Re: Jaký nejméně zatěžující firewall pro windows XP?
Pátral jsem taky po firewallu.
Jetico - málo žere paměť. Dost špatně se tam nastavuje politika a někdy se mě ptal několikrát na to samé. Špatná podpora více uživatelů. Zapříčinil velmi opožděný start gpedit.msc a dalších systémových věcí. Jeho neustálé ptaní mě už vytáčelo. Jednou něco povolíte nebo zakážete a on se klidně po restartu znova zeptá.
Comodo - docela v klidu, má dobrou nápovědu, takže se dá opravdu použít.
Sunbelt/Kerio - po instalaci neposkytuje žádnou ochranu, vše se musí nastavit. Pro neznalého nepoužitelné. Měl jsem problémy s PDA.
ZoneAlarm - po startu hned funkční. Nemá ho rádo DC++ a patřičně to oznámí. Při používání p2p sítí může zmršit stahované soubory. Ve verzi pro vyhrál srovnání asi 8 placených firewallů.
Ashampoo - pro začátečníky. Pořád se učí až to leze na nervy. Dá se přepnout ale do advance režimu.
Par zkusenosti s PC-tools FW.
1) je zdarma :)
2)verze 1.0 zere cca 3MB RAM, ale ted jsem si stahnul v. 2.0 a ta uz zere cca 6MB, takze se vratik k te prvni.
3)da se nastavit, zda se ma ptat=ucit, nebo zda blokuje pouze prichozi spojeni z inetu.
4)vlemi jednoduche a intuitivni ovladani
5)nepozoruji zadne zvysene zatizeni systemu
Tiez dobry je OutPost, bohate moznosti nastavovania (aj pre velmi narocneho uzivatela), a je fakt spolahlivy, len zial neni zadara. Inak mam aj otesteny Comodo, skvely firewall, len mal pre mna jednu zasadnu chybu, kazdych 10-12 sekund sposoboval v hrach velmi nechutne lagy, nepomohlo ani nastavenie aby neoveroval exe subory hier :( Oba mi omnoho menej vytazovali system ako posledne buildy Keria. A co sa tyka Jetica, mal som tu istu skusenost ako sa tu uz opisuje v tomto topicu - stale dookola sa vypytoval na to iste, hoci som zaskrtol aby si zapamatal nastavenia, takze som ho vyhodil :mad:
Citace:
Původně odeslal
monsoon
to kerio 2.1.5 je taky uz par let za opicema, ale po tom vsem co jsem vyzkousel se k nemu stale rad vracim.
Presne!!! Pouzivam ho uz tak 3 roky a maximalni spokojenost. Ono totiz nutne soft nemusi umet uzivateli i vytirat zadek, aby se dal prohlasit za dobrej. Ucel to plni 100%-ne, je to maly, uzivatelsky prijemny a nezere to skoro zadny prostredky.
Ze je 100 let za opicema vubec nevadi.
Jeste ad bugy: Ja prave naopak cet, ze tohle Kerio netrpi zadnyma zasadnima bezpecnostnima problemama. MOZNA tam neco bude, ale co jsem tak ruzne cet, neni to nic kritickyho.