Re: Nastavení ADSL modemu
Citace:
Původně odeslal
jankop
Nic proti testu s jiným modemem. Ale když vidím, že za routrem stojí mail-server a případně 10 userů, tak bych to viděl naprosto prozaicky. Pošlu 1MB fotečku pěkný blondýnky deseti kamarádům a upload je na 5 minut totálně blokován, což odnese i download.
Mno, já to nechtěl svádět hned na prasečinky,ale samozřejmě, že tohle je taky možnost, a bohužel docela pravděpodobná :-)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Mno, já to nechtěl svádět hned na prasečinky,ale samozřejmě, že tohle je taky možnost, a bohužel docela pravděpodobná :-)
i kdyby to tak bylo, neměl by router pracovat pro všechny a ne jen pro jednoho (kdo dřív příjde, ten dřív mele)?
Citace:
Původně odeslal
TOMVER
i kdyby to tak bylo, neměl by router pracovat pro všechny a ne jen pro jednoho (kdo dřív příjde, ten dřív mele)?
To záleží na nastavení, je sice fakt, že by to měl umožnit, aby se to dělilo, ale při hodně blbým nastavení to může opravdu fungovat i tak, že kdo dřív přijde...
Já jsem nemyslel prasečinky, myslel jsem jen nahatý holky :D
Daný modem nemá vlastní bandwidth management, není schopen rozhodovat co nebo koho pustí a koho ne. Myslím, že tam není v tomto směru co nastavovat. Je to o "kdo dřív přijde", nebo spíš o tom "kdo má ostřejší lokty".