Re: Vyborne C2D - ale neskodi vysoka freq ?
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Mno ale ja som niekde cital, ze existuju AMD testery, ktore zistia ci CPU prekrocilo Tcase_max.
K tej zivotnosti, zabudli ste uz na sudden smrt NOTRTHWOOD-ov? V skratke ide o to, ze pretaktovany CPU sa po case stava nestabilny a treba mu zvysovat Vcore aby dosiahol rovnaky stupen stability. Ale jednalo sa skor o teoretizovanie. Co Vy na to?
Hej, Yeti alebo SNDS, Sudden Northwood Death Syndrome. Ako sam pises po pretoceni a pridani vcore sa stava nestabilny a ked sa toto stane, treba ho dokonca podtaktovat aby bol stabilny. Osobne som videl/pocul AZ o jednom procaku zo Slovenska, uzivatel Vlado alebo Caleno mal taky NW a vyreklamovali mu ho za novy. Inak som o inom kusku necital, a sam ked sa mi dostane NW do ruk, tak tlacim donho co to len da... :D A zatial ine procaky tym netrpia, teda aspon som o tom nepocul. Podla mna to bolo par kuskov NW takto umrtvenych, vplyvom OC/velkej voltazi/velke teploty. Ale... Co myslis, ze vsetko vydrzi vecne? Takych 3.5GHz je pre 130nm technologiu zjavne dost no... :) Krom toho NW trpeli lokalnym prehrievanim ak si spominam...
no tak neviem ci mi to sposobuju ramky ale mam barton 2500+(1,83ghz; 1,636V tusim) defaultne mal som ho veelmi ddlho na 3200+(2,2ghz; 1.500V) box chladic cca 2 roky tak siel dokopy ho mam tusim uz 2.5 rokov neviem no ked ho dam teraz na tieto hodnoty uz sa mi stava ze niekedy padne. ale kludne sa mozem mylit a mozu mi to sposobovat ramky pretoze predtim som mal 256 a teraz som si este jednu dokupil. ale taktiez to moze byt opotrebovanim
Toto je Intel sekcia :rolleyes:
Ale: Mozu to byt kludne ramky, mne tak isto moj athlonik nesiel pri 2x256 MB DDR taktovat tolko ako pri 1x512 MB
Citace:
Původně odeslal
Reno
Toto je Intel sekcia :rolleyes:
Ale: Mozu to byt kludne ramky, mne tak isto moj athlonik nesiel pri 2x256 MB DDR taktovat tolko ako pri 1x512 MB
Že je to Intel sekce, nic moc neznamená, tohle je fyzika a chemie. A bohužel degradace je v poslední době vidět často a snad u každého kusu. Taky jsem u svého XP-M musel asi po třech měsících provozu zvýšit napětí o 0.025V, aby to bylo stabilní. Teď by to možná bylo ještě horší, po dvou letech. Je samozřejmě možné, že je to dáno kondenzátory, ale ty jsou i na CPU, takže výměnou desky to nespravíš.
Ja som nedavno uz neviem po akej dlhej dobe co som mal pretoceny procak vratil vsetko na default , lebo to vobec nevyuzivam....a prach sa mi vysavat nechce...tak nech to je tiche :-)
Taky jsem měl takhle přetočen Athlon XP 1700+ na 2600+,skoro rok naprosto v pohodě,teplota nešla nad 50 stupňů,chladil jsem na svou dobu monstrem-v dnešní době standart-od Tigeru v dobře větraném case,napětí jsem zvyšoval jen nepatrně.Po roce už šel jen na 2400+,později ani to ne.Nakonec jsem ho prodal známému do kanclu,kde na defaultu běží bez problémů dodnes,v mizerné bedně při 55 stupních.Takže nejen teplota asi škodí
2 wizard: ja takto bezim uz 4 roky (1700+ -> 2600+) a ziadny problem. by som to skor tipoval na nekvalitnu dosku, kde ti odchadzaju kondiky a pod. na druhu stranu, urcite mu to ani neprospieva...
Citace:
Původně odeslal
mylan
2 wizard: ja takto bezim uz 4 roky (1700+ -> 2600+) a ziadny problem. by som to skor tipoval na nekvalitnu dosku, kde ti odchadzaju kondiky a pod. na druhu stranu, urcite mu to ani neprospieva...
btw. s kondikama na deska mam jen ty nejlepsi zkusenosti.
Prepajel jsem rucne - podotykam obycejnou trafopajkou - asi 10 desek a vsechny uz pres rok bezi dal! Takze staci trocha drzosti, nebejt uplny hrejto a vymenit kondiky za novy.
Naopak trafopájka společně s odsávačkou je výborná na výměnu kondenzátorů ale nesmí bejt člověk kopyto a vypálit okolo nožičky díru! :)
Setkal jsem se i s deskou která nešla pájet ani při 500 stupních na mikropájce :O