neje vtom chyba ze doska podporuje S-ATA 2 a ja mam HDD v Raid 0 na S-ATA???
Printable View
neje vtom chyba ze doska podporuje S-ATA 2 a ja mam HDD v Raid 0 na S-ATA???
hmm, neviem preco sa smejes, ked si taky mudry tak porad kde môzem mat problem???
nebre to zle, proste me to jenom rozesmalo
nic proti tobe
jak pisu, ja mam zapojeny disko do cervenych SATA konektoru
jakou mas rychlost raidu 0?
mozna ze v hdtach budes mit stejne jak ja, a tvuj dojem je pouze subjektivni
dal bych vyzkousel jiny SATA konektory, ale to se ti zrejmne rozhasi raid 0
a co tak novy bios alebo iny windows?
inak môj test a ten HDD co nemam zapojeny v RAID 0 ma 196,5MB/s
http://213.215.107.72/fotoalbumy/025...0b961199a5.jpg
jo tak tento raid 0 jede opravdu pomale
muj raid ma 231.5MB/s, ale ja mam vlastne 2 raptory, to je asi neco jinyho
takze v tvym pripade to vidim nasledovne:
zapojeni raid konektoru do cervenych SATA-to mas
udelam si znova raid pole, vcetne nove instalace XP a samozrejmne pri instalaci dat ovladace na RAID-to taky vis
instaloval bych to bez zapojenych dalsich SATA zarizeni
v biosu:
zalozka IDE configuration
SATA configuration: enhanced
configure SATA as : RAID
na ostatni jsem nesahal
vic ti poradit neumim
odkaz: http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=126840
tam to nastavuji na ICH7R => melo by to byt podobny
takze skusil som to nanovo nainstalovat, v biose som mal nastavene to co potrebujem pre raid, lebo raid by mi ani nenacitalo... potom som zase zapol v biose aby mi nacitalo IDE mechaniku okrem ktorej som mal iby 2 HDD na raid ktore su na S-ATA, potom som zase cez dodavane CD vytvoril disketu kde som pri instalacii windowsu vybral ovladac ICH8R RAID, nainstaloval znvu windows a hned ako prve som instaloval Intel Matrix Storage Manager Driver, ale zase sa nedalo, zase chyba:-( a stale mi to tak ide pomaly... takze bud dosku na reklamaciu alebo novy bios?
takze jsi vyformatoval oba dva disky(dohromady 320GB) a pres ctrl+J jsi nakonfiguroval novy raid pole?
jo a kde se v biosu vypina mechanika? to jsem teda nikdy nedelal
kdyz jsem nechtel aby jela, proste jsem to vypojil z desky
jinak fakt nevim, jak ti poradit
potom teda vyzkouset raid jinde(to prej slapalo bez problemu) takze disky by mely byt OK
tak potom asi fakt deska
jako vyzkouset ofiko bios muzes, ze to nic nedas a zaruku neztratis
pred reklamaci bych vyzkousel co se da, treba i vytvorit raid pole z jinych disku(vim to pujde asi tezko)
no nevyformatoval som to, lebo nemam kde zmestit 100GB
podla mna ked je uz raid vytvoreny tak asi nebude problem nie? no nic, som zufaly, idem poslat email dodavatelovi, ked tak poslem dosku na reklamaciu, podla mna bios bude vporiatku...
skusal som este iny windows a ajtak nepomohlo...
inak aj vam sa stane ze ked nedate F6 pri vybere ovladacov na raid, naskoci modra obrazovka a chybova hlaska...
hmm, to sa stane asi kazdemu, aj mne sa stavalo ale na inych doskach, takze asi som natrafil na chybny kus, asi to poslem na reklamaciu...
no namiesto RAID som nastavil aj AHCI, a ked som nevybral ovladac cez F6 tak zase naskocila modra obrazovka a chybove hlasenie(system windows bol ukonceny aby nedoslo k poskodeniu HW) alebo nieco take...
Takze odpoved je jednoducha. V biose nastav AHCI a reinstaluj windows...pri instalacii stalc F6 a natiahni driver. To je vsetko. Potom ti ten intel driver pojde. Sorac ze sa mi nechce pisat preco atd., ale nemam naladu na pisanie. Potom napis ci pomohlo. Cau
hmm, no dal som na AHCI a nainstaloval som windows, ale costoho ked chem raid? potom som to prehodil zase na raid a chcel spustit windows s HDD kde som nainstaloval windows cez AHCI ale zase modra obrazovka...
inak vo windowse ktory som nainstaloval cez AHCI som uz mohol instalovat Intel Matrix Storage Manager Driver...
Ještě k problému s dlouhým POSTem. Mám P5W DH Deluxe asi 4 dny a taky strašně dlouho bootovala. Vyřešil jsem to následovně:
- dal jsem aktuální BIOS 1901
- v main -> ide config. jsem nastavil IDE detect timeout na 0
- v advanced -> usb config. jsem dal Legacy USB support na Disabled (jinak mi to furt v čtečce karet při bootu hledalo svazky)
- v advanced -> onboard devices jsem dal JMicron SATA/Raid BOOTROM na disabled. na jmicronu mám jen druhou IDE DVD-RW mechaniku a ta jede i bez bootromu
s tímto nastavení bootuju téměř okamžitě
Beru zpět, ta deska si fakt bootuje, jak se jí zachce. Vyřešil to někdo s reklamací?
RAID taky nepoužívám, na j-micronu mám jen druhou dvd mechaniku - nechtěl jsem ji mít na stejné kšandě jako první kvůli např. kopírování on the fly. ale možná na to taky dojde, protože ve windows mám taky problém s PIO na té mechanice, co je na j-micronu. A připoměls' mi ještě jeden problém, když chci v BIOSu vlézt do nastavení větráků, tak to nejde. Odklepnu to, ale nic se neděje - ale nejde už dělat nic jiného - ale PC není tuhé, na numlock to reaguje a nahoře pobíhá ten modrý pruh. Vysledoval jsem, že když během toho "zátuhu" odpojím větrák na cpu a pak ho zase připojím, tak to do toho nastavení skočí. Vypadá to, že to na něco čeká, ale nemám tušení na co. Asi až zahřmí (vtip). Větrák mám Zalman třípinový (nechtěl jsem tam dávat tu inteláckou turbínu, no možná zkusím to tam připojit, jak se to bude chovat s ní), zajímavé je, že úplně při prvním zapnutí to tam vlezlo naprosto v pohodě. Typ větráku jsem nastavil na DC, to mě teď napadá, jestli jsem tam neměl nechat PWM. (rychlý náhled do manuálu říká, že PWM je pro čtyřpinové, DC pro třípinové fukary, tak to mám dobře) Ani tak by mě to netrápilo, stejně se chystám na větráky nasadit speedfan nebo se vrátím k aerogate 2. Jen mě sere, že s deskou za pět litrů jsu takové problémy. Zkoušel jste někdo třeba naspat do Asusu, jestli je to bug nebo fíčura? (dlouhý post, pio problém, etc...)
jj, s tím BIOSem mě to dělá úplně stejně :-(
Ale zjistil sem, že většinou se tam pak dostane, jenom si mezitím musíš skočit na pár piv...
Mám stejný pocity, opradu to nikdo ještě nereklamoval ???
(já si momentálně nemůžu dovolit být 2-3 týdny bez kompu)
Chtěl jsem jim napsat nebo si aspoň proklikat FAQy, ale jejich sajty a zvlášť česká, to je horor, najede to tak jednou z pěti pokusů a po dost dlouhé době. (silně to ve mě evokuje souvislost s funkčností toho prkna)
Jestli jim to odpoledne nějak pojede, tak překonám vlastní odpor ke sdělování osobních informací, zaregistruju se u nich a zkusím je trochu postrčit.
To s těma větrákama dělá víc desek o ASUSu, někdy to trvá dlouho, než to naskočí...řešení je ten dementní Q-fan vypnout a použít bud manuální regulaci, nebo Speedfan, kterej mi funguje bezchybně. Když vychytáš těch pár nectností co deska má, tak funguje "OK". Každý prkno má svoje mouchy a omezení...tohle taky.
Poridil jsem si P5B-E a rychlost POSTu je takova na jakou jsem zvykly u jinych desek(predtim jsem mel Abit). Jinak ma zapnuty Q-fan a na rychlosti POSTu to neni nijak znat. Na JMicronu to stoji par sekund a pak se uz zavadi OS(taky nabizi moznost preskocit detekci a hned bootovat).
Na P5WD2 jsem ten integrovany radic vypnul a nahradil PCI radicem. Je to o neco rychlejsi. Jinak deska stoji v POSTu porad dlouho.
mam P5B DLX a na te je uz odstraneny dlouhy bootovani
ted si nemuzu na nic stezovat
i955X s tim ma evidentne problemy, protoze pri stejne konfiguraci jsem se dostal do win daleko rychleji(zmenila se teda pouze deska=>zdroj problemu)
osobne si myslim, ze reklamaci vam neuznaji, radim prodat a koupit i965, nehlede na to, ze ty novy chipsety dosahnou lepsi OC