myslel sem to hlavne tak, ze je to nejnizsi model s 256 kB l2 cache :)
Printable View
Hold jak jsme se strachoval že nebudou X2 tak se asi tak stalo..uvidím asi mě to donutí si fakt pořídit C2D. Uvidíme co bude na konci ledna a začátkem února.
Ludia spravte si aspon trochu research.
939 mal v distribucii EOL ku koncu 2006, u Tier1 a Tier2 vyrobcov do polky 2007.
754 bude mat EOL niekedy v Q3 2007, u Tier1 a Tier2 vyrobcov do konca 2007.
To ze miznu aj S754 dosky je dane tym ze sa z toho stava ciso low-end socket a lidicky co kupuju semprony proste za kvalitnu fosnu nepriplatia. Firmy zasa uz beru AM2 a teda odbyt na kvalitne s754 dosky proste neexistuje, preto ich aj vyrobci stahuju z trhu.
co sa tyka nejakej slusnejsej IGP pre 754 asi jedina dostupna je este MSI RS482M-IL ale ani tak IMO cochvila nebude ...
kazdopadne treba v Praze neni problem sehnat s939 desku ani procesor a jelikoz existuje posta, tak si myslim ze s dostupnosti takovy problem neni, da se koupi Asus, DFI, MSI atd vpodstate jakykoliv model
skoda ze se mi nevyplati prechod z s939 na AM2, ten vykon neni o nic vetsi a je nutnost kupovat jine RAM...
tak ja so teraz zhanal MB pre s939 aj cpu a poviem vam ze to nieje lahke ako na celom slovensku dosky niesu asbis ako velkosklad uz pre tento soket nema ani MB ani cpu moloobchody zo setkych dosiek co maju v ponuke eshopov tak skladom maju jednu ale aj to je nepouzitelna (matx a nejake uli chipset) no ale fcera sa mi podarilo zohnat asus a8v-XE dufam ze dnes kupim cpu ze este bude
ako platforma je to okej dostatocny vykon staci DC CPU+2GB ram, nejaka vykonejsia grafika
ale tuto platformu by som do noveho pc urco nekupoval iba ak na burze za zlomok ceny inak jendoznacne C2D co sa tyka sAM2 tak to je totalne nevyhodna kupa vykon +-rovnaky ako u s939 a nevyhoda nutnosti kupy ddr2 pamati ktore nemaju ziadny prinos
Takze zajtra by malo do agemu dorazit niekolko 3500+ a 3800+ 939 procikov...Kedze sa naozaj len tazko uz daju zohnat-...a mozno by ich este niekto rad...
pondelok som kupil a dnes rano som na burze nasiel hned 3x3000+ venice a este aj jednu X2 3800+ takze tak ako ked clovek nieco potrebuje tak nic a ked uz kupi tak zrazu kazdy predava to snad nie
Jo, existuje: http://www.amd.com/gb-uk/Processors/..._14065,00.html