To bych prave rad, ale pokazde skoncim s hlaskou od awdflashe: program file's part number does not match with your system
Printable View
Dalsi poznatky:
po instalaci holych widli jsem bez problemu nainstaloval winflash, ten jde normalne spustit, nic mene kdyz otevru .bin soubor se spravnym biosem a chci zacit flashovat, tak to hodi hlasku Bios flash rom is protected! a konec. To uz fakt nechapu ???
Jinak hledal jsem v biosu jestli neni nastaveno cachovani biosu do ramky, ale nikde jsem tu polozku nenasel, coz me taky prekvapilo. Jeste jsem zkousel nainstalovat ovladace chipsetu a periferii a v podstate nic z toho se nepreinstalovalo a je porad s vykricnikem
Bohajeho! Vem celou desku do GM kdyz neumis vydlubnout svaba z patice sroubovackem...vytahnou to a flashnou. Proc delat veci jednoduse kdyz to jde slozite vid? :) Nak
jojo, skola zivotem je vzdycky tvrda :)
Vyreseno prehratim biosu v gme.cz za pajdu na pockani. Zaver:
1) vznik celeho problemu pravdepodobne zpusobilo dotazeni nejakych kritickych sroubku (viz tiktak), asi spolecne s manipulaci s ide kabelama. Dale bylo treba prehodit jeden pametovy modul z pozice dimm1 (kde byl celou dobu) do dimm2, kde uz jede korektne dual, jinak deska pipala nechctela nabehnout (neptejte se proc)
2) naflashovany bios pro jiny model desky vyresilo az preprogramovani v gme.cz, jinou cestou se mi to nepodarilo. Prehrati bylo rychle a neni treba se bat i v domacich podminkach vytahnout tu epromku. Nema totiz klasicke nozicky jak jsem si myslel, ale kontakty po bocich, takze nehrozi ohnuti nebo ulomeni.
Diky za pomoc