Re: 10/06 Nakup MP3 Flash Playeru vs kvalita zvuku
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Nojo, jsem slepoň, dík. Ipod se mi nelíbí, funkčně nic moc, cena poměrně vysoká, nutnost doku, itunes...nene. Zatím u mě Stormblue a IAudio U3 (líbí se mi jeho výstupní výkon a kvalita + možnosti nastavení zvuku).
stormblue je podle všeho vyborny...vsechny recenze i zkušenosti chváli ale na muj vkus zbytecne drahy (neřikam že nepravem, spis pro me jakožto pouheho posluchače mp3ek). o U3 nevím, ovšem 4700 za giga je opravdu dost.
ja volil 2GB + možnost microSD a usetreny prachy jsem narval do kvalitnich (a pomerne drahych) sluchatek. myslim ze tahle volba je nejlepsi, protze jen dobry player s vlasnim ekvalizerem nestaci, pokud mate sluchatka co davaj výrobci!
btw. kvuli tomu co pises jsem "odesel" od applu. je to dost neprakticky (itunes je opravdu stupidni - víte třeba, že z iPoda uz nezkopirujete ulozeny mp3ky na něm na jiny PC? :) )
Citace:
Původně odeslal
jbrachtl
stormblue je podle všeho vyborny...vsechny recenze i zkušenosti chváli ale na muj vkus zbytecne drahy (neřikam že nepravem, spis pro me jakožto pouheho posluchače mp3ek). o U3 nevím, ovšem 4700 za giga je opravdu dost.
ja volil 2GB + možnost microSD a usetreny prachy jsem narval do kvalitnich (a pomerne drahych) sluchatek. myslim ze tahle volba je nejlepsi, protze jen dobry player s vlasnim ekvalizerem nestaci, pokud mate sluchatka co davaj výrobci!
btw. kvuli tomu co pises jsem "odesel" od applu. je to dost neprakticky (itunes je opravdu stupidni - víte třeba, že z iPoda uz nezkopirujete ulozeny mp3ky na něm na jiny PC? :) )
Sluchátka už mám (Sennheiser PMX100), teď mě zajímá čistě mp3 player a nechci si degradovat zvuk nekvalitním výstupem přehrávače. Stormblue a IAudio stojí to samé, takže cena výběr neovlivní. Stormblue má výhodu v podobě rozšiřitelnosti SD/MMC kartou a většího displeje, IAudio bude hrát lépe a hlasitěji. Sám jsem zvědav, co nakonec vyberu :)
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Sluchátka už mám (
Sennheiser PMX100), teď mě zajímá čistě mp3 player a nechci si degradovat zvuk nekvalitním výstupem přehrávače. Stormblue a IAudio stojí to samé, takže cena výběr neovlivní. Stormblue má výhodu v podobě rozšiřitelnosti SD/MMC kartou a většího displeje, IAudio bude hrát lépe a hlasitěji. Sám jsem zvědav, co nakonec vyberu :)
no to ti chvalim to s tm ze si to nechces degradovat, ale kdo rika ze ten muj Sandisk ma blby vystup. ja to otestoval tak ze jsem vzal sluchatka do dataartu a tam to proste vyzkousel. je blby ze tam budou mit stary firmwary ktery hrajou jeste potichu a nemaj vlastni nastaveni ekvalizeru, ale pro predstavu to staci...
Ještě si dovolím přidat do seznamu IAudio6. Nemá s ním někdo zkušenosti? Vypadá totiž opravdu skvěle.
Tak jsem teď pročetl spoustu recenzí na IAudio 6, shrnutí následující:
+ pravděpodobně jeden z nejkvalitnějších výstupů na trhu
+ výkon zesilovače (2x30mW @ 16ohm)
+ nastavení zvuku (JetEffect,MPEnhance,3DSurround,Mach3Bass,BBE)
+ dotykové klávesy
+ USB OTG (neboli USB host)
+ vhled, zpracování
+ GUI
+ nahrávání z rádia, LineIn
+ podpora zvukových kodeků (MP3,WMA,OGG,FLAC)
- spíš než HDD bych uvítal tenčí verzi s flash pamětí, ale zase bych neměl USB OTG
- cena
- občasné problémy s firmwarem (mělo by být již vyřešeno)
Pro zajímavost video představující dotykové ovládání
http://www.iaudiophile.net/martinp/r...trols_demo.avi
Tenhle přehrávač se mi začíná zatraceně líbit!!!
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Ještě si dovolím přidat do seznamu
IAudio6. Nemá s ním někdo zkušenosti? Vypadá totiž opravdu skvěle.
Tak jsem teď pročetl spoustu recenzí na IAudio 6, shrnutí následující:
+ pravděpodobně jeden z nejkvalitnějších výstupů na trhu
+ výkon zesilovače (2x30mW @ 16ohm)
+ nastavení zvuku (JetEffect,MPEnhance,3DSurround,Mach3Bass,BBE)
+ dotykové klávesy
+ USB OTG (neboli USB host)
+ vhled, zpracování
+ GUI
+ nahrávání z rádia, LineIn
+ podpora zvukových kodeků (MP3,WMA,OGG,FLAC)
- spíš než HDD bych uvítal tenčí verzi s flash pamětí, ale zase bych neměl USB OTG
- cena
- občasné problémy s firmwarem (mělo by být již vyřešeno)
Pro zajímavost video představující dotykové ovládání
http://www.iaudiophile.net/martinp/r...trols_demo.avi
Tenhle přehrávač se mi začíná zatraceně líbit!!!
Vypada (a funkcne rovnez) vyborne, jen ten HDD by mne trosku vadil (respektive furt ziju v domneni, ze flashka proste bez problemu vydrzi razy, rany atd. zatimco HDD se proste musi tocit) a pak ta cena je rovnez hnusna, ikdyz je to asi super masinka.
Jeste ho slyset na zivo :D
Toho pevného disku je škoda, na druhou stranu jsem na fóru anythingbutipod četl, že vydrží mnohem více než "common-size" disky používané v HDD přehrávačích. Ještě jsem zapomněl na jedno mínus - disk musí roztočit plotny, takže má narozdíl od flashky prodlevu. Zatím u mne ale tohle IAudio vede, dost mě zaujal :) Pokud nevyjde do vánoc něco převratného, padne volba pravděpodobně na něj.
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Toho pevného disku je škoda, na druhou stranu jsem na fóru anythingbutipod četl, že vydrží mnohem více než "common-size" disky používané v HDD přehrávačích. Ještě jsem zapomněl na jedno mínus - disk musí roztočit plotny, takže má narozdíl od flashky prodlevu. Zatím u mne ale tohle IAudio vede, dost mě zaujal :) Pokud nevyjde do vánoc něco převratného, padne volba pravděpodobně na něj.
Edit: Včera jsem na serveru iaudophile.net přehlédl zprávu z 20.září, a sice že Cowon chystá iAudio D1, což je to samé jako iAudio6, ale právě s flash pamětí místo disku, což ubírá USB OTG, ale přidává 10 hodin výdrži baterie, pravděpodobně nižší cenu (za 2GB/1GB verze bude určitě levnější), vyšší odolnost vůči nárazům a zmizí i prodleva způsobená nutností roztáčet plotny. Vypuštěn má být už někdy teď, doufám, že to k nám dorazí do vánoc :-/
Tak na serveru advancedmp3players.co.uk už nabízejí iAudio D1 4GB za cenu 154 liber, zatímco šestka stojí o pět liber méně. Pokud si stejný cenový odstup dodrží i prodejci u nás, není imho důvod proč kupovat verzi s diskem.
k tomu iAudiu D1/6: to ovladani bude pri smatrani v kapse asi pekne neprijemne. Klasicke mechanicke tlacitka nahmatas a podle stisknu kolibky/kolecka vis kde asi jsi. Soudim to ale jen z toho videa, nevim jak to maji ve skutecnosti osetrene.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
k tomu iAudiu D1/6: to ovladani bude pri smatrani v kapse asi pekne neprijemne. Klasicke mechanicke tlacitka nahmatas a podle stisknu kolibky/kolecka vis kde asi jsi. Soudim to ale jen z toho videa, nevim jak to maji ve skutecnosti osetrene.
Přesně tak, ovládání je pro mě jeden z taháků toho stroje.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Tohle mne presne taky napadlo, ze dotykovy ovladani bude super asi pri nejakym listovani adresarema nebo nejakym nastavovani, ale ja na 90% mam povesenej player na krku a "za chodu" pouzivam tak maximalne volume + - a presun do dalsiho adresare ci preskok skladby.
Je fakt, ze v tomhle je nahmatani spravnyho tlacitka/polohy joystiku asi prijemnejsi.