taky jsem to chtel rict at tam hodis celej ten DIP a je to
Printable View
taky jsem to chtel rict at tam hodis celej ten DIP a je to
Bavíme se o něčem jiném. Určitě kdybych chtěl přepínat, tak(aspoň pro mě) není problém přikůpit nějaký DIP, s pájkou mi to docela jde. Ale říkám, že nevím, jestli spojuju správné kontakty. A moje ramky stejně 200 nedají a já si teď vážně nemůžu dovolit investici. Vždyť nemám ani na šuflík :roll:
Neviem či mám niečo s woknami ale nechce mi natiahnuť tie obr. s pinmy. ???
Hodte to aj sem
Právě že mi tež ne :roll:
Už som sa zlakol že zas budem musieť byť v robote cez víkend a srať sa s windowsámi
P.S. ale vážne mohl by to niekto komu to ide kopnúť aj sem.
Tak jsem si koupil Gigabyte GA-7VA a Athlon XP 1700+ AXDA1700UT3C - JIUHB.
Rozjel jsem to zatím stabilně na 190 fsb.
Měl bych ale pár otázek:
1.Dá se měnit násobič v BIOSU?
2.Časování a další nastavení pro paměti tady taky není
Dík moc,zatím jenom zkoumám a testuji,časem se ale otrkám :-)
nasobic neumi menit to umi od verze VAX a vejs a casovani je v hlavnim biosu zmacknes CTRL+F1 :-))
1.Kuš tak to jsem zase něco profláknul ;D
A dá se nějak premapovat CPU nebo tak nějak?
Nebo úpravou BIOSu?
2.Jo dík zkusím.
A tá VA nemá zmenu fsb tak ako ostatné VAxx. Keď má tak tam treskni rovno 200 a nes*r sa so 190. :wink:
Na 190 to je už nestabilní :?
188 ješte v poho :-)
Možná nestíhají paměti (333 MHz,už je mám nastavené na to nejhorší časování).
A můžu flashnout BIOS pro desku s GA 7VAX?
A není nějaký upravený BIOS?
Aké máš časovanie tých 333?Bios z VAX tam dať nemôžeš lebo je o iná doska.
Mrknu se na bios pro Gigabyte 7VA a podívám se, co s ním půjde udělat...Citace:
Původně odeslal Katoo
2 NOD: čásování jsem dal prvně na 2.5 - 3 -3 atd,prostě na ty nejslabší hodnoty.
2 Spec: dík,že se na to mrkneš :D ,ono to je stejně zajimavé,když zvýším u těch 190 fsb voltáž na 1,75,tak se windows sekne(modrá obrazovka :?: )
Stabilnější to je s nižší voltáží.
Ještě zítra dopoledne to budu testovat,chytat mouch a budu se snažit trošku více ten problém popsat.
Zatím dík všem za pomoc,Katoo
Hošíí, funguje to. Fičím na 166. Konečně. Ale neptejte se, jak to mám vyřešené, provizorně a musel bych se stydět.
2NOD> S nastavením pamětí jsem nic nedělal, vlastně vůbec nic jsem nedělal, a v poho jedou na 170MHz. Jelikož byly 4 ráno, tak bližší info o nastavení a max těch RAMek očekávej v průběhu2 dní.
BTW. Ostravo, potřebuju 2(slovy dvě) kapičky vodivého laku :oops:
No tak vytaj do klubu ;D ;D
Takže pro všechny majitele GA 7VAxx mod na 166MHz.
Ta červená čára je ten spoj, dá se to i z druhé strany.
http://212.80.76.22/millisx//switch2.jpg
+
nějaké info o 200MHz tady
Takže jsem vyměnil ramku a jedu stablo na 11 x 194 fsb ;D
Ta ramka jede na 390 MHz (DDR 333)
To katoo
daj tu ramku na pomale casovanie a skus 200
časování už níž nejde,mám ho na 2.5 a na 3 mi už nenajede komp ???
nevím proč :?
JJ, na ten bug, když se manuálně nastaví CAS3 a pak systém nenajede jsem přišel před několika týdny.Napíšu na techsupport Gigabyte, ať s tím něco udělají. Nebo to zkusím modifikovat sám :roll:
2 Spec:nevíš,jestli by se dalo na té mojí desce nějak změnit násobič?Myslím nějakou modifikací BIOSu :wink:
E e, tak to nepůjde :-(
Jinak jsem uploadnul nové upravené biosy pro Gigabyte 7VAX, 7VAXP, 7VAXP Ultra. Podívejte se do sekce biosy, thread modifikované biosy...
Dík Speci,tak to tu desku budu muset vyměnit(prodat) a koupit alespoň GA7VAX
2 SPEC:
K čemu vlastně přesně dojde, když změním ten PLL divider?? Zatím jsem to nezkoušel, přecejen si všímám, že neověřené mody už jaksi vynechávám ??? ;D
Tak som sa aj ja pokusil dostat z dosky 166/66/33 a to pomocou medeneho lepiaceho pliesku pouzivaneho na opravy plosnych spojov.
Vysledok: ak som to prilozil lepiacou vrstvou - bez zmeny. ak som na to troska pritlacil (prelepil dalsou paskou) - komp sa po zapnuti resetoval v pravidelnych niekolkosekundovych intervaloch. Takze ta paska je nanic. (btw lepidlo ma odpor 0.05 ohma). Ked som skusil prilozit pliesok cistou, medenou vrstvou, a pritlacit (prelepit), znova resetovanie. Takze smola...
Nema nejaky kosican poziciat 2 kvapky SL69 ??