asusku+kartu? mas na mysli sietovku? lebo tomu som trosku nerozumel. asi to bude tym ze je pondelok rano v praci ???
Printable View
asusku+kartu? mas na mysli sietovku? lebo tomu som trosku nerozumel. asi to bude tym ze je pondelok rano v praci ???
heh no ako prve mi napadlo ze sietovku, ale som zneistel ze ci ozaj :)
ake moznosti OC ponuka ta MSI v BIOSe?
koukam na stranky MSI a sitovky maj nejaky potize behem prenosu dat, dokonce vydali opravny firmware! http://www.msi.com.tw/program/suppor...il.php?UID=624
skoda ze Speedster neumi voltaz pameti, naopak rozsirujici karta na format ATX (+ 2x PCI) a 4 SATAni jsou sympaticky
stejne tak dualhead s onboard vga bez nutnosti davat pridavnou kartu
OC celeronu zastavilo co (rozumej vyssi FSB)? CPU, RAM nebo MB?
EDIT:
novej bios (od zlutaku :-) ): http://translate.google.com/translat...&hl=en&ie=UTF8
EDIT2:
nejaky info o ASUSu jsem vyplodil tady: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=47594
add msi: hm, zajimave, budu muset udelat upgrade (btw, pouzivam to v routroch, zadne problemy jsem nepozoroval a je to na prenos docela vytizene)
voltaz pameti se mi moc velke minus nezda... i tak bezne koupis 800 pripadne ted jiz i 1066 za skoro stejnou cenu a deska podporuje 533/667, tak rezerva hodne velika
OC celera zastavila ma linost:) zvedl jsem to docela slusne jenom skrz FSB, nemel jsem duvod dal experimentovat
To je právě největší plus Asusu - když se podíváš, tak snadno zjistíš, že už DDR667 cl4 s 1.8V prakticky neexistují (a pamětí, které takhle jedou je taky velice málo) a např. 1066 rozhodně žádné, většina pamětí má při těchhle taktech doporučenou voltáž cca 2.1V. Tohle je jediná věc, která mi chybí u mojí desky, jinak OC je mizerné u všech mobilních desek s i945 (M i GT).
Viz podpis.Zatím běhám na taktu 2,0Ghz.Až vyřeším chlazení,určitě to o kousek zvednu,ale zatím není třeba.:)
aky je problem s chladenim? ja som pretocil Celeron M360 @ 2.34 (o 67% pretakt) a teplota mi stupla mozno o 4 stupne (original BOX chladic ku redukcii co bol a vetrak na nom koli hlucnosti na 5V). tie procaky naozaj netopia vela. nie je mi preto jasne aky mas problem s teplotou. ten tvoj dosiahnuty takt sa mi zda nizka, ak mas rpedsa dothan (90nm) mal by ist kranse tocit hore :)
Nemám problémy s teplotou,ale s hlukem.QFan je prakticky na nic a ten origo větrák nic moc.Chci se pokusit o total silent bez vody.:)
když jsme u toho,jakých dosahuješ teplot?
s terajsim procakom Pentium M740 @ 2.6 mam burn niekde pri 61°C (vetrak stale na 5V, premyslal som dat na ten pasiv radsej AC Fan3). idle mam niekde okolo 40°C.
tieto procesory maju maximalnu prevadzkovu teplotu 100°C, cize aj pri mojich 61°C sa este len zohrieva :p
Někde jsem v nabídce zahlédl notebook s procesorem CeleronM390 na 1,7ghz.
Samotnej procesor jsem ale nikde neviděl.Ten bych si chtěl vyzkoušet.Podle modelu fsb166*základní frekvence=66% přetakt by se dostal na slušnou hodnotu :)
Jo,co se týká teploty,tak to přibližně souhlasí.Jen jako bývalý P4kař jsem z teploty kolem 60°C trošku nervózní :D
tentokrat uz ti to vadit nemusi. pre dosiahnutie vyssich taktov to asi vadit moze (nie som isty) ale inak je to absolutne v pohode. ved v notebookoch si musia castokrat zvykat tie procaky na vyssie teploty :)
co sa tyka chladenia, tak som premyslal aj nad tymto ale nie je to mala ciastka za ten chladic.
keby si chcel pozri aj tu. mozno najdes nieco co sa ti zide.
BTW, nevkladaj dva a viac prispevkov za sebou, ale radsej pouzi tlacidlo Uprav a edituj svoj posledny prispveok o dalsie informacie ;)
este som sa nestretol ja osobne s chladicom ktory by na pasiv nefukal, ale z neho tahal vzduch he he :)Citace:
Ten origo chladič odebírá vzduch z chladiče nebo na něj fouká? AC3 TC je pouze jednosměrný větrák.Pozor.
ten vetrak co je tam od vyrobcu, taktiez na ten pasiv fuka, ved sa pozri do bedne a sam to uvidis ;-)
To ale neznamená, že takové nejsou, vyrábí je třeba Delta a na Dothanu vypadá jeden z nich např. takhle ... :)
http://jan.madcap.info/Delta_1.jpg
http://jan.madcap.info/Delta_2.jpg
btw: svoje CoreDuo T2600 (default) chladím pasívně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32835 , teploty idle kolem 25C, load <45C.
ako ja netvrdim ze taketo chladice nie su, len ze som sa s nimi nestretol v PC svete. nic viac.
btw ako si spokojny s tou Gigabyte doskou? oplati sa (pomer cena/vykon)? ake moznosti OC ponuka? ten thermaltake vyzera dobre, ale na moj procak ho asi nedam, kedze je vyvyseny prave o redukciu :(
Gigabytka nemá žádné OC a s tím jsem jí i kupoval - ostatní desky mají beztak mizerné (vyjma Asuse s Vdimm) a vybral jsem si jí kvůli GM chipsetu, standardnímu s478 chladiči (i umístění patice - obojí ideální pro pasív) a stabilitě. A zkušenosti uživatelů nelhaly - mám jí už dlouho a je totálně stabilní a nemá žádné chyby ani problémy, to všechno za pár šlupek. Tzn. odpovídá mým požadavkům (spolehlivost a stabilita je prioritní) a jsem velmi spokojený - omezení GM chipsetu mě taky netrápí. Pro přetaktovávače nenabízí žádná ze současných desek na i945 (Aopen/Asus/ECS/Gigabyte/Microstar) nic zajímavého.
Thermalright je výborná kombinace výkon/velikost, ale je dost drahý. Na druhou stranu se mobilní procesory dají ve skříni s alespoň trochu slušným airflow slušně uchladit i podstatně menšími (a levnějšími) chladiči.
Pro socket 479 na OC bude asi nejvhodnější deska tuším Aopen s chipsetem 975x,ale ta u nás zřejmě není v prodeji.Přesný název si nevybavuji:)
To jan555: "to všechno za pár šlupek" Pokud nechcete odpovídat,nemusíte.Za kolik jste jí sehnal?
To je, ale to je úplně jiná třída (velikostí, spotřebou a samozřejmě cenou).
Je vhodné si říct, proč někdo kupuje procesor s nízkou spotřebou ... Pokud má (jen pro příklad) T2600 TDP 31W a např. na x-bitu mu naměřili top 24W, idle 6W a idle s EISTem 2W (!), tak nevím, proč bych takový procesor provozoval na desce, která má spotřebu až o desítky wattů vyšší než je nutné (a přitom není rychlejší).
Další věcí jsou samozřejmě ostatní komponenty, jejichž výběr může být (zvlášť v případě VGA) problémem.
Jednu dobu jich bylo na ebayi dost - všechny nové po RMA ... (a stejně byly drahé)
Já šel do mobilního CPU protože má lepší poměr cena/výkon než dostupné procesory soc.478.Nízká spotřeba,chládek a klídek je nezanedbatelný bonus.
Když budu provozovat svůj proc. na 2,4Ghz a to není nereálné (však víte),mohl by mu snad konkurovat Galatin na 3,4Ghz.Dostupnost,další bonus :)