Diky za info. Ted jsem koukal na Seasonic S12-550 Energy Plus a mel by byt jeste tizsi a mit vyssi ucinnost, namerili to na www.silentpcreview.com, tak ho asi zkusim, i kdyz ta cena 4300Kc uz neni uplne to co bych si predstavoval.
Printable View
Diky za info. Ted jsem koukal na Seasonic S12-550 Energy Plus a mel by byt jeste tizsi a mit vyssi ucinnost, namerili to na www.silentpcreview.com, tak ho asi zkusim, i kdyz ta cena 4300Kc uz neni uplne to co bych si predstavoval.
z nekolika zdroju mam potvrzeno, ze seasonic energy plus ma tissi ventilator nez je scythe s-flex...a to tak, ze je to slysitelny rozdil. a to jsou to tzv zakaznici "netopyri"... :)
No ten Seasonic S12 sem mel ted v rukach v praci a muzu potvrdit ze je pekne tichej, sice by to chtelo spis srovnavat v noci doma ale je to muj subjektivni nazor vs EC a muj pasivni Fortron :).. a je to stale muj druhej favorit na zdroj, toho prvniho mam doma
2rombo: Koukam na tvuj podpis Opteron 144 na 2592MHz + Sapphire X1950Pro 256MB + passive Fortron. No v "peaku" by to urco mohlo pres 250w brat asi co, ale kdyz to utahne. Ted mam dilema ten Fortron stoji stejne jak ten Seasonic. Jako moje x1600pro urcite zere min nez x1950pro, ale porad mam na pameti tu vetu z manualu "recommended PSU 350w+". Mimoto sem chtel novej zdroj taky kvuli x1950pro, az powercolor vyda tu pasiv verzi.
Seasonicu S12-430 na vzdálenost tak 5-10 cm od ventilátoru slyšitelně hlučí ložiska, což je rozdíl např. od 12 cm Noctuy. Ale v zavřeném casu není na nejnižší otáčky slyšet nic a na jiné ho nikdy neuslyším :)
Podle SPCR jsou na tom extrémně dobře deriváty Seasonicu od Corsairu, ale cena pochopitelně odpovídá ...
ja prave rozmyslam nad tichym zdrojom, akurat neviem, ci ma nejaky zmysel hladat zdroj ktory je tichy a ma usporiadanie vetrakov vpredu+vzadu (koli konstrukcii mojho case), alebo tam proste vrazit seasonica alebo nejaku inu rozumnu alternativu ktora ma klasicky 12cm fan dole
Co říkáte na tento: Silentmaxx Fanless 400W?
http://www.silentpcreview.com/article312-page1.html
K vodnímu chlazení by to mohlo bejt v poho,ne?
Nemá s ním někdo zkušenosti?
vzhledem k tomu, ze panuje nazor, ze zadny zdroj neni tichy, dokud mu clovek nevymeni vetrak, tak bych doporucil fortrona gln a vymenit vetrak :) ... nevim jak je to u ostatnich, ale mam tu jednu 350-ku, ktera neni zaplombovana a ma odpojitelny vetrak, takze by ani clovek "neprisel" o zaruku...
za 1600? toz to si z draheho kraje :) ... u nas v bohemce maj glnko za 1375 kc + noctua od mawy za 399 kc = 1774 kc vs. seasonic za 2063 kc, coz dela rozdil 289 kc... praci nepocitam, protoze pri sroubovani se clovek moc nenapracuje :mweheh:
jo a kdyby si chtel namitnout, ze bych ten vetrak musel objednavat a platit postovny, tak to odpada, protoze bohemka by mi ho objednala a kdyz ne od mawy, tak z tntrade urcite a tam je cena jen o 3 kc vyssi :)
a na zaver si budu trochu protirecit, protoze mam doma i seasonic s12-430 a musim rict, ze ho neslysim, ale to bude tim, ze nemam brutalne tiche pc... a taky potvrzuju to, co psal jan555... pokud dam ucho primo ke zdroji, tak slysim jemne susteni lozisek... jo a tech 30 W navic potesi, ale to uz je detail
tento tyden budu mit doma seasonica energy+ 550w, tak pak dam vedet, doporucil mi ho Radim S.
Vzhledem k tomuto, bych rekl ze s hlucnosti na tom ten Energy plus bude velmi dobre
ked sa tu spomina Seasonic S12, ako je na tom M12tka? je tichsia? zatial som mal v plane kupit S12, ale ta nema odpajatelne kable, co mi asi kusok vadi... vyssia cena M12 mi ale nevadi :)
Jestli ti jde primárně o ticho, tak se zkus poohlédnout po zdroji Enermax MODU82+ 425/525/625W (případně PRO82+, což je verze bez modulární kabeláže). Podle všeho nejtišší zdroj. Ten Seasonic kdyžtak ve verzi M12II, což je opět s jedním ventilátorem (M12 má 2), ale dělá se "jen" do 500W :-)
Recenze na ty Enermaxy plus něco z phora:
http://www.silentpcreview.com/article806-page1.html
http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=46778
Nazdar, mate niekto realne skusenosti so zdrojmi Enermax MODU82+/PRO82+ 425/525/625W.
Zaujima ma domace dlhodobejsie pouzivanie v noci, nie ci ho niekto videl na polhodinu cez den, kvoli hlocnosti.
Dakujem.
Myslím že tady je to co tě zajímá ;-)
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=69599
diky, zasluzim si "slepejsa"
po prejdeni fora http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=46778
uz nie som taky hrr do enermaxu ale prejdem si este samozrejme link co si mi dal
tearz mam dojem ze seasonic je zabehany v tichosti, kym enermax je trochu risk za viac bubakov
Před M12-700 jsem měl S12-500 a v době kdy jsem ho kupoval, tak se vyráběly se 2 druhy ventilátorů (značky si už nevzpomenu, ale jeden byl o něco tišší), takže to si nevybereš. M12 má 2 ventilátory (i když ten menší snad ještě nejel :-)) a nová M12II se dělá 500W max.
Taky dost záleží, jaké máš ušiska, hehe.
no mne ide o to, ze som akotak stisil pc (na vga som hodil accelero s1 pasiv, na cpu ninja pasiv), teraz ale aj predtym som dost pocul zdroj (emermax 350W, uz ma cca 5 rokov)
uvazoval som o:
- Seasonic S12-550 Energy Plus
- Corsair HX620
ale teraz ma samozrejme laka Enermax MODU/PRO82+
ide o to, ze novy zdroj dam do sucasneho pc (a64, 1950pro), neskor ak tak pojde do noveho pc (zrejme c2d, 9600gt alebo podobny aktualny mainstream), stary enermax potom vratim do stroja a64/1950pro
==
usiska mam take normalne, nie som ziadny huslista ale zas lietadlo pocujem ked leti velmi nizko:-)
muzete mi nekdo pls poradit kterej z nich je tissi, teda jestli je uz nekdo porovnaval?? ;)
vybiram mezi: ENERMAX PRO82+ 425W a CORSAIR HX520
momentalne nemame ani jeden skladem takze si test sam neudelam :confused:
ener ;)
edit: ale rozdil je minimalni.