Re: ASUS A8R-MVP zkusenosti
Mám jeden malý, leč nemilý problém... s touto deskou nemohu nabootovat do DOSu (standardní Win98 boot floopy) ani spustit Recovery Disc Acronis TrueImage 10 Home... oboje se prostě zasekne a černá obrazovka :-(
Pouze, pokud odpojím oba SATA disky, tak se do DOSu dostanu (ale to je mi bez pevných disků víte na co), v BIOSu jsem zkoušel změnit nastavení na emulated PATA, bohužel bez výsledku.
Nevíte někdo, co by mohlo být příčinou nebo jak to vyřešit? Semtam si potřebuji zazálohovat systém nebo ho obnovit (a to bez DOSu neudělám). Možná jsem přehlédl někde nějaké nastavení :confused:
Tuto dosku mam objednanu po problemoch s MSI K8N Neo4 F, ktora je momentalne na reklamacii. Som zvedavy aka bude, ale podla ohlasov na nete snad lepsia nez pominana MSI.
Minimalne nebude problem co sa tyka diskov. Ak mozem porovnat s mojou , na urovni chipsetov a driverov , tak stabilita od zaciatku.
TAkze doska nainstalovana a zda sa by t ok az na taktovanie...
ide sa pokusit flashnut ten starsi bios ak ho este niekde najdem, lebo co nastavim, vobec sa nezmeni...aj casovanie pamati som daval manualne a doska si dava podla seba.
EDIT: tak bios 0201 je vcelku dobry, zatial sa OC pekne drzi...vcelku spokojnost
Takže řešení mého problému bylo triviální :-)
V nastavení SATA jsou volby:
Emulated PATA Mode
AHCI Mode
Jenže ono stačí povolit Onboard Boot ROM (výše zmíněné volby zmizí) a ejhle, DOS i Acronis TrueImage běží jak z praku...
Tak jsem si poridil tuhle desku a jsem docela zdesen.
Stahnul jsem si novy beta BIOS 602 (drive 503, s kterym sem neudelal taky skoro nic s OC)
a nestacim se divit .
1. Napeti nejde nastavit v BIOSu vice nez 1.450 V
2. Napeti Vcore se pohybuje v rozmezi 1.48-1.55V pri nastaveni 1.450 V
3. Deska si sama nastavy jakou chce hodnotu FSB, i kdyz je v BIOSU nastavena jina . Dal jsem FSB 250, pocitac nabehl ale FSB bylo jen 225(skoro kazdy rr pocitace se projevi jako unikatni FSB,ted mi treba nabehl s FSB 191), tak jsem se vratil zpet do BIOSu, kde bylo nastaveno FSB 250.
Vazne premyslim o chipsetu nf4 U.
Citace:
Původně odeslal
None.cz
Vazne premyslim o chipsetu nf4 U.
Nepřemýšlej a flashni si starší BIOS 0203 nebo 0309, s těmi problémy nejsou... a vychutnat si problémy NF4 se SATAII disky? Přeji dobrou chuť, užil jsem si a nikdy více! :rolleyes:
SATA II disk zatim nemam :P .
Zkousel nekdo kolik dala tahle deska max FSB ?
Na taktovani jedine BIOS 0201 nebo beta 0037. S temi by nemel byt problem.
Dal sem 9 x 267 s biosem 0503. Na anandtechu s 0037 biosem 9 x 325 :)
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Na taktovani jedine BIOS 0201 nebo beta 0037. S temi by nemel byt problem.
Dal sem 9 x 267 s biosem 0503. Na anandtechu s 0037 biosem 9 x 325 :)
Nevis, kde ho sehnat , je to nejaka beta 0037 a na oficialnich strankach ASUS neni.
Zajimavy tah od ATI a AMD , aby nejstarsi BIOS byl jeden z nejkvalitnejsich. Kde delaji inzenyri z USA chybu :)
Citace:
Původně odeslal
None.cz
Zajimavy tah od ATI a AMD , aby nejstarsi BIOS byl jeden z nejkvalitnejsich. Kde delaji inzenyri z USA chybu :)
To neni problem AMD a ani ATi. Obecne dela BIOS pro svou desku firma, ktera ji vytvari. Snad si nemyslis, ze AMD dela zvlast BIOSy na kazdou desku s jejich chipsetem. Za to muze ta uzasna ASUS podpora a jejich naprosta neschopnost. Jeste kdyz k tomu prictes snahu o znemozneni "downgrade" BIOSu, tak k tomu uz neni co dodat.
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
sevas ja ficim na 0201.. vies mi povedat v com je lepsia tak beta 0037? diky
Citace:
Původně odeslal
Vykuk
Akorát je fakt nepříjemné, že nejde zvýšit VCore, v BIOSu mám max 1.400V a zaplou položku Overvoltage na VCore, v oknech to ukazuje 1.45-1.5V... no hlavně že to nějak běží.
ASUS A8R MVP Voltage Mod http://sg.vr-zone.com/?i=3135 Keby mal niekto chut. ;-)
2 none.cz: presne ako ti pisal Haste: je to neschopnost a problem Asus-um nie amd a ati.
s Asus P5B-E som mal tiez problemy s OC, nakoniec bol problem tiez v bios-e ..takze zase asus a neobvinoval som za to intel...
asus ma povascinou kvalitny HW + vynikajucu vybavu, ale tie bios-e im moc nejdu