By som povedal ze 1,8 V je pri atlone MAX. Nedoporucujem 1,8 V u kamosa sme zapekly proc na 1,8 potom sme reklamovali a povedali ze jeden den islo a ze na druhy den to uz neslo :lol: :lol:
Printable View
By som povedal ze 1,8 V je pri atlone MAX. Nedoporucujem 1,8 V u kamosa sme zapekly proc na 1,8 potom sme reklamovali a povedali ze jeden den islo a ze na druhy den to uz neslo :lol: :lol:
Neni jedno kolik do toho poustis kdyz to uchladis?
naco tomu tak zhavite?
Ja ho mam na 2 ghz (1.7V) Primestable a staci to.
Je to cool, vykon je super.
Na 0.13 mikrona je 1.8V celkom vysoko.
je to jedno a hlavne kdyz mas shutdown system na desce a taky de o to jak to byla revize? A0 ma deafult jen 1.5, tak tam uz je 1.8 docela dost, ale u B0 je to v pohode, navic ja mam max. 48 stupnu na 3700 otackachCitace:
Původně odeslal Octopuss
Pak nechapu proc se tu porad pise ze 1.7xx je nejvyssi bezpecny napeti a blabla, ja do staryho Thunderbirda pustil 2.2V a i kdyz pasiv byl pomernte teplej, uchladil jsem ho a bez problemu.
To sa neda porovnavat.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Je rozdiel ked pustas 2.2V do 0.22mikronoveho jadra abo do 0.18
alebo do 0.13
Vzrobnou technologiou sa menia aj rozmery.
A cim menej mikronove jadro tym ti mensia zmena prudu spravi vacsiu zmenu teploty.
Dufam ze ohmov zakon poznas.
Cim vyssia teplota a voltaz tym vacsie riziko prierazu.
Tak tam skus pustit 2.2V co to spravi.
(na epoxox abo abite nf7 rev1.2 trebars)
No já ho smažím na 1,85 V /43°C v klidu a vůbec z toho nemám strach :lol: Tohle napětí určitě vydrží i dlouhodobě.
(14 x 148)
Môze aj nemusi, kde beres tu istotu?Citace:
Původně odeslal pety
v teplote samozrejme
ale tady jde o prurazne napeti, s teplotou to nema nic spolecneho....
kde by se vzalo kdyz ti nekolisa napeti v zasuvkach a mas kvalitni zdroj?
Aj ked to nevydrzi a na to napetie skape, koho to trapi ;D to neni PIVO za 10papierov, ale supny Athlon za 2litrase nie ;D ;D ;D
2octopuss
No jde o to,že každý polovodič má napěťovou mez,kterou když překročíš,dojde k proražení mezi jednotlivými vrstvami křemíku.Se zdrojem to nemá nic společného(pakliže dodává napětí které má a nejsou moc velké výchylky),VCORE si dělá sama deska a když v biosu navolíš vyšší napětí,může přijít death.
No a teplota s tím má společné to,že spolu se zvýšeným napětím přispívá k vyššímu opotřebení procesoru,čímž se zkracuje životnost.
Co se týče napětí,řekl bych,že průrazné napětí bude mnohem vyšší,což dokazují i testy některých šílenců s tekutým dusíkem.U nich není problém dát 2,2 V a procesor žije,takže průrazné napětí je od 1,85 V ještě dost vzdáleno.
konecne poradna odpoved
Ale chcem vidiet nekoho kto da dlhodobo 1,85 V a ak taky nekto existuje tak chcem vediet ako dlho mu to vydrzi??????????????????
ja poustim(a budu) do prociku 1.85V pri 13x185=2405MHz a niceho se nebojim... ;DCitace:
Původně odeslal maros000
dnes sem do nej poustel i 2.1V (kratkodobe) pokousel sem se o 2700MHz Boot + benchmarky ale kvuli nedostatecnymu chlazeni (venku je malo zima ;D ) se moc nedarilo a vetsinou to vytuhlo nez sem stacil neco zmerit :-(
to moc zmysluplne nieje ??? :-(
to ne. jde přece o dlouhodoby (primestable) provoz, ne ?? ne o nejake silene vykyvy...
taky ze jde o primestable!Citace:
Původně odeslal Chocen
O stabilitu ide až v prvom rade :!: :wink:Citace:
Původně odeslal Khandar
asi si ho nekupoval za vlastne.Citace:
Původně odeslal Semik
Ved rodicia zaplatia :-)
ty voooooole uz so tu asi dlho nebol. co to ma khandar v popise????????
3000+ ??? :o vidim dobre?
ty voooole to je k placu,k smiechu....
hosi z AMD si asi splietli serie procakov ked isli z linky. namiesto do 2800+ prehodili vyhybku a hodili ich do 1700+. To su ale diletanti.
ale nam to je len k prospechu.
super vykon.
ty vooole ja tomu neverim
prierazne napatie by sa malo znizovat s teplotou.Citace:
Původně odeslal pety
Cim vyssia teplota tym staci menej V na prieraz.
No to je sice pravda,ale myslím si,že teplota okolo 50 °C není nic hroznýho,typl bych,že to nebude daleko od provozní teploty.
Krom toho,už tu byl případ,kdy jel Cody s procákem na VCORE 2,1 V(2,2)
a teplota 91 °C!!!!!.A psal,že to bylo stable.Takže když máš při max. zátěži cca 50 °C,tak nějaký 2 V by pro ten proc neměly bejt nic smrtelnýho.
Pokud to uchladíte tak neni problém naprat do něj 1,95V já mám při 1,8V 43 stupňů zkoušel jsem 2,0 V to jelo stabilně na 2350mhz při teplotě 55 stupňů , ale vzhledem k tomu, že mám gf3ti200 tak ve hrách i v 3dmarku nepociťuji rozdíl mezi cpu 2150mhz a 2350mhz tak proč bych pokoušelm štěstí. K tomu abych hrál vše na max detaily a 1600*1200 stačí i těch 2150mhz. Až přijde doba kdy bude nutné mít v kompu radeon 9700pro a p=rocesor 3000xp tak ho nakouřim. Mít ale procesor na 2,0V na 2350mhz a stejně ten výkon nevyužít je podle mně zbytečnost. A pro honce nejlepšího oc stačí nakouřit ho na těch 2350 udělat testy a dále fungovat na tom co člověk opravdu využije.