realtime filtry jsou spise o tom, ze se zapnou, nastavi a pak si to i s tim filtrem rovnou nahrajes z libovolneho zdroje - to opravdu Sound Forge 6 moc neumi a ani to v podstate nepotrebuje.
Ne,v SF je preview efektu,chaineru ale ve WL si prostě spustíš efekty v racku a právě tu kombinaci hned slyšíš a pak jenom sejvneš.
To je prave to super - a kazdy efekt zvlast v realu "doladujes"...Citace:
Původně odeslal chessman
Super, a to jsem se vam prave snazil rici, ze pro urcity typ nahravek a pri urcitem zpusobu prace je tohle nepouzitelne. I kdyz samozrejme se to casto muze i hodit. Staci na to mit dostatecne rychly comp, coz dnes neni problem.
Nevite nekdo o nejakem foru, kde se tyhle veci rozebiraji? Idealne v cestine, ale neni podminkou. Hledal jsem dlouho, ale nenasel ... :|
;D --- CoolEdit 2k, GoldWave, CakeWalk 9 ;D
Já bych vřele doporučil CoolEdit Pro v2.0 pracuje se mi s ním nejlépe 8) a má dostatečné Undo
Co to je za nesmysl? ???Citace:
Původně odeslal Kamadeva
Taky tomu nerozumim.Tyhle efekty jdou použít na už nahranej materiál a nejsou tak super náročný na hw-jo, chce to mít kartu s nízkou latencí (ovladačema) pro vst efekty.Ale jinak je účinek stejnej jako v SF.Fóra jsou na sajtě Steinberg,jinak slabota.Ale nebyl jsem v tomhle důkladnej.
Doporučuji CoolEdit,SoundForge,pokročilému Cubase SX. :wink:
SF 6.0 + Waves
Cool Edit 2.0 na Denoise