...jenže já ho tam mám.
Printable View
A co to robi? Mrznut pri detekcii by to nemalo (to opravuje ten BIOS). Ked to zisti disk len ako 32GB, tak to bude tym, ze nejakou tou utilitou si ten disk nastavil tak, aby vyzeral ako 32GB. Takze to treba nastavit naspat.
Normálně to Bios načte jako 33 GB disk, ta utilita startuje až po detekci disku Biosem a nepomáhá nic, ani přeformátování... Detekci disku v BIOSu mám na AUTO. V nápovědě té utility je nějaká zmínka o problémech právě s diskem Seagate 80 GB a AWARDem 4.51 PG (což je právě můj případ), ale anglicky neumím, takže to maximálně můžu opsat a hodím to sem.
Lenze pri instalacii tej utility to ten disk muselo nastavit tak, aby vyzeral ako 32GB. Inak by si sa s tym starym chybnym BIOSom nedostal k bootovaniu, lebo by zamrzol.
Takze potrebujes tu velkost zmenit na povodnu - neviem, ci Seagate ma na to utilitu, ale toto http://www.hdat2.com/ by to malo zvladnut.
Rainbow: díky moc za pomoc, už se to detekuje v pořádku. Sice nevím, co nakonec zabralo; zkoušel jsem to pomocí toho prográmku i pomocí DiscWizardu od Seagate, nicméně nyní se disk detekuje správně i v Biosu. ;)