Re: jakou max. teplotu nez se procak usmazi
hlavne ze to tenkrat procik prezil ne? :-)
Me zatim ochrana zafungovala vzdy(klepu na drevo), naposled jsem ve speedfanu stahl otacky vsech vetraku na 0 :-)) a tak krasny ticho jsem uz dlouho neslysel, a dal sem si pracoval ve wordu, pak me napadlo, ze si pustim film-tak koukam a za 15 minut zuch a uplny ticho, vsechno se vyplo, tak zkusim zapnout a ono nic, chvili sem se modlil, sel se projit se psem na cerstvy vzduch, vratil se, zapl PC a vsechno naskocilo, takze sem se stastne dodival na film pri Hucaku :-D
Citace:
Původně odeslal rombo
medenej pasiv z Volcana se nedalo chytnout takze predpokladam ze pres tech 100°C to melo
Ruku neudrzis uz na predmetu co ma nad 60 stupnu ;)
Vubec se mi zda, ze se tady s tema 3cifernyma hodnotama roztrhl pytel :rolleyes:
[QUOTE=rombo;681891]no s tim 3DMarkem je to trosku kravina ale zase je pravda ze treba verzi 01 to projde a verzi 03 uz ne.. vseobecne se mi 03 dost osvedcila ale nikde ne sama pokud jsem testoval stabilitu.. vzdy pouzivam v kombinaci s Prime95 ;)
Dík za podporu.No jasně že nemáš zajištěnou 100% stabilitu, ale když jsem taktoval já tak jsem vlez do toho 3dmarku 2003 a pokud to system ustál tak jsem potom začal s dalšými testy, ale ten 3d mark byl pro mě jako první vodítko.Spadlo to = nestabilní , Nespadlo to = vypadá to dobře
no ale uz sa dostavame niekam inam. Na zaciatku si pisal nespadlo to = pocitac je stabilny a to je nieco ine ako "vypada to dobre"
muze mi nekdo poskytnout radu??? sestavuji starsi pc. po problemech s deskou atak mi pc uz beha. Jenze zamrzal pri bootu. Kouknu do biosu a teplota CPU byla cca 95oC. Pridal jsem pastu, ktera asi nebyla uz ok, a pc zacal fungovat. Jenze se teplota CPU vysvyhne po chvili opet na cca 88oC. Nutne ho potrebuji rozchodit, kdyz chci instalovat XP, tak mi vyskoci modra obrazovka :-( spoustu textu, ze byla zasravena instalace aby se neposkodil pc. Muze to byt tim procesorem? Lunix beha na pc fpoho.
Jedna se o stary CPU Duron 1GHz
A co takto skusit nejaky iny chladic, pozicaj si na chvilu od nejakeho kamosa a vyskusaj, moznoze ten Tvoj zle dolieha na procak a hoci mas tam aj pastu, vytvara sa Ti tam vzduchova bublina ktora funguje ako teplotna izolacia. Takato teplota neni pre procak normalna.
EDIT: Este ma napadlo, mas tam naisto °C? Nemas to v °F? Ale to by potom bol problem niekde inde....
jsou to oC. Mam domluveny jak cpu tak chladic, tak doufam, ze se uvidi cim to je. pokud to teda dopadne a pujci mi to. dam vedet
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
170 stupnou a stabilny system?
rok prevadzky pri 120 ?
prepac, ale tomu fakt neverim.
skorej by som navrhol temu "presnost merania vyssich teplot"...
Ale ver tomu. Mel jsem na oprave comp, ktery se nepravidelne "sekal". Byl v tom Duron 750 a na nem ten vejirovity Titan "radoby chladic-lamac ruzku" se zadrenym vetrakem. Chladice se neslo dotknout, popalil jsem si prst, udelal se mi i puchejr. Takze teplotu odhaduju 150+ a jelo to takhle rok. Po oprave vetraku promazanim je compik stabilni a Duronek se zacernalym necitelnym stitkem slape jak hodinky.
PS: kdyz jsem ten komp prines na opravu, podivoval jsem se, jak je tichy. Aby nebyl, kdyz byly zadreny uplne vsechny vetraky, i ten ve zdoji.
otazka na cidlo ....
Mam desku od MSI a uprostred socketu A je cidlo na mereni teploty. Ted jsem se docetl, ze by se nemela primo dotykat CPU. Je na tom neco pravdy??? Nez to rozeberu a zkusim ji prihnout. Nebot se mi cpu podle biosu prehriva. diky:roll:
inak s tym 3D markom mampodobne skusenosti. prime95 mi padol po 10 minutach, ale 3dmark 03 presiel. 11tis bodov. rok som slapal tak. comp bezal denne tak 16 hodin ABSOLUTNE bez problemov. islo o Athlon Throughbred 1800+ pretoceny na 2GHz a to som mal v speedfane nastavene ze v oknach siel cooler na 10 percent. pasiv z boxu ho vedel uchladit na 50 stupnov :). drtil som na tom FEAR, FarCry a podobne co to len dalo v efektoch.
s 2600 bartonom tak isto. siel na 2.3giga a tiez mi prime nepreslo, ale vsetko bez problemov slapalo. len som nesmel prekrocit 60 stupnov na CPU. vtedy modra obrazovka a "dumping memory to disk....."