Tak jsem se dnes ptal v práci, a nikdo nic neví..bohužel nemůžu sloužit, zeptal bych se mailem prodejce jaký je tam akumulátor
Printable View
Tak jsem se dnes ptal v práci, a nikdo nic neví..bohužel nemůžu sloužit, zeptal bych se mailem prodejce jaký je tam akumulátor
Dobrý den!
Tak se připojuji. Mám v úmyslu si v následujících pár dnech také koupit kameru okolo 15 000. Byl jsem poměrně dlouhou dobu přesvědčen o koupi Sony DCR-SR30E, ale postupně mi to bylo rozvluveno. Důvodem je prý špatná kvalita obrazu, která se v nejmenším nemůže rovnat kamerám MiniDV. Rozhodl jsem se tedy koupit PANASONIC NV GS280. Pak jsem ale zjistil, že má optický zoom pouze 10x. Rád bych si dokoupil stativ a natáčel amatérské fotbalové zápasy, takže vzdálenost klidně 60-70 metrů. Nevím jestli by tedy 10x stačil. Můžete mi tedy poradit prosím? Ještě dodám, že kamera by měla být používaná na zmiňovaný fotbal, ale i na homevideo, pohyb a rád bych si také udělal nějké ty amaterské filmečky... Díky
Problém je že kamery s větším zoomem (třeba Nv-GS27) mají objektiv znatelně menší, a má i nižší světelnost. Takový obrovský zoom by jsi stejně při tak dynamickém sportu jako je fotbal na stativu neukočíroval. 280tku klidně doporučuji, pokud chceš větší zoom je možné dokoupit Tele-předsádku, pak se zoom 1,7 znásobí tj na 17..
Pracuju v elektru a GS280 rozhodne je dobra volba, prodame jich spousty, s kvalitou obrazu byly zatim vsichni velmi spokojeni. Objektiv Leica ackoli ma jen 10x zoom je opravdu spickovy.
O kamerach Sony nemam bohuzel vubec potuchy. Sony jsme drive delali ve stejnem rozsahu jako Panasonic, nyni ho nedelame vubec (akorat pred vanocemi jsme nakoupili par PlayStationu). Jejich vyrobky jsou v porovnani s ostanimi stejne kvalitnimi predrazene, nejsou schopni zajistit pravidelne dodavky zbozi, nejsou schopni nas informovat o novinkach a poskytnout nam informace o jejich vyrobcich. Obcas se u nas na krame sice objevi nejaky "SONY-maniak" co o nicem jinym nechce slyset, ale doby kdy Sony udavalo krok (Trinitron obrazovky ktere nemely konkurenci atd...) jsou davno pryc.
jen glosu ... mame doma Sony DCR-HC44E a za tech 12 tisic to byla vyborna koupe. Obraz ma fakt vybornej, spoluprace s pocitacem taky bezproblemova. Nema tri CCD ale na domaci pouziti stoprocentne staci :)
V praci jsme pustili na jednu televizi (TH42PV60) obraz z 3CCD kamery na druhou 42PV60 obraz z 1CCD kamery, kdyz to vidis vedle sebe tak ten rozdil je neuveritelny. Tim ale netvrdim ze nekomu 1CCD kamera nestaci, 3CCD jsou vsak uplne nekde jinde.
Panasonic jsou fajn, nicméně nová Sonka SR-30 je taky výtečná. Každá z těchto kamer má své plus, více v recenzi v S&V....
Nicméně v kvalitě obrazu je na tom 280 rozhodně lépe, tam není sporu
Mam kameru SONY DCR-SR30 a potrebuju poradit v jakym programku upravim nahravky. CHcu pridat nejaky titulky...nebo ruzny veci. A nevim kde. Dikec, piste na email.
Dovolím si oživit tento thread, i když můj požadavek je i vzhledem k časovému odstupu skromnější - kamera do 5000.
Je to fakt jen na rodinné záběry, má to nahradit starou HI-8, ale bude se to promítat na plasmě 42", takže by z toho nemusel lézt zrovna hnůj...
Osobně jsem si vytipoval tenhle Panasonic SDR-S7EP-S, který má papírově vše potřebné: http://www.datart.cz/katalog/Digital...DR-S7EP-S.html
http://www.123cyfrowe.pl/pimg/SDR-S7EP-S_65159.jpg
V DATARTU je kupodivu nejlevnější, co jsem na netu našel... :rolleyes:
Tady je i nějaká recenze, ale zkušenost uživatele nebo názor zdejšího GURU by mi bodnul víc: http://www.g2.cz/cs/tipy/digi/7525.shtml