Re: Objednávka HiTech filtrů teamworkphoto.com
Keď má deklarovanú hodnotu skoro 2800 USD tak ani ZS moc nepomože, lebo colník bude aj tak zvedavý, a keď uvidí v balíku to čo tam má brazilterrorist tak asi bude problém ho presvedčiť o tom že sa jedná o drobnosti ktoré som zabudol pri návšteve v USA. :D Každopádne mu fandím aby to nejak ukecal, nejaké ušetrené bubáky sa koncom decembra určite hodia. :)
Citace:
Původně odeslal
e1
Keď má deklarovanú hodnotu skoro 2800 USD tak ani ZS moc nepomože, lebo colník bude aj tak zvedavý, a keď uvidí v balíku to čo tam má brazilterrorist tak asi bude problém ho presvedčiť o tom že sa jedná o drobnosti ktoré som zabudol pri návšteve v USA. :D Každopádne mu fandím aby to nejak ukecal, nejaké ušetrené bubáky sa koncom decembra určite hodia. :)
no mozna jo mozna ne. oni ti to na pozadani vyhazou z krabic a pokud bys tam mel treba brasnu do ktere by nacpali skla... tak by to nemusel byt problem si myslim.
myslim ze je temr vzdy mozne to zaonacit aby te nedokazali ze se na to clo vztahuje
otazka kolik prostredku to bude stat
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Ale nekomu projde balik za 30tis v pohode a nekumu chytnou silencer....
Od té doby, co je ČR v EU a přes celnici jde jen zboží mimo EU, tak už skutečně neprojde skoro nic skoro nikomu. Pokud není faktura, tak vypočítají DPHčko (a případně clo) z uvedené hodnoty zásilky.
No je to boj, ale stejně se pojedu "hádat" o to clo, protože DPH je jasný. A těch pár procent sice není zanedbatelnejch, ale už to není takovej rozdíl...
Pokud Ti na to ovšem vůbec někdo bude chtít clo vyměřovat - já jsem clo neplatil nikdy na ničem a běžně se ani nevyměřuje, ale sazebník samozřejmě neznám.
No myslím si že když podepíšu prohlášení že je to pro mou osobní potřebu (atd.), tak to bude bez cla. Ale jak říkám, už je to jenom 7 procent...nicméně každá koruna dolů bude dobrá.
Skús vyhádať aj to, aby to bolo bez dane. ;)
No takže jsem vyhádal velký kulový. V praze už na mě čekala složenka s vyměřeným clem a daní. Moje argumentování že je to moje a posílají mi to zpět nepadlo na úrodnou půdu. Každopádně mám to v pořádku u sebe a i tak to bylo znatelně levnější...
Jo a kdyby někdo měl zájem prodávám nikkor 80-200 2,8 z přišlé zásilky:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=56096